проблем с ринговете
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
проблем с ринговете
Здравейте,
На двата фара очичките не светят от няколко
седмици. Преди светеха, не убийствено, но светеха.
Оказа се, че светлопровода някак си е нагорял
(еднакво и на двата фара) и затова светлината от
крушката не осветява в тях.
Чудно ми е от какво се е получило, гледахме крушките оригиналните халогени са.
По-големия проблем е какво да правя.
Може ли само ринговетр да се сменят, има ли начин
този светлопровод да бъде удължен или крушката да се вкара по-навътре,че да осветява?
Ето и снимка
На двата фара очичките не светят от няколко
седмици. Преди светеха, не убийствено, но светеха.
Оказа се, че светлопровода някак си е нагорял
(еднакво и на двата фара) и затова светлината от
крушката не осветява в тях.
Чудно ми е от какво се е получило, гледахме крушките оригиналните халогени са.
По-големия проблем е какво да правя.
Може ли само ринговетр да се сменят, има ли начин
този светлопровод да бъде удължен или крушката да се вкара по-навътре,че да осветява?
Ето и снимка
Re: проблем с ринговете
Предполагам ако ги тръкнеш с няколко шкурки едра в началото и по финна накрая ще има ефект.Диодните заместители са с мн. изпъкнали диоди и може би това е вариянта.Като взех колата и 2та бяха с изгорели крушки.Взех диоди уж бели, но малко зеленеят.
Ето ка са,и 2те са с едни и същи диоди (от 70 лева с година гаранция).

Ето ка са,и 2те са с едни и същи диоди (от 70 лева с година гаранция).

- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
Колега, аз бях с подобен проблем. Това със смяната на ринговете - почти невъзможно според мен освен ако не се вземе от същия донор.
Мога да ти дам телефона на един човек който ми ги оправи (макар и да ме забави 2 седмици - в София) но ги направи. Има си негативи от отварянето на фара но ти ще си прецениш.
Драмата е голяма - сваляне на бронята, подкалника и сваляне на фаровете. Отваряне на фара. При мен бяха изпочупени щипките и при отварянето и затварянето има доста силикон но не влиза капчица вода. Вътре ми ги изчисти както и лупите и ако се налага подменя амалгамата на рефлекторите.
Накрая светна всичко, но си личи че е отварян фара което ме дразни.... но за сметка на това цената е в пъти по-ниска от това да сменя фара.
Доколкото знам се правят някакви безцветни заварки ако ти е счупен светловода, или се чисти с нещо което не запомних
Ако решиш пиши на ЛС да ти дам телефона да се разберете. Пак казвам... хубаво е да го разпиташ за негативите
Мога да ти дам телефона на един човек който ми ги оправи (макар и да ме забави 2 седмици - в София) но ги направи. Има си негативи от отварянето на фара но ти ще си прецениш.
Драмата е голяма - сваляне на бронята, подкалника и сваляне на фаровете. Отваряне на фара. При мен бяха изпочупени щипките и при отварянето и затварянето има доста силикон но не влиза капчица вода. Вътре ми ги изчисти както и лупите и ако се налага подменя амалгамата на рефлекторите.
Накрая светна всичко, но си личи че е отварян фара което ме дразни.... но за сметка на това цената е в пъти по-ниска от това да сменя фара.
Доколкото знам се правят някакви безцветни заварки ако ти е счупен светловода, или се чисти с нещо което не запомних

Ако решиш пиши на ЛС да ти дам телефона да се разберете. Пак казвам... хубаво е да го разпиташ за негативите

