някои полицаи са пичове...
Модератори: mitaka7, Общи модератори
51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- [FF]GODFLESH
- ентусиаст
-
е кви пичове са тия полицай?За мене ще са пичове ако неправят деление между тия със ладите и тия със S класите и 7-те
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Там където съм вдигнал тези 167 беше извънградско и имаша табела 50км/ч. Просто не я бях видял и не предполагах. Вие си представяте, че съм карал с тази скорост в населено място. Не е така 

Аз ще задам обратно въпроса - Кога полицаите НЕ СА пичове?
1. Когато те пуснат без нищо - както е ясно от темат, са пичове.
2. Когато се измъкнеш с 10-20-30 лв от сериозно нарушение - пак ОПРЕДЕЛЕНО са пичове, щото ти вършат услуга!
3. Когато ти пляснат акта, както що си требе, отново са пичове, защото така трябва да бъде, за да се научим.
И на мен ми се е случвало де ме "клатят", но сам си бях виновен. Повечето пъти ме пускат без проблеми, ама дето каза колегата, май не са много документално изрядните шофъори... това обяснява някои неща.
2. Когато се измъкнеш с 10-20-30 лв от сериозно нарушение - пак ОПРЕДЕЛЕНО са пичове, щото ти вършат услуга!
3. Когато ти пляснат акта, както що си требе, отново са пичове, защото така трябва да бъде, за да се научим.
И на мен ми се е случвало де ме "клатят", но сам си бях виновен. Повечето пъти ме пускат без проблеми, ама дето каза колегата, май не са много документално изрядните шофъори... това обяснява някои неща.
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...

- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
sieg написа:Аз ще задам обратно въпроса - Кога полицаите НЕ СА пичове?
Нека аз се опитам да отговоря на тези въпроси, макар че не са отправени към мен:
1. Пичове са, когато нарушението ти е явно, признаваш си го, не си нагъл и те пускат заради това, че имаш някакъв мотив или причина да извършиш нарушението. Пример: изпреварвам на забранено с превишена скорост. Ден, 2 платна с по 2 ленти, но е забранено, защото е мост, а ограничението е 40, пак заради това. На обръщението: "Абе момче, сигурно всеки ден минаваш поне по 2 пъти от тука и трябва да знаеш, че е забранено", отговарям, че знам, но наистина бързам, защото съм закъснял с повече от половин час за работа. А тоя вика: "Гледам с колан караш (още не се следеше толкова строго това), айде бягай, ама следващия път ще има санкции".
2. Тия, дето взимат подкупи, са застанали там именно за да си получат това, което искат. Или те пускат, или ти пишат акт. Средно положение няма. Тия са от най-гадните, щото хем не си вършат работата, хем и на тебе ти бъркат в джоба. Така тия, които карат предимно извън закона и трепят хора, са все ненаказаните

3. Е те тия са баш пичове, като пишат актовете на разни "безсмъртни", и на нагли типове, минаващи на ярко червено и извършващи тям подобни селски изпълнения. А тия, дето се залагат на "акция" за изпълнение на норматива за актове, са още по-мръшляци и от тия дето взимат подкупи. Хем за глупости, хем акт

И накрая.... пич за мене е полицай, който оценява адекватно ситуацията, съответно санкционира или само чете конско - пак казвам, зависи от ситуацията, а за подкупи при него и дума не може да става....
It's not who You are, it's who You know...
САмо по 2. ще те питам - а ако ти лумнат един акт, ще ти е кеф ли?
При подкупа и двете страни са РАВНО виновни. Ако не искаш да им даваш пари - кажи им да ти пишат акт и ще ти напишат. Ама ти даваш пари? ЩО? Щото ти е по-изгодно? А от кой зависи да е по-изгодно - от полицая, значи човека ти прави услуга... Нали за глупости става въпрос? За нещо сериозно, обикновения полицай рядко си позволява да вземе пари, там нещата се уреждат от тия отгоре... справка, последните новини, където гепиха човека, който се е занимавал да оттървава пияни...
При подкупа и двете страни са РАВНО виновни. Ако не искаш да им даваш пари - кажи им да ти пишат акт и ще ти напишат. Ама ти даваш пари? ЩО? Щото ти е по-изгодно? А от кой зависи да е по-изгодно - от полицая, значи човека ти прави услуга... Нали за глупости става въпрос? За нещо сериозно, обикновения полицай рядко си позволява да вземе пари, там нещата се уреждат от тия отгоре... справка, последните новини, където гепиха човека, който се е занимавал да оттървава пияни...

- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
sieg написа:САмо по 2. ще те питам - а ако ти лумнат един акт, ще ти е кеф ли?
Както казах вече, тия, дето взимат пари, са там само за да прибират кинти. А който не дава, наказанието е акт. Е, случвало ми се е да се офлянквам, да усещам, че чакат кинти, и да не давам. Тогава ме пускат само защото им губя времето и не могат да заработят от мене...
Айде ти сега ми кажи, тия пичове ли са или са пу*ки? Застанали са на място, където всички нарушават - примерно широко, извънградско, но незнайно защо с ограничение 50, а всички карат с 80-90 и на тях им е все тая кого спират, важното е да захлебят, а в града наглярите си карат според техните си закони и никой не ги закача...

А на въпроса ти: естествено, че ще ме е много яд да ми напишат акт за глупост. Но когато наистина съм сгазил лука и осъзнавам, че с действията си застрашавам някого, тогава чинно си понасям наказанието - неприятно, но справедливо. Тогава не се и опитвам да бутам кинти....
А ето ти и още един пример: в момента карам колата на тъщата, че моята е в бокса. Спират ме в Дружба - полицейска проверка. Аз си карам децата от градина и даскало - прибираме се. Те това много добре го виждат, но се почва - проверка на багажник, оборудване, гражданска, "имали ли сте работа с полицията" и изведнъж хоп! - блясък в очите на полицайчето. Колата е трябвало миналия месец да мине на преглед, а не е минала. Просто тъщата е забравила съвсем, щото колата и без това излиза веднъж месечно от гаража....пък аз не погледнах....

It's not who You are, it's who You know...
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Следващите ме пуснаха пак при ограничение 50км, но радара отчете, че съм минал със 167 и там книжката вече отлиташе сериозно, пак без колан.
Двама дори му казаха "евала" - кое е за евала?
Ти виждал ли си какво се случва ако си без колан с 50 км/ч и се удариш (челно, странично, както дойде)?
Една от целите на клуба е да подобри културата по пътищата, от там и катастрофите.
Администратор на форума и бъдещ член на клуба се хвали как със 167 км/ч кара без колан.

За скоростта не казвам нищо понеже нито познавам отсечката, нито състоянието на колата ти, а и аз невинаги спазвам ограниченията.
Но да караш без колан си е живо безумие.
Затова си направи изводите, понеже ако аз бях полицай и те видех без колан с тази скорост щеше да си получиш акта по всички правила без значение колко мили очички ми правиш.
И акта щеше да е за твое добро, понеже явно хората от друго не разбират.
Touring & windsurf club
logout написа:sieg написа:САмо по 2. ще те питам - а ако ти лумнат един акт, ще ти е кеф ли?
Както казах вече, тия, дето взимат пари, са там само за да прибират кинти. А който не дава, наказанието е акт. Е, случвало ми се е да се офлянквам, да усещам, че чакат кинти, и да не давам. Тогава ме пускат само защото им губя времето и не могат да заработят от мене...
Айде ти сега ми кажи, тия пичове ли са или са пу*ки? Застанали са на място, където всички нарушават - примерно широко, извънградско, но незнайно защо с ограничение 50, а всички карат с 80-90 и на тях им е все тая кого спират, важното е да захлебят, а в града наглярите си карат според техните си закони и никой не ги закача....
А на въпроса ти: естествено, че ще ме е много яд да ми напишат акт за глупост. Но когато наистина съм сгазил лука и осъзнавам, че с действията си застрашавам някого, тогава чинно си понасям наказанието - неприятно, но справедливо. Тогава не се и опитвам да бутам кинти....
А ето ти и още един пример: в момента карам колата на тъщата, че моята е в бокса. Спират ме в Дружба - полицейска проверка. Аз си карам децата от градина и даскало - прибираме се. Те това много добре го виждат, но се почва - проверка на багажник, оборудване, гражданска, "имали ли сте работа с полицията" и изведнъж хоп! - блясък в очите на полицайчето. Колата е трябвало миналия месец да мине на преглед, а не е минала. Просто тъщата е забравила съвсем, щото колата и без това излиза веднъж месечно от гаража....пък аз не погледнах....Обяснявм какъв е случая, но въпреки това се почват едни заяжданици и "ще викнеме сега КАТ да те спрат от движение" и т.н. Педерасти!
Заслужено ли щеше да е? Дадох им 4 лева и ги псувах наум, докато се прибера... още същата вечер колата мина на преглед, при това не с подкупи, а и всичко си и е изрядно...
е за такива случаи - ясно...

