Въпрос за лампата на маслото
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- ionov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW M340i X Drive
- Мечтае да кара: M ки
Въпрос за лампата на маслото
Здравейте колеги,
Имам БМВ Е90 330 Д и вера ми се случи следното:
Тръгнахме да се качваме на Витоша (доста оптимистично решение) и колата въртеше но вървеше.
Съответно колкото по-нагоре се качвахме, толкова повече въртеше и сваляше скоростта докато накрая не заора.
Реших да не я мъча и точно когато спрях, ми светна лампата на маслото и ми изписа на навигацията, че налягането на маслото е ниско
и съответно да изключа двигателя за да не се счупи.
Изгасих колата, вдигнах капака и поседя така 10 мин, след това я запалих, лампата не светна пак оставих я така да поработи още 10 15 мин след което
тръгнахме на обратно. От тогава няма проблем, няма течове по мотора, маслото е сменено преди една седмица (Кастрол Едж 5 30) и си е на максимума.
Предполагам, че маслото е било много загряло и е станало много рядко и за това е отчело тази грешка но все пак ако някои има по ясна представа нека сподели.
Имах подобна ситуация с Мерцедес 270 ЦДИ който видя много повече зор в снега но нямаше никакви последствия и грешки, също съм имал подобни
преживявания с Е46 330 бензин, там зора беше 5торно по-голям но и там нямаше никакви проблеми та ми е малко странен сегашният случаи.
Имам БМВ Е90 330 Д и вера ми се случи следното:
Тръгнахме да се качваме на Витоша (доста оптимистично решение) и колата въртеше но вървеше.
Съответно колкото по-нагоре се качвахме, толкова повече въртеше и сваляше скоростта докато накрая не заора.
Реших да не я мъча и точно когато спрях, ми светна лампата на маслото и ми изписа на навигацията, че налягането на маслото е ниско
и съответно да изключа двигателя за да не се счупи.
Изгасих колата, вдигнах капака и поседя така 10 мин, след това я запалих, лампата не светна пак оставих я така да поработи още 10 15 мин след което
тръгнахме на обратно. От тогава няма проблем, няма течове по мотора, маслото е сменено преди една седмица (Кастрол Едж 5 30) и си е на максимума.
Предполагам, че маслото е било много загряло и е станало много рядко и за това е отчело тази грешка но все пак ако някои има по ясна представа нека сподели.
Имах подобна ситуация с Мерцедес 270 ЦДИ който видя много повече зор в снега но нямаше никакви последствия и грешки, също съм имал подобни
преживявания с Е46 330 бензин, там зора беше 5торно по-голям но и там нямаше никакви проблеми та ми е малко странен сегашният случаи.
- cezarre
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 318 i touring,520d touring
- Детайли за колата: 318i 1999год. ,520d 2010год.
Re: Въпрос за лампата на маслото
Здравей колега.Не си посочил дали си автоматик или ръчна скоростна кутия,само задно или 4Х4.
- ionov
- младши ентусиаст
-
Здрасти,
колата е ръчка и е само на задно.
колата е ръчка и е само на задно.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
По щека гледа ли го?
- ionov
- младши ентусиаст
-
Да, вчера сутринта го проверих преди да я запаля и си беше на максимума.
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
ionov написа:Да, вчера сутринта го проверих преди да я запаля и си беше на максимума.
по принцип на загрял двигател се гледа.....
- ionov
- младши ентусиаст
-
И на загрял я гледах там на място когато светна лампата и пак беше на макс.
7 мнения
• Страница 1 от 1