Beat the Devil
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
За разглабянето не знам, авител ме увериха,че са го правили и няма проблеми, по-скоро ме интересува каква е точно процедурата по ремонта. Аз все си мисля, че трябва крушката да слезе една идея по-навътре и няма да има нужда дори от отваряне на фара. Друг вариант ако може да се насложи нещо като пътека на този светлопровод за да се удължи.
Реално 2-3см липсват от него,дори за тръбичка някаква мисля
Реално 2-3см липсват от него,дори за тръбичка някаква мисля
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Да прав си обаче трябва да изчистиш нагорялото и след това е хубаво да направиш едно удължение от крушката до тръбичката нещо като фуния да стане така ще изпраща директно светлината към ринга.Мисля че схвана какво искам да кажа
Да разбрах, но май нямам жокери в този сектор. Ще преговарям пак с авител или някой друг авто крушки сервиз.
Отделно искам и жълто да светят
по възможност по-силно ледове или нещи
нещо друго силно светещо амбър/4300к
- Airdust
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30 530D
- Мечтае да кара: Тротинетка Lime
nikolae написа:Да разбрах, но май нямам жокери в този сектор. Ще преговарям пак с авител или някой друг авто крушки сервиз.
A,колко пари искат в Авител ?
около 100лв - отваряне, монтиране на нови (допълнително се плащат новите, независимо от тях или не)
хем ще ги и позачистят отвътре. Повече ми се работи върху момента с ремонта на тръбичката.
Предложете ако се сещате за разни хора/сервизи, които се занимават с фарове, светлини, ремонти
хем ще ги и позачистят отвътре. Повече ми се работи върху момента с ремонта на тръбичката.
Предложете ако се сещате за разни хора/сервизи, които се занимават с фарове, светлини, ремонти
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Има колега с платена обява, който ги разглобява, почиства, монтира лупи и очи...
Never mistake motion for action...
- Meidana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F34 LCI
- Мечтае да кара: същото
- Детайли за колата: Estriol blue
Ще използвам темата да попитам няколко въпроса. От няколко дена съм собственик на 320 Д 163 к.с. Има ксенон и автоматични фарове. Обаче ринговете на ми светят. Излиза и символа за изгоряла крушка на таблото. Сигурно са изгорели двете крушки. Гледах клип в ютуб че за да се свалят тези крушки трябва да се свали гумата и целия подкалник. Така ли е? Да знам дали да се захващам за работа
Също да попитам от къде да търся такива крушки?

Също да попитам от къде да търся такива крушки?
- yordan_ichev
- кандидат ентусиаст
-
nikolae написа:Проблема при мене беше, че някой е махнал този елемент ......
Колега, този металния елемент го махаш при всички случай освен ако не използваш оригинални крушки. LED крушките влизат по-навътре и това пречи.
Аз лично си взех крушки с CREE диоди, защото светят доста по-силно от тези, който си избрал. Много важно е да подбереш крушките да са без баласти, който допълнително се свързват преди крушките, защото няма къде да ги събереш.
Повече инфо в тази тема съм писал има и снимки на първа страница:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=112&t=339516
Всичко вече е наред, пълен комплект, светят нормално, изчистени, оправени.
Направих ги тях тук
Направих ги тях тук
- TSMT
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 320d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
nikolae написа:Всичко вече е наред, пълен комплект, светят нормално, изчистени, оправени.
Направих ги тях тук
Сменили са ти ринговете или колегата ти ги е оправил и ако да, как точно?
Пусни и една снимка де, че ме човърка отвътре да видя как са станали

Да, ринговете са сменени (с оригинални разбира се, не разни диодни и т.н)
В момента съм с оригиналните крушки (12v 10w ba9s) чакам ледовете да дойдат
ще пусна снимка и с тях. В момента изглеждат така.
Когато се отвори капака на колата и се вгледаш, леко се забелязват лепилата, но нито луфтове,
нито по някакъв начин стои грозно.
Ще пусна тези дни и една снимка как стоят на колата.
В момента съм с оригиналните крушки (12v 10w ba9s) чакам ледовете да дойдат
ще пусна снимка и с тях. В момента изглеждат така.
Когато се отвори капака на колата и се вгледаш, леко се забелязват лепилата, но нито луфтове,
нито по някакъв начин стои грозно.
Ще пусна тези дни и една снимка как стоят на колата.
15 мнения
• Страница 1 от 1