Е39 ключ не иска да се програмира МОЛЯ ВИ ПОМАГАЙТЕ
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Raefi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 330D
Re: Е39 ключ не иска да се програмира МОЛЯ ВИ ПОМАГАЙТЕ
А може ли въобще да го нямам антенния модул, понеже като я закача на инпа и като цъкна Body-> Remote controls ми изписва No response from control unit. ?!?
- gsi_leo
- младши ентусиаст
-
- Кара: LX62314
- Мечтае да кара: e31 860
- Детайли за колата: Бърза,Мощна,Вечна
Според мен първо вижте /при добър ключар/дали ключа ви изпраща сигнал,смисъл дали при натискане на бутоните платката функционира...
-0896965069-Сашо
...готов да помогне всекиму...
...готов да помогне всекиму...
- Raefi
- кандидат ентусиаст
-
gsi_leo написа:Според мен първо вижте /при добър ключар/дали ключа ви изпраща сигнал,смисъл дали при натискане на бутоните платката функционира...
Ще тествам ключа, а по какво се разбира дали антенния модул става и за приемник от дистанционното на ключа, защото до колкото гледам антенния модул на радиото е същия който приема сигнал от ключа, демек трябва да го имам тоя модул.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Raefi написа:gsi_leo написа:Според мен първо вижте /при добър ключар/дали ключа ви изпраща сигнал,смисъл дали при натискане на бутоните платката функционира...
Ще тествам ключа, а по какво се разбира дали антенния модул става и за приемник от дистанционното на ключа, защото до колкото гледам антенния модул на радиото е същия който приема сигнал от ключа, демек трябва да го имам тоя модул.
Един и същ е
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Аз като ги гледам в колонките са различни. Отзад вдясно е за дистанционното, то си и пише 433 мгхц а отзад ляво пише ФМ,АМ и още нещо май.
За да разбереш дали ти работи модула, трябва да махнеш задня дясна кора на колонката. Под нея е модула, на едното краче има постоянен плюс, на другото, мисля 3-ти пин има плюс който си променя напрежението при натискане на бутона на ключа. Ако се променя, значи работи и трябва само обучение. Дари да вземеш друго дистанционно да пробваш, пак ще видиш на пина дали променя напрежението, нищо че няма да отключва. За да си сигурен, вземи отнякъде работещ ключ и като цъкнеш трябва да отчита разлика, ако не отчита и ключа който си взел е работещ, значи имаш проблем с модула и трябва да го смениш. Ако го смениш и пак не работи, значи имаш проблем с ГМ модула.
За да разбереш дали ти работи модула, трябва да махнеш задня дясна кора на колонката. Под нея е модула, на едното краче има постоянен плюс, на другото, мисля 3-ти пин има плюс който си променя напрежението при натискане на бутона на ключа. Ако се променя, значи работи и трябва само обучение. Дари да вземеш друго дистанционно да пробваш, пак ще видиш на пина дали променя напрежението, нищо че няма да отключва. За да си сигурен, вземи отнякъде работещ ключ и като цъкнеш трябва да отчита разлика, ако не отчита и ключа който си взел е работещ, значи имаш проблем с модула и трябва да го смениш. Ако го смениш и пак не работи, значи имаш проблем с ГМ модула.

- Raefi
- кандидат ентусиаст
-
А отзад кората на щипки ли е цялата, има ли някакъв специфичен начин за свалянето й, че пробвах да я свалям ама ме беше страх да я напъвам много за да не я счупя?
- R.Rafailov
- Потребител
-
- Кара: е39 520i touring/Mercedes CLK200
Здравейте и от мен. Имах същият проблем - изведнъж колата спря да се заключва и отклзчва от двете дистанционни, а от ключалката централното работеше. Не искаше и да чуе за инициализация на ключа. Вчера разглобявах кори, гледах 53-ти предпазител в багажника, както и 6,27 и 29 в жапката. Оказа се при мен, че е изгорял №12. Смених го и всичко се оправи. Ключа се програмира на момента. Дано да съм бил полезен!
Здравейте,
след минаването през пералнята и моя ключ спря
програмирането ми е ясно правил съм го няколко пъти.
Искам да питам друго.... аз сега съм със стария ключ с 3-те бутона. могали да програмирам ромбоидния ключ към колата си ?
Колата е е39 99г ако има значение. Така и така ще купувам ключ поне да сложа ромбоидния, да прехвърля чипа за да пали и смело газ
след минаването през пералнята и моя ключ спря

Искам да питам друго.... аз сега съм със стария ключ с 3-те бутона. могали да програмирам ромбоидния ключ към колата си ?
Колата е е39 99г ако има значение. Така и така ще купувам ключ поне да сложа ромбоидния, да прехвърля чипа за да пали и смело газ

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
tihomir87 написа:Здравейте,
след минаването през пералнята и моя ключ спряпрограмирането ми е ясно правил съм го няколко пъти.
Може.