- Иво
- шПерко
-
Абе не се хваля бе хора, каква е тая храна дето ми изсипахте. Споделих, че направих грешка, даже две и хората ми дадоха шанс! За което съм им благодарен. А ги наричам пичове, защото не са ми искали пари и за мен тяхното си беше голям жест! Какво не разбрахте
Нито се хваля, че съм бил без колан. Карам без колан много честно, но мисля, че това си е въпрос на личен избор? 

- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Иво написа:Абе не се хваля бе хора, каква е тая храна дето ми изсипахте. Споделих, че направих грешка, даже две и хората ми дадоха шанс! За което съм им благодарен. А ги наричам пичове, защото не са ми искали пари и за мен тяхното си беше голям жест! Какво не разбрахтеНито се хваля, че съм бил без колан. Карам без колан много честно, но мисля, че това си е въпрос на личен избор?
Братовчед ми преди 2 седмцици е успял да излезе сам (без чужда помощ) от кола тотална щета благодарение на това, че е бил с колан.
Защото е направил личния си избор. Ако е бил без колан щеше да му е все едно как е излязъл, за разлика от близките му, ако разбираш какво искам да кажа. Аз колата я видях и не е приятна гледка.
Сега не започвай с това ти колко си печен и как можеш да караш и няма да се блъснеш никога и затова колана не ти трябва. Статистиката всеки ден е показателна.
Искам да ти задам един прост въпрос - на тази права както караше със 167 и беше спукал предна гума, къде щеше да си ти?
Като си направил грешка не си измисляй опрадания, ами си направи изводите и си замълчи - направи така, че да не се налага да ти правят пак компромиси полицаите.
Добре е също да имаш предвид, че нещата които пишеш тук се четат от много други хора, повечето от които с малък шофьорски опит или въобще без, и примера който им даваш не е от най-добрите.
Touring & windsurf club
- Иво
- шПерко
-
Връщам темата по малко на едно момче... Това е мнението ми от другата:
Позволих си да си изтрия темата, защото се дразня
Щял съм да кажа, че съм много печен и не знам си какво. Идеята беше съвсем друга, опитах се да разясня и пак храна... Имам достатъчно акъл, за да си направя изводите и последната ми е цел е било да се "хваля". Не трябвало аз да пиша така. Аз съм човек и пиша, както всички останали, имам мнение както всички останали и т.н. Ако някой е толкова наивен да се води по мен, то утре ще бъде достатъчно глупав да пресече на грешно място и да го прегази тир. Знам, че звуча малко гадно и хората ще си извадят грешни изводи, но ми писна само да ме поучават.
Исках просто да споделя, че за мен едни готини хора, без да ми искат рушвети ми дадоха втори шанс! Нито съм ги баламосвал, нито лъгал. Отидох и се извиних за стореното. За мен постъпката им е страхотна. За това позиционирах темата си в този форум. С цялото ми уважение към Георгиев не писах, за да ме поучават. Глава на раменете си имам и не ми трябва втора. А това дали ще съм бъдещ член или администратор на форума няма нищо общо. Както споменах аз съм човек като всички останали!
P.P Ако искате ще отключа темата или ще върна старата, пишете ми на Л.С.
Позволих си да си изтрия темата, защото се дразня

