Цените на горивата
Модератор: Общи модератори
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: Евтини горива зима 2014-2015
Фидел Кастро написа:Колко пъти трябва да се повтаря, че Лукойл-Нефтохим работи с долнопробен руски петрол тип "Уралс". Освен, че се котира евтино...
И 100 пъти да го повториш, пак няма да е вярно

Ubi dubium, ibi libertas
- Silverlight
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d & 322ci
- Мечтае да кара: e30 с V8
2.29лв дизела днеска в ОМВ-то. До 1.83лв бяха паднали цените преди месец и изведнъж, хоп 2.30лв удари пак цената и сигурно още ще се вдигнат. Защо ли си мисля, че трябва да се организират протести, защото тези собственици си надуват цената както си искат при това, че заплатите са ясни...
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Аз преди малко заредих на Шел на 2.17 бензин...
От протести на виждам смисъл. Аз от последния протест на горивата преди не знам колко време беше, разлика не видях. Само къде се затвори София за нищо. Тука и да протестираме, ония къде избират цените ги боли дедовия.
От протести на виждам смисъл. Аз от последния протест на горивата преди не знам колко време беше, разлика не видях. Само къде се затвори София за нищо. Тука и да протестираме, ония къде избират цените ги боли дедовия.

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
hell's angel написа:, а последно при цена на брент 60.05 Уралс беше 59.22 .
http://www.nefttrans.ru/info/quotes/gr.php
Вижда се, че ги чаткаш тия работи, но нека погледнем графиката в линка и е видно, че понякога разликата достига и 10$.
Аз лично силно се съмнявам, че котирането на Уралс е изцяло на пазарен принцип.
Ако се в течение би ли коментирал въпроса за "златната акция".

Последна промяна Фидел Кастро на 01 Мар 2015, 15:11, променена общо 1 път
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
randity написа: Тука и да протестираме, ония къде избират цените ги боли дедовия.
принципно си прав, но в случая може и да има положителен ефект, защото ония дето избират цените, си пият ракията с Бойко. А Бойко веднъж го яде дедовия след протести а и сега няма абсолютно мнозинство и има поле за натиск. Та един масов протест може и да предизвика една неформална среща ня която да помоли "ония с цените" да намалят малко бензина и да няма протести и да има правителство.
Един протест винаги е по-добре отколкото да си драпаме та*аците и да мрънкаме че нищо не се променя и ни цакат. Естествено че като се бездейства ония с цените си казват "квато и цена да им сложим, те си сипват и с мрънкане се разминава всичко"
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
ineedmoney написа:Един протест винаги е по-добре отколкото да си драпаме та*аците и да мрънкаме че нищо не се променя и ни цакат. Естествено че като се бездейства ония с цените си казват "квато и цена да им сложим, те си сипват и с мрънкане се разминава всичко"
Прави си!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Има още един фактор - със затопляне на времето се пътува повече, търсенето на горива се увеличава и вдигат цените на уж пазарен принцип. Явно е, че рафинериите и държавата никога няма да се минат, шофьорите обират всякакви сътресения.
Never mistake motion for action...
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
И как така като падаше цената всички бензиностанции имаха в цистерните си скъп бензин и уж чакали да го продадат. А сега като се вдига никой няма от евтиния,че да изкара 2-3 дни поне.А вдигат на момента 

- super_mario
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ски и свири на цигулка
Един колега от друг форум си е поиграл и вижте до какъв извод е стигнал
Преди няколко дни направих справка в сайта на Европейската комисия за нивата на акциз и ДДС за дизела в 15 случайно избрани държави в Европа. Цените на дизела ги взех от сайтовете посочени тук: http://www.vinetki.e...gaz-evropa.html
Общо взето се оказва, че след като се извади ДДС-то и акциза, които прибира държавата, най-скъпият дизел е в България. Нормата на печалба е изключително висока...
Всеки сам да си прави изводите, но според мен това е чисто и просто злоупотреба с монополно положение на рафинерията Лукойл, която се случва не без протекциите на правителството и всичките регулатори, които си траят, защото явно очакват нещо в замяна за предстоящите местни избори.
Преди няколко дни направих справка в сайта на Европейската комисия за нивата на акциз и ДДС за дизела в 15 случайно избрани държави в Европа. Цените на дизела ги взех от сайтовете посочени тук: http://www.vinetki.e...gaz-evropa.html
Общо взето се оказва, че след като се извади ДДС-то и акциза, които прибира държавата, най-скъпият дизел е в България. Нормата на печалба е изключително висока...
Всеки сам да си прави изводите, но според мен това е чисто и просто злоупотреба с монополно положение на рафинерията Лукойл, която се случва не без протекциите на правителството и всичките регулатори, които си траят, защото явно очакват нещо в замяна за предстоящите местни избори.
БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!
- Leon
- старши ентусиаст
-
Някой от Капитал сякаш ни е чел дискусията и са спретнали един приличен анализ, който дава отговор на въпросите ни тук...
http://www.capital.bg/politika_i_ikonom ... a_benzina/
http://www.capital.bg/politika_i_ikonom ... a_benzina/
- Leon
- старши ентусиаст
-
Разчистих лиричните отклонения за други форуми. Ето още нещо интересно, на което попаднах във Фейсбук - става дума за цената на дизела, разбита по компоненти. Тук вече е доста грозна картинката...
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 641&type=1
Качвам и самата картинка, ако не ви се влиза във фейсбук.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 641&type=1
Качвам и самата картинка, ако не ви се влиза във фейсбук.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Нямам идея колко е вярна горната таблица, ама вчера се чух с брачетката в Германия, Мюхен и я попитах за нафтата, каза ми че била 1,05 евро.
Тук в България вече нафтата е 2,36-40 лева.
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
Е.Димитров написа:Нямам идея колко е вярна горната таблица, ама вчера се чух с брачетката в Германия, Мюхен и я попитах за нафтата, каза ми че била 1,05 евро.
А разликата в качеството е до небето и обратно... Цакат ни с вряла бира направо

Така е, нашата рафинерия все е на загуба, ползва най-скъпата работна сила, най-скъпия петрол, най-скъпите материали за да докара загуба и това все някой трябва да го плати. Лошото е, че никой публично не говори за това, явно си има причина. Всъщност един министър преди време го спомена в някакви интервюта и веднага престана да бъде министър.
- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
Е.Димитров написа:Нямам идея колко е вярна горната таблица, ама вчера се чух с брачетката в Германия, Мюхен и я попитах за нафтата, каза ми че била 1,05 евро.
Я питай братчедката къде е тая нафтичка по 1,05???Че ми е на 50-60км немско и си струва да се зарежда там тогава???
Че аз оня ден допълвах преди да вляза в Германия и бензина беше 1.43 в Белгия ,а нафтата 1,29,а в Германия са ВИНАГИ само 7 цента надолу ама цели 25 си е еваси далаверата.
п.п.Всъщност сам се информирах,няма такова нещо.В момента в Мюнхен на Ессо-то на Шефтларнщрасе е 1,19 евро дизела,на Арал-а на Капуцинщрасе е 1,24 евро ,а на Аджипа на Йозефщпитал е 1,25 с тенденция в 19ч да се качи с 3 цента

Последна промяна jorsenbmw на 15 Мар 2015, 12:20, променена общо 1 път