Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от netmurder » 17 Мар 2015, 1:21

jorsenbmw написа::mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: сладури

Я намерете ми някой кусур и на тази.Ще се плаща по картов път и едва ли са склонни на коментар на цената но все пак....
http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=267777728

Кусури си има доста, за мен това че няма комфортен салон и голяма навигация са много големи минуси... или поне да беше напълно ел салона, а не полу ел....
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 17 Мар 2015, 1:45

Е значи ставаме двама на едно мнение.
Колата не е за мен,а за познат,аз дизелово Е60 вече имах преди,а и новите изисквания тук вече правят придобиване на дизелова кола с Евро 4 нерентабилно .Но на такава цена и с изрядна книжка това БМВ е едно от малкото. А и някой като си науми нещо рядко търпи чуждо мнение.
Цените тук са различни.

Потребител
Аватар

Мнение от iliadiliev » 17 Мар 2015, 8:26

Благодаря на всички за мненията. Четох ги вчера от телефона, но не можах да отговоря...

За колата, която ми предложихте от форума...супер е, но за мен е малко извън бюджета.

Както писах, снощи вкарах колата от обявата в сервиз и изглежда супер. Днес трябва да я прехвърлим. :)

Прехвърлям се към другите теми и ставам редовен във форума.

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 17 Мар 2015, 10:25

Ама тази и не струва 7,000 евро и не е на 150-160,000км, не става за българския пазар, много е нова :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01 740xd LCI

Мнение от Shamanek » 17 Мар 2015, 11:07

Taruno написа:Ако очакваш Е60 да струва под 15 хил лв преди фейса горчиво се лъжеш жалко е ама е истина говоримс съм с предостатъчно продавачи на автомобили и ппосто ако цената е под средната за европейския пазар значи нещо не е наред. Фейс под 20 хил лв = мин 300к км, а ако се взима такъв по-добре на адо колата поне се знае, че е поддържана.

А на ado колата щото е под 300к км ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 17 Мар 2015, 12:04

Точно че на адо може да е на 350, но се знае, че е на толкова ...... ама понеже всичките сте едни разбирачи, давайте смело за 15к карайте коли на по 600-800к км и си мислете, че са на по 200 ;) Разказах по-рано за случай с тава кола на 900к, уима и други хора във форума с подобни истории (наводнени и на по 500-600к). Сори ама Адо ако и врътне километрите до ~180к веднага ще я лапне някой, ама българина си е такъв винги си мисли аз ще оцеля мега колата за ник'ви пари

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 17 Мар 2015, 12:20

Много е глупаво това, аз като давах моята беше на 240к и пак имах реплики по тоя въпрос...Това че беше с пълна сервизна история няма значение, хората гледат какво пише на километража.
Затова винаги такива коли в България ще продължат да бъдат на 150-160к заради хора, които продължават да го вярват.
Only dead fish follow the stream...

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 17 Мар 2015, 13:57

Точно бях тръгнал да пиша за твоята кола и си спомням, че коментирахте на Адо километража някъде из темите и беше споменал, че на твойте 240 правят реплики, камоли на 300+. Жалко е, че човек в желанието си да бъде коректен и точен среща неразбирателство и телешки отклик на доказани и гарантирани километри, а сляпо вярва във превъртяния километраж. :(
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

Потребител
Аватар
Кара: На дядо си каруцата
Мечтае да кара: щар по щар

Мнение от eee » 17 Мар 2015, 16:57

Проблема е там,че са малко корекните продавачи.1 на 10 ще се окаже коректен,но тук става подобно на лъжливото овчарче.Всеки,който отиде и гледа кола винаги има едно на ум,че продавача прикрива нещо,дори и колата на пръв поглед да е добра.Явно това става,защото сме прост народ,всеки гледа как да "пре*бе" и да направи мръсно на другия(говоря като цяло,нямам в предвид никого от форума).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 17 Мар 2015, 18:40

MadChicken написа:Много е глупаво това, аз като давах моята беше на 240к и пак имах реплики по тоя въпрос...Това че беше с пълна сервизна история няма значение, хората гледат какво пише на километража.
Затова винаги такива коли в България ще продължат да бъдат на 150-160к заради хора, които продължават да го вярват.

Нали друго си е да е единичка от пред, може да е 199 999 ама ако е 240 не върви. Хората са толкова заблудени, че хем гледа и вижда, че колата не е на 120к км. ама почва да си съставя някакви теории, че е на толкоз и че той е късметлията :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 17 Мар 2015, 19:39

Приемете колата като гримираната жена-на тъмно и с подходящия макиаж всяка жена ще се хареса на който и да е мъж.А ако си се заплеснал по фалшивите цици /джанти 19'' :mhihi: / ,вече си паднал в капана.
Същото е и с колите ,като си нямаш хал хабер какво да гледаш и какви са признаците на кофти колата,разчиташ на първосигналните неща-километраж,прясно пастиране,лъскава джанта,много копчета по централната конзола /повече екстри/...
И колкото повече си мисли ,че ги разбира нещата човек,по лесно пада в капани,това пък е другата крайност.
Мой познат пък има обратния случай-тригодишно Е93 на реални 20+ няколко хиляди километра преди две години се принуди да му завиши километрите тройно почти ,защото всеки който идвал да види преди това колата казвал ''Е оляли сте се с връщането на километража,знаем ги тея номера''.А върви им обясни че с още 3 други модела на БМВ в гаража,няма как да навърти повече само лятото по Слънчака.
Народопсихология....
Притеснителното е и друго,последните 5-6 години и ''западняка'' си отеб@ колите и изобщо не се грижи качествено за тях.Лъжат се дори официални сервизи ,когато се ходи при определен пробег за обслужване.Тва германци,холандци... лични наблюдения имам че станаха бетер италианци в отношението към колите.Просто кризата си се застоя и на тях не им е приоритет колата.Преди години кола от Германия беше еталон,cега всичко си е само късмет и това е.

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: A7

Мнение от vgza » 18 Мар 2015, 10:38

adovet написа:
pnbu написа:Колеги днес гледах една кола и следвайки инструкциите за покупка на дизел, дръпнах щеката на запален мотор да видя дали духа и продавача настояваше да я върна обратно понеже на запален мотор било мноого ама много вредно да се вади щеката или капачката за наливане на масло. Има ли такова нещо?

Не. Ако пуши от щеката бегай на далече :yes:

Колата, която гледа колегата е моята. Казах му каквото са ми казвали на мен - щека и капачката за маслото на запален двигател не се махат. Също така му казах да я върне на мястото й след като вече я беше изкарал наполовина и видя, че не пуши.
pnbu, не знам какво си се притеснил, казах ти, че можем да вкараме колата в който и да е сервиз по твой избор, при който и да е майстор. Знам каква кола продавам, сам видя в какво състояние е. Не познавам някой, който да е по-голям маняк от мен на тема поддръжка на кола.
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11425980386789038

Потребител
Аватар

Мнение от pnbu » 18 Мар 2015, 13:14

vgza написа:
adovet написа:
pnbu написа:Колеги днес гледах една кола и следвайки инструкциите за покупка на дизел, дръпнах щеката на запален мотор да видя дали духа и продавача настояваше да я върна обратно понеже на запален мотор било мноого ама много вредно да се вади щеката или капачката за наливане на масло. Има ли такова нещо?

Не. Ако пуши от щеката бегай на далече :yes:

Колата, която гледа колегата е моята. Казах му каквото са ми казвали на мен - щека и капачката за маслото на запален двигател не се махат. Също така му казах да я върне на мястото й след като вече я беше изкарал наполовина и видя, че не пуши.
pnbu, не знам какво си се притеснил, казах ти, че можем да вкараме колата в който и да е сервиз по твой избор, при който и да е майстор. Знам каква кола продавам, сам видя в какво състояние е. Не познавам някой, който да е по-голям маняк от мен на тема поддръжка на кола.
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11425980386789038

Колега, по принцип не мислех да пиша, не съм пускал изобщо нито колата ти нито нищо - публикацията ти не е в твой интерес, затова ще напиша защо като цяло се отказах от тази марка - писна ми от "перфектни" коли с видими и невидими проблеми.

1) Волана на колата ти тресе и твърдиш че е от носач, същевременно казваш че продаваш перфектна кола.
2) Това дали ще ти купя колата все пак си е моя работа, да ми звъниш по телефона и да ме убеждаваш че всичко й е наред е абсурдно и ще ти дам съвет, а ти ако искаш ме слушай - не се прави така. Вие какво мислите че всеки ден човек дава 20 бона ей така на първия срещнат? Това не са малко пари за стандарта в България на повечето хора. Мое право си е да гледам, да мисля, да преценя - не е ли така?
3) Писна ми да гледам коли, които са "перфектни" и им светят всякакви неща и по таблата и грешки от датчици, като започнеш от този на казанчето и стигнеш до такъв за накладките при условие че те са чисто нови, с видими течове на масло и какво ли не под капака - и това са само нещата за които в момента се сещам . И накрая всичко е "някакъв датчик" за 50 лв. Ами като е толкова евтин ремонта - оправете го. Аз ако си продавам колата така бих направил.
4) Горното от моя гледна точка важи и за теб - аз кола която дърпа на една страна и волана й тресе при спиране няма да си купя, и то при условие че съм се консултирал с доста хора и може да е от куп неща - в случая може и да е така както твърдиш, имайки предвид че беше обещал че ще го оправиш за товя сметка, не знам. (да не говорим че и аз имах кола с подобен проблем и не беше от носач, беше крив диск или главина - за последното стигнах до тоя извод като смених диска няколко пъти. Проблема изчезваше за определен период от време и след няма и 2 месеца пак същата история)
5) Аз лично съм вижждал как се продават коли, одобрявани от майстори, които са със сериозни проблеми, и на външен вид перфектни, както и на диагностика. Има много механични проблеми, които не могат да бъдат открити на първо четене.

Но като цяло просто ви се чудя хора - продавате "перфектни" коли с видими проблеми, било то и на пръв поглед дребни, и очаквате да си продадете колата за 1 седмица. Много съм разочарован от типажа хора които карат такива коли, и като цяло се отказах от марката (говоря за тези, които съм гледал). Честно казано ти беше единствения (съвсем искрено ти го казвам) който ми беше направил добро впечатление като човек. Моето уважение към всички хора във форума които отделиха време да отговорят на въпросите, които имах и да ме насочат.
Последна промяна pnbu на 19 Мар 2015, 10:40, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Мнение от donnikalas » 18 Мар 2015, 16:53

Колеги препоръчайте какви гуми (летни) да взема за Е60. Модела е 525D, 11.2009, 3.0 197 коня, дизел. Благодаря предварително!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 18 Мар 2015, 20:09

Какво ви е мнението за тази обява:
http://www.mobile.bg/11426277218554644

Колата изглежда много добре и ми допада като вид и екстри (изключвам джантите), но цената ми се вижда много пресилена. Очаквам кола в описаното състояние да струва 30-35хил. В грешка ли съм?

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61