Исках просто да споделя, че за мен едни готини хора, без да ми искат рушвети ми дадоха втори шанс! Нито съм ги баламосвал, нито лъгал. Отидох и се извиних за стореното. За мен постъпката им е страхотна. За това позиционирах темата си в този форум. С цялото ми уважение към Георгиев не писах, за да ме поучават. Глава на раменете си имам и не ми трябва втора. А това дали ще съм бъдещ член или администратор на форума няма нищо общо. Както споменах аз съм човек като всички останали!

P.P Ако искате ще отключа темата или ще върна старата, пишете ми на Л.С.

- Иво
- шПерко
-
Искам пак да подертая. Не знам как е прозвучало. Пуснах темата, за да покажа, че допуснах грешка, която можеше да ми коства книжката за няколко месеца. РАЗБРАХ си грешката /казвам го, за да спрете да ме храните/ и оцених жеста на полицаите. които ми предоставиха втори шанс, вместо да ми искат пари в това изгодно за тях положение
Това беше идеята на темата
Относно коланите - тук съм на друго мнение. Слагам си колан само на дълъг път и то не винаги, защото ми е неудобен. Никъде не съм казвал колко съм печен и как на мен нямало да ми се случи нищо. Никой не е застрахован, но аз съм си преценил, не преча на никого. Не махнах темата, защото не търпя критика, както ми каза Василен. Махнах я защото идеята и беше друга и посоката, в която тръгнахте не беше тази, която трябва. Аз си знам, че съм постъпил безрасъдно и осъзнавайки го оцених това, че момчетата ме помилваха
Надявам се, че след поредното обяснение са ме разбрали всички 

а
пробвай другият път с 200км.
един път ме спряха за проверка.
и спират един с една шкода 120.
оказа се без документи всякакви, без колан, с превишема скорост.
и тия му викат сложи си поне колана да като се удариш некъде да оживееш да могат да те съдят

един път ме спряха за проверка.
и спират един с една шкода 120.
оказа се без документи всякакви, без колан, с превишема скорост.
и тия му викат сложи си поне колана да като се удариш некъде да оживееш да могат да те съдят

- C_a_s_i_n_O
- Потребител
-
Аз пък все попадам на такива дето веднага се опичват щом скиват 20-толевката
Сега като се сетих веднъж наистина попаднах на един къде се оказа "печен", само че незнам дали повод за това не се оказа рег. номерът ми 5525. Карам си аз извън Свищов по пътя за паметниците с 4 мадами в колата
(това още като студент) и съм на 120. Намалям защото настигам кола и не мога да я изпреваря заради друга задаваща се насреща, след което пак настъпвам и ооо палка
. Тътря гуми 20 метра след него и оня идва раздразнен, че съм го разкарал. Бил ме засякал с 87 при ограничение 50
.Кви 50 бре Танасе. Било се водело булевард "Паметниците" и заради виличките тук там по пътя като в населено място 50 км/ч
Взе да ми пише акт и вика: "абе много полицейски номер имаш". Казвам му: "може да се окажем колеги"
Оня пусна листи, химикали и вика "аа, тъй ли?" Не бе майтапя се пиши си там. Оня се замисли и вика айде да не ти пиша акт, ще ти пиша само фишче за 10 лв. Мислех да му кажа да ти дам още 10 да си оправиш радара, кви са тия 87 при положение , че бях със 120. Явно ме е засякъл като съм изпреварвал и тъкмо пак съм ускорявал. Та тук номерът ме спаси от акта или куката си беше пекана 

Не е важно колко вдигаш, а за колко!!!
51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4