Политическа.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Политическа.

Мнение от steeN » 06 Мар 2015, 21:32

drago_pavlov написа:Не знам каква е пиеската, но дойде онзи бастун от ФБР и за два дни трима души подадоха оставка. И то кои трима - министъра на вътрешните работи, главния секретар на МВР и председателя на ДАНС...

Това май е най-вероятния вариант. Шлифери млифери... дрън дрън.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 06 Мар 2015, 22:50

Vanqu1sh написа: През повече от половината време все едно яздя кон, а не карам кола..

Тия за т'ва изчезнаха, че не остана гладък асфалт вече :mrgreen:

Изображение

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :ok:
Ubi dubium, ibi libertas

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 07 Мар 2015, 4:41

Аз съм съгласен с тол таксите, но само и единствено, ако приемат закон с таван на цената на горивата 1.50 без отстъпки :mrgreen:

Добре де не може ли по мирен начин с петициите, които постоянно се въртят из нета или да събереш 20 човека и да ги пуснеш из даден град с някакъв проблем за който негодуваме всички Българи и неща, които имаме против да се случват в нашата държава, да събират подписи с имена и егн? До сега не съм се интересувал от тея онлайн петиции. Каква им е тяхната роля освен, че се попълват и после изчезват отвсякъде? Какво може да се постигне чрез тях ако се събере дадената квота? И без това всички стоим и мрънкаме зад РС-тата и всеки налива акъл кое и как трябвало да се оправи /има си и истини де/, но щом никой не събира смелост да излезе на реален протест. По какъв друг начин може да се промени нещо? И сега за да не кажете, че само бой и масови публични убийства трябват щото сме такова племе :mhihi: би трябвало да има и друг вариант и народа да може да предприеме действия, които ще са равнозначни на протест без размирици и насилие имайки същата тежест?
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 07 Мар 2015, 9:53

Няма колега,само бой и публични убийства трябват! Такива сме,крадлив народ! По друг начин няма да стане! То сега който краде,нали неговите деца харчат парите. А те като пораснат от къде мислиш,че ще ги печелят!? Пак по същия начин. Така наречения елит според мен,трябва да се затрие.

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 07 Мар 2015, 10:00

съгласен съм и тука, но точно заради това сме република, не монархия и въпросният елит трябва да следва интересите и желанията на народа, който го е избрал - това в идеалният свят :lol:
Защо 240 депутата разиграват 6+ милиона българи? Защо се мислят за недосегаеми? Къде куца цялата работа и явно те го знаят и се възползват от това /да оставим настрана властта и позициите на дадени хора. Както са сложени там така може и да се махнат/. Защо българският народ изгуби вяра? Кое го срина толкова много, че да не иска да промени наглите факти, които всички виждаме? Какво трябва да се случи, че народа да се вдигне, щото явно времето не е фактор за нас - 30 години са ни малко. Може би защото сме били 500 под робство и това е нищожна част..нищо де така като ги гледам те сами ще се избият в парламента, щото никой с никой не може да се разбере кое ще може да присвои и кое не..може би това е варианта - бездействието. Ама нещо много рисков

edit : да де ама нали се сещаш, че те тея пари не знаят как се изкарват и това, което е наготово винаги се губи, щото нямат акъл за две стотинки. Айде не всички, но голям процент от децата на въпросните са пълни идиоти щото видиш ли тате е бойко тиквата /примерно/ и му се пуска червения килим, но като грам не хваща какво трябва да прави го сменят.
Сигурно след 6 века може и да се усетим какво трябва да се прави :mrgreen:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Stoqnov_1979 » 07 Мар 2015, 10:45

Българския народ не е загубил вяра,че ще се оправи нещо,а го е страх! Говоря като човек живеещ в провинцията. Живях няколко години в София,там е различно! В дълбоката провинция хората ги е страх да говорят,а остава и да се надигнат! Всеки работи за без пари и казва,че ако проговори и без работа ще остане и край! От такъв човек какво да чакам,подкрепа ли!? Свършил народ! Кой каквото е имал като имоти,по-точно земя всичко е продадено на безценица и робовладелците опс-земеделците сега командват!

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 07 Мар 2015, 11:00

И какво? По тая логика за какво ни е притрябвала свободата и като цяло да не си бяхме останали част от Османската империя - щото ни е страх. И аз съм от провинцията и знам за какво говориш, но ако се вдигне 70% от народа няма да има къде да се скрият. И вместо за 1-2 месеца да се разреши всичко - със стачки, с не ходене на работа, с блокиране на градове и т.н. по-добрият вариант е да си мълчим като мишки.

