Масло за Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Каква марка масло използвате

Кастрол
706
38%
БМВ
601
32%
Мотул
176
9%
Лики Моли
45
2%
Мобил
77
4%
Елф
15
1%
Селения
7
0%
Друго
242
13%

Общо гласове : 1869
младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Re: Масло за Е46

Мнение от ilia1984 » 05 Мар 2015, 16:23

JTD написа:И по-важното е за мен - защо точно лятото минаваш на по-скапано масло. Целта ти е?

hacker4eto1 знае всичко сега :banghead: Не случайно по два пъти отваря мотора да види как работи :mhihi:

п.с. над 1000 поста бая СПАМ е имало из форум-а :D

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 05 Мар 2015, 18:47

ilia1984 написа:
JTD написа:И по-важното е за мен - защо точно лятото минаваш на по-скапано масло. Целта ти е?

hacker4eto1 знае всичко сега :banghead: Не случайно по два пъти отваря мотора да види как работи :mhihi:

п.с. над 1000 поста бая СПАМ е имало из форум-а :D

:OT: Някаква подигравка ли усещам тук не мога да разбера :conf:
Относно 1000 -та ми поста може да си спестиш коментара в момента се вижда кой спамва без причинно
П.П с какво помогна ти тука в това си изказване аз не мога да разбера и не се опитвай да ми даваш акъл как да си поддържам автомобила и как съм си отварял мотора :yes:
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46XI / W164

Мнение от Драгослав » 05 Мар 2015, 19:01

Според мен най-важно е маслото да не е менте. Относно вискозитета има значение ,но не мисля ,че разликата е огромна между 0в40,5в30 или 5в40. Има разлика ест.но кое и от трите да се сипе стига да е истинско все ще е добре. Виждал съм толкова много масло менте,че то излиза че се прави много повече менте от истинско. Наскоро си правих експеримент.Купих си масло от дару кар,което ми излезе много скъпо 33лв за литър. След това си купих по литър от няколко други известни места за масла :D , и заключението беше ,че са различни. От дару кар(ако го приемем за мястото с оригиналните неща) беше различно от другите 3 литра масло бмв. Който не вярва да провери,купува си литър за 33 лв от илия бешков и след това си купува от местата дето е по 12,13,14 лв литъра и сравнява. :yes:
Но от друга страна като се замисля знам много хора с шестаци ,които си карат с маслото от 12 лв и няма проблеми,но всеки сам си решава.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 05 Мар 2015, 23:31

Драгослав написа:Според мен най-важно е маслото да не е менте. Относно вискозитета има значение ,но не мисля ,че разликата е огромна между 0в40,5в30 или 5в40. Има разлика ест.но кое и от трите да се сипе стига да е истинско все ще е добре. Виждал съм толкова много масло менте,че то излиза че се прави много повече менте от истинско. Наскоро си правих експеримент.Купих си масло от дару кар,което ми излезе много скъпо 33лв за литър. След това си купих по литър от няколко други известни места за масла :D , и заключението беше ,че са различни. От дару кар(ако го приемем за мястото с оригиналните неща) беше различно от другите 3 литра масло бмв. Който не вярва да провери,купува си литър за 33 лв от илия бешков и след това си купува от местата дето е по 12,13,14 лв литъра и сравнява. :yes:
Но от друга страна като се замисля знам много хора с шестаци ,които си карат с маслото от 12 лв и няма проблеми,но всеки сам си решава.

Колега,

Това е много интересно! В какво се изразява разликата??...в опаковка, етикети и/или в съдържание?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 06 Мар 2015, 1:52

И как е преценена разлиакта... в лаборатория нещо анализа на хим състав ? или на око, на мирис, на вкус?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 323ci M52tuB25
Мечтае да кара: ///M3 e30

Мнение от luizov » 06 Мар 2015, 9:05

vvasilev1 написа:
Драгослав написа:Според мен най-важно е маслото да не е менте. Относно вискозитета има значение ,но не мисля ,че разликата е огромна между 0в40,5в30 или 5в40. Има разлика ест.но кое и от трите да се сипе стига да е истинско все ще е добре. Виждал съм толкова много масло менте,че то излиза че се прави много повече менте от истинско. Наскоро си правих експеримент.Купих си масло от дару кар,което ми излезе много скъпо 33лв за литър. След това си купих по литър от няколко други известни места за масла :D , и заключението беше ,че са различни. От дару кар(ако го приемем за мястото с оригиналните неща) беше различно от другите 3 литра масло бмв. Който не вярва да провери,купува си литър за 33 лв от илия бешков и след това си купува от местата дето е по 12,13,14 лв литъра и сравнява. :yes:

Колега,

Това е много интересно! В какво се изразява разликата??...в опаковка, етикети и/или в съдържание?

