Загуба на цилиндри
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Загуба на цилиндри
Здравейте
Искам първо да се извиня ако ви пиша некомпетентно, за мен всичко е ново.
Купих 530 дизел, 2004 год. и още след регистрацията както си карах загуби цилиндри. Някой минал ли е този път? В сервиза ми казаха изтънял клапан!!!! Благодаря Ви предварително!!!
Купих 530 дизел, 2004 год. и още след регистрацията както си карах загуби цилиндри. Някой минал ли е този път? В сервиза ми казаха изтънял клапан!!!! Благодаря Ви предварително!!!
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
Re: Загуба на цилиндри
Колата през сервиз мина ли преди да я купиш?Всеки тук ще ти каже да пуснеш диагностика и там ще покаже.
Клапан да се повреди за 200м каране не вярвам.Трябва да е бил повреден преди това,а ти ще го усетиш.Ако
е паднала вихрова клапа е друго вече.
Клапан да се повреди за 200м каране не вярвам.Трябва да е бил повреден преди това,а ти ще го усетиш.Ако
е паднала вихрова клапа е друго вече.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
marty2010 написа:Здравейте
какво означава загуби цилиндри

- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
Тресе му предполагам.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
timur_lenk написа:Тресе му предполагам.
Въпреки много превантивно махане на пеперуди не съм срещал паднала на Е60 или Е90, а изтънял клапан е възможно на 700-800 хил. Км
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Така темата е живо гадаене, трябва си диагностика. Тресене може да има от дюзи, дебитомер, регулатор на рейла.....и кой знае още от колко неща. Нека автора да сподели няколко снимки с грешките които са записани и живите данни на дюзите и за работата на двигателя.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
Човека нещо се покри.Незнам дали има смисъл да обсъждаме
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Що бе така се намираме на приказка 

- cerber_91
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530d
- Мечтае да кара: на 1.20 лв/л нафта :(
- Детайли за колата: италианка на реални 120 000 км.
Аз ще използвам тази тема да споделя и моя проблем, който прилича на загуба на цилиндри. А и да намираме още приказка, докато се появи колегата, пуснал темата.
В студовете около Нова Година, когато палих колата сутрин (530д), тресеше много, точно сякаш 2-3 цилиндъра ги няма. Колкото по-студено беше, толкова повече тресеше.
Разбира се, проблема изчезва като поработи 1-2 минутки и вдигне малко температура. Колата е добре гледана, махнати са клапи, сменена е ангренажна верига, единственото, което ми идва на акъла като проблем е някои дюзи да са тръгнали.
Ама то взе, че се затопли, така че какъвто и да е проблема, има време да се реши

В студовете около Нова Година, когато палих колата сутрин (530д), тресеше много, точно сякаш 2-3 цилиндъра ги няма. Колкото по-студено беше, толкова повече тресеше.
Разбира се, проблема изчезва като поработи 1-2 минутки и вдигне малко температура. Колата е добре гледана, махнати са клапи, сменена е ангренажна верига, единственото, което ми идва на акъла като проблем е някои дюзи да са тръгнали.
Ама то взе, че се затопли, така че какъвто и да е проблема, има време да се реши

- Taruno
- старши ентусиаст
-
А човек ти изброи всичко само най-простичкия проблем не си го погледнал - подгревните свещи и релето. Една бърза диагностика веднага ще каже, кое е за смяна.
- cerber_91
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530d
- Мечтае да кара: на 1.20 лв/л нафта :(
- Детайли за колата: италианка на реални 120 000 км.
Taruno написа:А човек ти изброи всичко само най-простичкия проблем не си го погледнал - подгревните свещи и релето. Една бърза диагностика веднага ще каже, кое е за смяна.
Абе подгревни свещи ми смениха при обслужването септември/октомври. Не вярвам да свършат толкова бързо. За кое реле говориш?
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Реле подгревни свещи
- tanokaridi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 XDrive
Taruno написа:Реле подгревни свещи
Само да добавя, че и аз сменях подгревни свещи, и проблема си остана оказа се релето което беше изгорило отново същите две свещи които и предният път не работеха. След катосмених релето и свещите пак всичко заспа

Здравейте
Искам да се извиня че не отговорих веднага.
Проблемът се реши след много нерви и пари. При мен излезе, че дюзите не са за нашия модел и впръскването е различно, поради тази причина сменихме две бутала. Сега след като установихме първопричината за проблема всичко се оправи. Най - гадното е, че минахме през какво ли не. Накрая по случайност ми казаха да се уверя дали дюзите отговарят на модела. Сега всичко е наред, колата работи безупречно.
Благодаря Ви много за помощта и мненията.
Искам да се извиня че не отговорих веднага.
Проблемът се реши след много нерви и пари. При мен излезе, че дюзите не са за нашия модел и впръскването е различно, поради тази причина сменихме две бутала. Сега след като установихме първопричината за проблема всичко се оправи. Най - гадното е, че минахме през какво ли не. Накрая по случайност ми казаха да се уверя дали дюзите отговарят на модела. Сега всичко е наред, колата работи безупречно.
Благодаря Ви много за помощта и мненията.
14 мнения
• Страница 1 от 1