Проблем с централното!

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: f11

Проблем с централното!

Мнение от barro » 16 Ное 2006, 14:47

Работи ми централното само на шофьорската врата. На дясната (пътническата) ми се откачи някакво лостче и тя отказа. След като падна лостчето само щракаше но без да заключва. Машинката си работеше. Сега обаче не се чува нищо. Дали е изгоряла или има бушон който е изгорял? Забелязах също така, че не ми се заключва и капачката на резервоара. Свалих на резервоарната капачка машинката и я тествах. Оказа се че си работи. Просто чвно не достига ток до нея. Какъв може да ми е проблема?
:(
I Don't Drive Fast I Just Fly Low

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 16 Ное 2006, 21:03

централното на БМВ е на две полувини лява и дясна, машинките в двете предни врати и тази на багажника са управляващи, такаче свали кората на вратата и си управи лосчето наи вероятно е заседнала някъде и ще ти се управи и машинката за капачката на резервоара.

П.С. пробваи да заключиш вратата с ключ и след ката завъртиш кллюча в полжение не заключване се опитаи да завътиш още малко в същата посока и задръж в тава положение около 5 секунди.

Успех ;)
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: f11

Мнение от barro » 16 Ное 2006, 21:59

Благодаря много за съвета колега! :D :D наистина завъртях с ключа и се задействаха. Много странна работа, а аз цял ден се мъжа да разбера от какво е и да разглобявам кори. :shock: Сега остава утре да махна на предна дясна кората и да видя как да сложа лостчето на машинката. Някаква идея :idea: за безпроблемно демонтиране и монтиране след това за да не взема да прецакам нещо :?: :)
I Don't Drive Fast I Just Fly Low

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NAPSTERS » 16 Ное 2006, 22:11

Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от the_gate » 17 Ное 2006, 7:50

искам само да отбележа ,че е-34ките с времето им се прецаква двойното заключане(аз вече сменях машинка)може би са амортезирани или незнам какво,ама избягвайте да използвате двойното ,защото ако се прецака машинка неможе да се отвори вратата (и да дърпате лостчето,нестава)и следва размонтиране на кората при затворена врата...определено е доста трудно.....и все пак вие си решавате ,колите са си ваши.това е просто съвет ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 17 Ное 2006, 13:55

а може ли малко по-подробно да обясните за това двойно заключване (как се задейства и т.н. )!

че запърви път чувам за него !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NAPSTERS » 17 Ное 2006, 14:26

заключването си работи идеално,ако се скапе модула които ги управлява тогава вратите несе отключват. обаче има авариен режим като отключваш от ключалката на багажника и задържаш ключа в положение на отключване за около 15 секунди и тогава все някоя от вратите ще се отвори ;)
друг е въпроса ако са ти прецакани и двете управляващи машинки във вратите тогава и гспод немое ти помогне :mhihi:

П.С. то няма гаранция с която и да е машинка че няма да блокира ;)
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от the_gate » 17 Ное 2006, 17:28

колега аз не говорегх за модула а за коя да е от 4-те машинки на вратите,когато се скапе,като моята(моторчето на резето даде фира :mhihi: )другите ми врати си работеха а 4-тата въпросната си остана заключена.както и да е ,значи самите машинки са с две моторчета едното е да движи лостчето за заключането а другото заключа с резе самата машинка(така че в такъв случай и модула не би ти помогнал,защото ще ти е проблема в самата машинка)точно за този момент писах по-горе :confused:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NAPSTERS » 19 Ное 2006, 20:12

:yes:
Изображение
Изображение

Назад към E34