А от дарукар като си купи под капачката имаше ли лепенка? Защото аз за предната кола съм си вземал евтино бмв масло и бях много неприятно изненадан като видях че под капачката няма лепенка (някак странно ми се вижда да е без). Нямах проблеми с маслото, но това ме отказа да ползвам такова масло
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Драгослав » 06 Мар 2015, 11:58

Лаботаторя нямам,не съм го пил или слагал в салата,но има разлики в бутилката и цвета на маслото.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 316ti
Мечтае да кара: 325ti

Мнение от da_ne » 06 Мар 2015, 21:52

И Аз съм купувал BMW 5W30 LL04 от Камор по 30 лв. и от магазин по 18 лв.
Това от магазина беше по-светло и ми изтракваха леко клапаните с него.
В тубите не намерих никаква разлика.
Така че със сигурност не е еднакво.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше: BMW(e46) 143 hp. (N42B20)
Мечтае да кара: Ново BMW

Мнение от torettos » 09 Мар 2015, 14:06

Колеги видях, че маслото което ползвам Total Quartz 9000 5W-40 стана по-евтино и от слънчогледово олио на промоция в Kaufland... и леко ме навява мисълта, че е баси ментака... А й като следя тази тема другите марки не изостават по ментаци се зачудих дали на не пробвам БГ масло на Приста то там май е най-малък шанса за менте. А качествата му надали са като на по-големите фирми, но като гледам ментетата (в руския сайт) каква грес правят :roll:

Гледах това масло PRISTA® ULTRA Plus 5W-40 Спецификации: BMW Longlife 04 :roll: Вие на какво мнение сте? А и цената му 22 лв. / литър не е много много ниска...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Драгослав » 09 Мар 2015, 15:01

Основният внос на така наречените "оригинални масла castrol i bmw внос от Германия" e от Турция. Източника ми не знам колко е достуверен,но аз лично му вярвам. Но ако някой разбира и може да ги тества по някакъв начин,ще бъде ползен да каже за свойствата на двата вида масло,евтино и скъпо. Аз лично поизпатих с уж оригиналното масло кастрол преди време с потропване на повдигачи. Може и да не е било от маслото,но точно след смяната се случи.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от torettos » 10 Мар 2015, 10:24

torettos написа:Колеги видях, че маслото което ползвам Total Quartz 9000 5W-40 стана по-евтино и от слънчогледово олио на промоция в Kaufland... и леко ме навява мисълта, че е баси ментака... А й като следя тази тема другите марки не изостават по ментаци се зачудих дали на не пробвам БГ масло на Приста то там май е най-малък шанса за менте. А качествата му надали са като на по-големите фирми, но като гледам ментетата (в руския сайт) каква грес правят :roll:

Гледах това масло PRISTA® ULTRA Plus 5W-40 Спецификации: BMW Longlife 04 :roll: Вие на какво мнение сте? А и цената му 22 лв. / литър не е много много ниска...

Колеги никой ли няма да коментира ?
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: '01 330d

Мнение от LoadBoy » 10 Мар 2015, 10:38

torettos написа:
torettos написа:Колеги видях, че маслото което ползвам Total Quartz 9000 5W-40 стана по-евтино и от слънчогледово олио на промоция в Kaufland... и леко ме навява мисълта, че е баси ментака... А й като следя тази тема другите марки не изостават по ментаци се зачудих дали на не пробвам БГ масло на Приста то там май е най-малък шанса за менте. А качествата му надали са като на по-големите фирми, но като гледам ментетата (в руския сайт) каква грес правят :roll:

Колеги никой ли няма да коментира ?

масло Приста...на кола...кажи честно?! :conf:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от torettos » 10 Мар 2015, 11:11

За това питам :lol: ама... значи миналата година като си сменях филтрите продавача в магазина ми каза вземи този за купето беше 14 лв. изгледах го едно странно и той ми каза правят ги в България а цената е без натоварвания и са основно за износ. Дори на кутията пише, че е произведено в България (няма да казвам марка, за да не излезе реклама) и продължи с това, че ако искам на 5000 км. да го сменям макар, че във Франция или Италия ще го сложат на някоя кола и ще си карат по 2-3 години.. сега да се върна за маслото Тоtala го продават за 46 лв - 5 литра :shock: В по-ранни мнения Castrola е менте, BMW маслото е менте... и докато ги четях погледнах родното и видях 22 лв литъра :roll: ... как другите падат под него :dunno: не знам в Интернет има противоречиви мнения ЗА Пристата и да и не .. а моя кош го гори за 12000 км. вече свърших втора туба от 5 литра... на база обявените ми цени за ремонт препрочитам да наливам масло криво ляво 5 години ще изкара..(не разбирайте погрешно - колата не се подмладява и цената и яко пада, за да се правя на германец)...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 10 Мар 2015, 19:48

Значи... в тоя живот очевидно няма нищо случайно. Днес имах клиент и докато чакахме да дойдат частите за колата му се заговорихме. Работил е 14 години в Приста Ойл ( до към 2013). Поразпитах го как седят нещата с продуктите им и ще цитирам буквално какво ми каза. Всичко за производството на маслата им се внасяло от чужбина - основа, добавки и т.н. Само че да има далавера от цялата работа се купували най-евтините добавки, съответно крайния продукт бил едва ли не под средните нива на качество. Масовите им масла имали висока изпаряемост. Пример ми даде с личната му кола, на която това 10W40 Приста горяло за отрицателно време. С други марки масла не било така. И там малко разтягахме локуми за състава и качествата на маслата като цяло, които не засягат тази тема. Та общо взето явно Приста-та не става. Накрая изказа едно заключение, до което и аз бях достигнал - почти всички масла държат много близки нива на измерени вискозитети, пламни температури и температури на замръзване и т.н.; различните добавки оформят крайното качество на продуктите.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от torettos » 10 Мар 2015, 20:39

Мерси колега :yes:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46