Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !
F5 - rotary conformity - какво означава това?
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
Никой ли не знае какво е това?
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
F5 - РОТАЦИОННО СЪГЛАСУВАНЕ
Оборотите на завъртане на вала от всеки цилиндър по отделно.Тази информация колата получава от датчика на коляновия вал.По този начин ECU следи за енергията която задвижва буталото и завърта вала в резултат от изгарянето на горивната смес.Компресията и горивната смес не са абсолютно еднакви за всички цилдри.Те са в някакви допустими стойности зададени от производителя на двигателя.За това има корекция на горивоподаването,чрез дюзите.Когато имаме корекция "+" - това е отклонение в повече от зададения дебит на дюзата.Когато имаме корекция "-" това е подаване на по-малко гориво от основното.По този начин колата изравнява работата на всички цилиндри.Висока корекция "+" се получава от загуба на енергия в резултат на ниска компресия или проблемна дюза.
Оборотите на завъртане на вала от всеки цилиндър по отделно.Тази информация колата получава от датчика на коляновия вал.По този начин ECU следи за енергията която задвижва буталото и завърта вала в резултат от изгарянето на горивната смес.Компресията и горивната смес не са абсолютно еднакви за всички цилдри.Те са в някакви допустими стойности зададени от производителя на двигателя.За това има корекция на горивоподаването,чрез дюзите.Когато имаме корекция "+" - това е отклонение в повече от зададения дебит на дюзата.Когато имаме корекция "-" това е подаване на по-малко гориво от основното.По този начин колата изравнява работата на всички цилиндри.Висока корекция "+" се получава от загуба на енергия в резултат на ниска компресия или проблемна дюза.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Колеги имаше тема какъв филм в минаването от обикновенния панел на еднозоновия климатроник, към двузонов, случайно попаднах на тази обява и ми стана интересно, само за 80лв и един панел, без клапи и т.н да се преправя как става според вас?
http://olx.bg/smyana-na-panela-za-klima ... -i71586718
http://olx.bg/smyana-na-panela-za-klima ... -i71586718
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Обявата е само за смяна панела с управлението. Няколко поста преди това съм писал как може да си го направиш сам. има и тема за това.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
А аз за пореден път ви казвам че тази тема не е за чат,пишете по темата или се заключва.
Здравейте,
Предстои ми покупка на кола. Харесал съм 530d от тези години, не съм карал BMW до сега и имам следните няколко въпроса - какво мога да очаквам от такава кола, интересува ме главно какви често срещани проблеми има с тях, и много важно здрав ли е този двигател понеже последната кола която си взех беше с доста проблемен такъв и гореше яко масло (под яко разбирайте не мога да се закарам от точка А до точка Б ако я карам с над 110км/ч). Вече съм си взел поука за много неща и задължително ще гледам колата с майстор. Втория ми въпрос е каква е разликата между моделите 2006, 2007, 2008г. и има ли такава изобщо, понеже тези от 2008г. влизат в друг ценови диапазон но доколкото четах разлика почти няма. И още един въпрос понеже гледах няколко коли - нормално ли е на запален мотор при отворена капачка за наливане на маслото на двигателя да излизат изпарения?
Наясно съм, че някои от въпросите може да са отговорени но темата ви е 253 страници - физически нямам време да изчета всичко а с търсачката няма как да го намеря. Вече прочетах около 10тина страници. Не искам да се заяждам с никой но ако мислите да ме нападате че питам въпроси които вече са отговаряни може просто да изтриете поста и ще се ориентирам да поискам съвет от другаде и да прочета докъдето смогна. Ако някой се отзове да отговори поне на някой от въпросите ще съм благодарен.
Предстои ми покупка на кола. Харесал съм 530d от тези години, не съм карал BMW до сега и имам следните няколко въпроса - какво мога да очаквам от такава кола, интересува ме главно какви често срещани проблеми има с тях, и много важно здрав ли е този двигател понеже последната кола която си взех беше с доста проблемен такъв и гореше яко масло (под яко разбирайте не мога да се закарам от точка А до точка Б ако я карам с над 110км/ч). Вече съм си взел поука за много неща и задължително ще гледам колата с майстор. Втория ми въпрос е каква е разликата между моделите 2006, 2007, 2008г. и има ли такава изобщо, понеже тези от 2008г. влизат в друг ценови диапазон но доколкото четах разлика почти няма. И още един въпрос понеже гледах няколко коли - нормално ли е на запален мотор при отворена капачка за наливане на маслото на двигателя да излизат изпарения?
Наясно съм, че някои от въпросите може да са отговорени но темата ви е 253 страници - физически нямам време да изчета всичко а с търсачката няма как да го намеря. Вече прочетах около 10тина страници. Не искам да се заяждам с никой но ако мислите да ме нападате че питам въпроси които вече са отговаряни може просто да изтриете поста и ще се ориентирам да поискам съвет от другаде и да прочета докъдето смогна. Ако някой се отзове да отговори поне на някой от въпросите ще съм благодарен.
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
Купи си бензиново 525 или 530,ръчна кутия.
timur_lenk написа:Купи си бензиново 525 или 530,ръчна кутия.
Здрасти, благодаря за мнението, но ще се обосновеш ли? По принцип съм се ориентирал към дизелова кола, налага ми се да пътувам често извън града и на бензин съм преценил че ще ми дойде тежко.
- foxi
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30 540i Xdrive
По-добре 2литра бензин отгоре отколкото скъпи ремонти и подръжка.Вероятноста да попаднеш на читав бензин е доста по-голяма и не на последно място погледни във форума колко теми с проблеми на дизалови има и колко на бензинови.Дизела обикновено е на над 300000км и в комбинация с лошата нафта става тегава работа.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
то ,зависи кой бензин .. че тоя с директното впръскване май му е по скъпа от на дизела поддръжката ..
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
Сега ще се обоснова.Имам бензиново което е на 25 г.15 г е в мене.Още го карам,за двигателя съм купил само
1 TPS(throttle position sensor) - 108 лв и то защото го измих с пароструйка и нещо се прецака..За е60 което ми е дизел,за 2 г купих за 3000 лв. части.
1 TPS(throttle position sensor) - 108 лв и то защото го измих с пароструйка и нещо се прецака..За е60 което ми е дизел,за 2 г купих за 3000 лв. части.
Последна промяна timur_lenk на 04 Мар 2015, 21:53, променена общо 1 път
- rzamen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е61
- Мечтае да кара: X5M
Въпрос? Може ли да се сменя интериора на таблото? В смисъл нали се сещате за иня гаден махагон който загрозява цялото табло...