BMW изтегля Е46 в сервизите заради проблем с пасажерски еърб

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E63 M6, Е32 750iL highline
Мечтае да кара: Lotus Elise

Re: BMW изтегля Е46 в сервизите заради проблем с пасажерски

Мнение от s52b32 » 10 Мар 2015, 19:23

Колеги, дали ще ми сменят пасажерския еърбег ако в момента ми свети лампата и кодъте е за шофьорския еърбег?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318IA Cabrio

Мнение от paco_sf » 10 Мар 2015, 20:44

Не знам точно какво са ми сменили, но лампата продължава да свети. Утре ще звъня да питам защо се получава така.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46XI / W164

Мнение от Драгослав » 11 Мар 2015, 10:09

Сменят модул на бега поне така ми казаха. И на мен лампата за пасажерския бег си свети. Казаха ми друг път ,ако искам да закарам колата да проверят защо свети,като ми казаха ,че най-честата причина била от автомивките.Много силно дърпали седалката назад и прекъсвали нещо. Сами преценете за силното дърпане на седалаката :D ,само не знам за колите с ел. седалаки. Вероятно много силно се натиска бутона :lol:

Потребител
Аватар
Кара: '01 330d

Мнение от LoadBoy » 11 Мар 2015, 12:12

това ми звучи като "дай някви пари пък ще видим" :lol: и моят индикатор свети като диагностиката казва,че е от патрона на пасажерския заключващ механизъм(seat belt pretensioner или нещо такова) само дето истинския проблем е в жълтата букса под седалката. не дава добър контакт,защото като я наместя добре спира да свети ама като се раздрусаме по чукарите и пак светне таблото

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше: BMW(e46) 143 hp. (N42B20)
Мечтае да кара: Ново BMW

Мнение от torettos » 11 Мар 2015, 12:48

LoadBoy написа:това ми звучи като "дай някви пари пък ще видим" :lol: и моят индикатор свети като диагностиката казва,че е от патрона на пасажерския заключващ механизъм(seat belt pretensioner или нещо такова) само дето истинския проблем е в жълтата букса под седалката. не дава добър контакт,защото като я наместя добре спира да свети ама като се раздрусаме по чукарите и пак светне таблото

Колега проблема ти е другаде.. минах го вече.. отстрани на закопчалката на колана отдолу ти е пиропатрона - повдигаш буксата пръскаш с контактен спрей и затваряш. Има много добре описано причината и решението във форума. Следва чистене на грешка и караш... :driving:

До другите колеги airbaga моя го смених миналата година, но смяната не включва оправяне на системата - проблема Ви най вероятно Ви е в кантари, пиропатрони и др. такива а не пасажерския airbag. Дори съм публикувал целия текст на английски за тази кампания (в малко по-ранно мнение). BMW сменя пасажерките възглавници на основа, че е голяма компания и не иска да си подронва имиджа.. Реално ако прочете официалното становище на фирмата и въобще случая с Takata, е че възможно тези възглавници да не проработят коректно ако са били изложени на влажен климат! А не че не работят или дават грешки и затова Ви свети лапата..

Ако искате да Ви видят, защо Ви свети лапата си е диагностика и се заплаща, ако искате да го оправят с оригинални части си е ремонт и пак се заплаща по официални цени.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 11 Мар 2015, 14:05

Да, аз също смятам, че те просто си подменят това, за което сте отишли и включва акцията и не пипат друго.

Аз пък си мислех, че точно с този кантар в пасажерската седалка правят нещо, защото така ми го обясниха по телефона, но май не е с него. На моята кола все още е здрав, да не повярва човек! :)
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 11 Мар 2015, 14:19

Някой знае ли колко време ще е валидна акцията ?

Потребител
Аватар
Кара: '01 330d

Мнение от LoadBoy » 11 Мар 2015, 18:48

torettos написа:
LoadBoy написа:това ми звучи като "дай някви пари пък ще видим" :lol: и моят индикатор свети като диагностиката казва,че е от патрона на пасажерския заключващ механизъм(seat belt pretensioner или нещо такова) само дето истинския проблем е в жълтата букса под седалката. не дава добър контакт,защото като я наместя добре спира да свети ама като се раздрусаме по чукарите и пак светне таблото

Колега проблема ти е другаде.. минах го вече.. отстрани на закопчалката на колана отдолу ти е пиропатрона - повдигаш буксата пръскаш с контактен спрей и затваряш. Има много добре описано причината и решението във форума. Следва чистене на грешка и караш... :driving:

До другите колеги airbaga моя го смених миналата година, но смяната не включва оправяне на системата - проблема Ви най вероятно Ви е в кантари, пиропатрони и др. такива а не пасажерския airbag. Дори съм публикувал целия текст на английски за тази кампания (в малко по-ранно мнение). BMW сменя пасажерките възглавници на основа, че е голяма компания и не иска да си подронва имиджа.. Реално ако прочете официалното становище на фирмата и въобще случая с Takata, е че възможно тези възглавници да не проработят коректно ако са били изложени на влажен климат! А не че не работят или дават грешки и затова Ви свети лапата..

Ако искате да Ви видят, защо Ви свети лапата си е диагностика и се заплаща, ако искате да го оправят с оригинални части си е ремонт и пак се заплаща по официални цени.

ще го пробвам задължително :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 11 Мар 2015, 19:42

Акциите на BMW са безсрочни...

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46XI / W164

Мнение от Драгослав » 12 Мар 2015, 10:08

SaSo написа:Акциите на BMW са безсрочни...

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Да няма краен срок. Който попада в акцията се записва.След около месец два му се обаждат да се появи за подменята на модула.
Според мен на камор и дару сервизи им идва дюшеш цялата процедура,защото подмяната е елементарна,а вероятно от Мюнхен плащат .:D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше: BMW(e46) 143 hp. (N42B20)
Мечтае да кара: Ново BMW

Мнение от torettos » 12 Мар 2015, 11:03

... да това е ключа от палатката... плащат им от централата, и
за това са толкова въодушевени да го направят...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на пълна газ
Мечтае да кара: MB SLS AMG

Мнение от DiGital » 13 Мар 2015, 21:25

Днеска минах процедурата в Русе кар. Бях направил запитване към дарукар от там казаха попадаш, препратих мейла до русекар от там ми писаха за потвърждение и аз потвърдих, след 3 дена дойде бега. Смениха ми и 1 щипка на кората на бега бонус. 30-40мин, мацката беше много готина :)
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 17 Фев 2016, 2:23

Колеги, да повдигна темата. Преди година по тел. питах в Дару дали попадам в тази акция - те тогава отговориха НЕ. Е да ама не е така. Днес бях в М Кар за смяна на масло скорости и масло диф и излезна че попадам в тази акция. Процедурата заема около половин час (по думите на приемчика) та свършиха и това. Сменява се целият бег.
Имайте го впредвид ако и някой друг само е питал по телефона, а в действителност излиза друго. :winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 17 Фев 2016, 12:35

Моят е за смяна ама не съм го сменял, Иначе за инфото в Дару като ходя си траят всеки път. в Ауто Бавария всеки път ми предлагат да бъде сменен :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M4 (F83)

Мнение от terorero » 17 Фев 2016, 14:28

На едната ми 46-ца смених бега по въпросната акция в М-кар през септември миналата година. Процедурата продължи около час. :yes:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46