п.с - чак аз като гледам кви ги пиша ми става смешно, щото наистина никой няма да го направи :mrgreen: което е всъщност тъжно :confused:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 07 Мар 2015, 12:29

Няма значение тука 500 г турско робство ,5 години ли е . Аз не виждам никакви робски черти в наше управници .По скоро се държат като римски управници и легати сложени да управляват размирната провинция България - с огън и меч да въздадат кесарю кесаревото без да пропускат и собствения кяр.И преди 500 г сме били пак така - всяка коза за свой крак .Тоя недъг на психиката у българина ясно преминава като червена линия през историята ни, от снопа съчки на Кубрат до надписа "Съединението прави силата " .Едно , че и две даже поколения които стъпиха в житейския си път 1990 години та чак до 2000 г останаха без никакъв национален идеал , без моралните устои на едно модерно обществото , без приемственост в поколенията .И не може да се отрече че прежде управляващата партия столетница добре се погрижи да възпита и култивира най долните черти в човешките характери .Без надграждане на добрите политики и практики , без национален идеал който да обединява българите , без приемственост между поколенията сме обречени като народ да изживяваме една и съща национална катастрофа до безкрайност.Да точно така е , българските политици от прехода , не без помоща на чужди ментори докараха страната до национална катастрофа - ако някой не вярва да се огледа в какво състояние е държавата .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Stoqnov_1979 » 07 Мар 2015, 12:40

Малко преди освобождението ни през 1878 година,не знам как се е появило това бойно поколение тогава,но няма да има такова следващите десетилетия! Рода ми произлиза от Сливенския балкан и като ми е разказвал моя дядо какво е правил неговия дядо с турците като са се изнасяли от тук се гордея както се казва,че съм Българин,но не и с друго! Убийства и обири на бягащите турци,но обири не за собствено облагодетелстване,а всичко е отивало като дарения за построяване на училища и т.н. И затова дядо ми казваше,че от беднотия една къщичка е построил,а иначе е щял да живее сигурно като чорбаджия. А сега какво е-гледаш да прецакаш другия за 10 лева и си радостен,че си спечелил! Властимащите пък крадат за 20 поколения след тях!
Хубаво е да се надигнат всички,ноооооооооооооо няма. И сегашните ни управници,както и предишните го знаят това! Просто както казах-страха е голям! И това го направиха те през изминалите години лека-полека да не се набива на очи. Да няма работа и всеки да стои и да мълчи и да си пази мястото,че глада е голям!

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 07 Мар 2015, 12:55

Какво дигане на 70%, какви глупости, мале мале :mhihi: Народа живее ден за ден, ако не отиде 1 ден на работа и после умира прав. Имам познати по разни предприятия и бригади и те казват, че всичките им колеги са с по 1-2 заема, имат да хранят деца, едни обувки не могат да си купят и всичко което им остава като удоволствие в живота са 1 кутия цигари на ден :mhihi: По цяла България е така. Как да се дигне този народ и за какво да се вдига? Нали на другия ден ще рови по кофите. Този народ е икономически приклещен тотално. Още '96-7-ма като обраха спестяванията на хора работата съвсем отиде на изнасилване. Сега вече е завършена схемата и става и още по-зле. Тези пък които са в чужбина 5 пари не дават за положението тука. Те си живеят някакъв живот в западна Европа връщат се тук да се видят с роднините по празниците (Коледа и Нова Година), да се видят с приятели, да се похвалят, да наредят трапезите и малко след Нова Година или до средата на Януари са обратно в Германия Англия, Белгия, Франция, Холандия и така до другата Нова Година :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 07 Мар 2015, 13:41

Мисля, че отговорността за това може да носят само и единствено поколенията, които са го допуснали това по тяхно време. Сега и за младите е късно. То ясно, че с прехвърляне на вината няма да се постигне нищо, но все отнякъде трябва да се започне.

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 07 Мар 2015, 14:25

Цялата работа е там, че сега времената са други, формите на контрол са други. Икономически + промиване на мозъци (супер успешно). Преди няколко века е било друго - не те кефи управника и хоп на дръвника. Сега който и да дойде на власт то той е воден от своя интерес и най-вече интереса на неговите господари. Управляващия само си заделя колкото може, защото като се срине тук тотално или като падне от власт да си ходи на Ривиерата или където си е накупил имоти и да си кара спокойни старини. Във Фейсбук бях видял някаква нова тотална простотия - някаква група за това да няма депутати в Парламента, ами ЕнтелегенциЯ представете си. Професори, учени и какви ли не велики ЕнтелегентИ. И какво - тия сега които са на власт не са ли и те доктори и всякакви по принцип? И какво ако някой от БАН управлява, да не би той да е извънземен робот някакъв и да не яде или ходи до тоалетната? Нали пак лобистите ще лобират за прокарването на закони удобни за определени бизнеси и прочее. Прост народ.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 07 Мар 2015, 15:57

...Прост народ.[/quote]

Смятам че това изчерпва темата и показва що за хора сме.То и Славейков така каза"Не народ,а мърша." Мен лично ме е срам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 07 Мар 2015, 15:58

.
Последна промяна steeN на 10 Сеп 2019, 0:10, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 07 Мар 2015, 17:00

Хората не могат да проумеят, че няма такова нещо като идеален строй. Ето това е най-голямата трагедия на роба. Комунизъм зле, айде демокрацията ще ни оправи. Да ама не. А това че Българите сме прост и долен народ си е всеизвестно от едно време. Примерно тук колко време разни капацитети обясняваха как всеки в БГ си е сам виновен, щото не бил учил примерно, а пък те "капацитетите" били учили по 100 години и били много работни и станали супер-мега мениджъри, а пък простия работник да мре в л*йна щото не е учил и такива ми ти работи. :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата