Преkъсвач на 4 000 оборота - КЛЮЧ !!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW e36
Мечтае да кара: BMW e30 325 IX

Преkъсвач на 4 000 оборота - КЛЮЧ !!

Мнение от FANATICHKA » 27 Фев 2015, 15:06

Здравейте колеги !
Имам следния проблем и спешно се нуждая от помощ...
Колата е Е36 .. по default е 316, но с глава от 318 IS ... Което може би няма общо с проблема ми, понеже така я карам вече 1 година ...
Проблема е следния. Изведнъж започна да ми удря прекъсвача на 5000 оборота (а попринцип след размяната на главите той беше малко преди 7000) , след форсиране започна да сваля оборотите и така постепенно прекъсвача започна да удря на около 3500 оборота. Смених бензинова помпа, понеже това което чувах първоначално ме убеждаваше, че се получава недостиг на гориво, но за мое огромно съжаление нещата се оправих само за 20 секунди.Смених горивния филтър... даже първоначално го махнах, за да съм сигурна че той ми е проблема, но НЕ.. в последтсвие го смених и прекъсвача започна на малко под 5000 оборота. Смених датчик на разпределителния вал ... разбрах, че и там не е проблема тъй като след като го махнах докато сложа другия тя даже не искаше да запали. Водих я на диагностика,която ми показа единствено грешки за разкачван дебитомер. Сложих бобина, в която бях сигурна че е здрава, защото вече започнах да се съмнявам в токовете, но резултат все още няма. Интересното е, че когато е студена всичко е наред, оборотомера си се пълни, за това смених 2-та температурни датчика и НИЩО ;( и до тук се изчерпаха идеите ми за това, моля помагайте :confused:
Последна промяна FANATICHKA на 06 Мар 2015, 0:00, променена общо 4 пъти
Изображение

Kога чувстваш че живееш ли? Когато в секундата преди да превключиш на по - висока предавка, ръката ти неволно трепва и мигновеното съмнение, дали да не спреш се изпарява в потока адреналин, нахлул в главата ти !!! ®

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Re: Прекъсвач на 4000 оборота на m43 с примеси на m42

Мнение от streetz » 27 Фев 2015, 16:01

Ламбда сонда?
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

Потребител
Аватар

Мнение от FANATICHKA » 27 Фев 2015, 16:37

Мм не и това пробвах.. Започвам да се изчерпвам.. :(
Изображение

Kога чувстваш че живееш ли? Когато в секундата преди да превключиш на по - висока предавка, ръката ти неволно трепва и мигновеното съмнение, дали да не спреш се изпарява в потока адреналин, нахлул в главата ти !!! ®

Потребител
Аватар

Мнение от FANATICHKA » 28 Фев 2015, 13:14

Up
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от FANATICHKA » 01 Мар 2015, 19:21

Up
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E30 316.BMW E46 320D
Мечтае да кара: BMW E30 M3

Мнение от georde123000 » 01 Мар 2015, 19:36

пробваи с друг компютър
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от FANATICHKA » 01 Мар 2015, 19:48

Опитах колега с is-ков не иска да запали,понеже инасталацията е от 16-ка,а с 16-ков не иска и да завърти освен ако не е нейния си.. Странна е. Току що отрязах всички гърнета отпред до отзад остана само на първата тръба и пак нищо. Откачих и всички температурни датчици понеже като е топла го прави и пак нищо. Вчера сложих нови свещи и дюзите от 18-ката.. Резултат няма. Отчаяна съм вече :((
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 01 Мар 2015, 20:12

А пробва ли с ИС-ков дебитомер? ИС-ков компютър с EWS-a ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 01 Мар 2015, 20:32

Намери начин да я подкараш с друг 16- ков компютър, най вероятно проблема е в него. Ако колата ти има евс, най вероятно за това не иска да запали с друг комп, трябва да прехвърлиш и евс а или да го изолираш. Провери и моторната инсталация да не се е прекъснало някое кабелче от компа към бубините.

Потребител
Аватар

Мнение от FANATICHKA » 01 Мар 2015, 20:37

Ами изолирах ЕВС-а когато слагах другите компютри. За дебитомера утре ще се мъча с него и ще прередя цяшата инасталация ще я сменя с тази от is-ката. А ако има проблем с компютъра няма ли да се държи по този начин без значение дали е топла или студена и бе значение на какви обороти е ? А бубината е 16-ковата сложих друга,за да съм сигурна че е тя или не е тя и тя си работеше по същия начин,за това мисля да и сложа двете двойни от is-ката
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 01 Мар 2015, 20:50

FANATICHKA написа:Ами изолирах ЕВС-а когато слагах другите компютри. За дебитомера утре ще се мъча с него и ще прередя цяшата инасталация ще я сменя с тази от is-ката. А ако има проблем с компютъра няма ли да се държи по този начин без значение дали е топла или студена и бе значение на какви обороти е ? А бубината е 16-ковата сложих друга,за да съм сигурна че е тя или не е тя и тя си работеше по същия начин,за това мисля да и сложа двете двойни от is-ката

Най добре си нареди всичко от ис - компютър, инсталация и бубини да стане като хората. Пробвай и с друг датчик кол вал.. след всичко това ако не тръгне... значи някой му е направил магия.

Потребител
Аватар

Мнение от FANATICHKA » 01 Мар 2015, 21:28

vankatagsi написа:
FANATICHKA написа:Ами изолирах ЕВС-а когато слагах другите компютри. За дебитомера утре ще се мъча с него и ще прередя цяшата инасталация ще я сменя с тази от is-ката. А ако има проблем с компютъра няма ли да се държи по този начин без значение дали е топла или студена и бе значение на какви обороти е ? А бубината е 16-ковата сложих друга,за да съм сигурна че е тя или не е тя и тя си работеше по същия начин,за това мисля да и сложа двете двойни от is-ката

Най добре си нареди всичко от ис - компютър, инсталация и бубини да стане като хората. Пробвай и с друг датчик кол вал.. след всичко това ако не тръгне... значи някой му е направил магия.

АхХАхах в такъв случай търся някой, който разваля магии :D :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Re: КЛЮЧ !!

Мнение от streetz » 05 Мар 2015, 10:22

Развитие някакво?
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

Назад към E36