Политическа.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Политическа.

Мнение от TNT » 23 Фев 2015, 20:10

Всички големи финансисти, ама половината си мислят, че дълга ни се увеличава с 16млрд. :ok:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 23 Фев 2015, 20:33

Не,просто си зануляваме дефицита с горницата от заема покриващ сборно всички заеми.
После пак дефицит,пак заем с горница която ще го покрие.После пак,и пак....Колко удобно.
През това време държавата си плаща и лихвите по емитирания дълг /за тях никой не казва тези 16 милиарда рефинансиране колко лихви ще се натрупат по тях,че май 30 години беше периода хич не е малко/,като накрая пак не може да си плати главниците без да вземе друг заем който ги покрива.Имаше една страна която така харчеше на воля,правеше изкуствен растеж,даваха се пари щедро в бюджетната сфера.А,май Гърция се казваше,чували ли сте за нея.
Та вместо да има растеж,производство,да инвестира тая държава в печелившите сфери на обществените услуги,ай-ти,технологично развитие,ние пак тютюнчето,кравичките и доматките....Смях.
Не е ли време да доживеем правителства които с последователна в годините програма да градят икономика и промишлености????На заем и пет човека от форума да изберем по красота,и те ще управляват със същия успех.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 23 Фев 2015, 20:53

doomy525 написа:
bum_bum написа:
doomy525 написа: хората, които за 25 години опропастиха България да бъдат подведени под наказателна отговорност .

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

И аз като бях студент постоянно идваше тоя и оня да изнася лекции. Иначе са сладкодумни, да мед и масло се лееше. Ако някой ще влиза в затвора Цацата трябва да е първи заради работата с КТБ.

Чудно ми е от къде имат изобщо самочувствието при тия явни злоупотреби дето ги правят да излязат и да говорят как трябва да бъдат съдени виновните?

Прав си колега и аз съм се наслушал, но малката разлика е, че никой досега не е подхващал реформи в съдебната система. Дано направят това, което казаха и евентуаааално да има такъв ефект, за който говореха.
Доста други въпроси исках да му задам и аз, но няколко колеги бяха помолени да не се отклоняват от същността на дискусията поради липсата на време /колко удобно :mrgreen: /

Късно е либе за китка...

Мизерията вече е толкова тотална и гнусна, че и реформи в съда няма да свършат работа... Е го и Стоян Тонев от ВМА, голяма работа, страшен, пък дерма центъра се ръководи от един доктор, който е собственик на обслужващо го дружество. Почнаха и на Бойко хора, които до скоро смятах за наистина едно ниво над другите да си показват недъзите.

В момента единственото, което се сещам е бой на високопоставени лица на публични места. Масови протести. Погром в институциите. Да не кажа и също публични убийства на сенчести лица свързани с политици, а също и политици. Трябва да се стреснат малко и да разберат, че в тая държава има ХО-РА, защото по мирен начин видяхме, че файда ник'ва!
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Фев 2015, 22:11

jorsenbmw написа:...

най-вероятно ще са 10 годишни. 30 няма да са със сигурност. лихвата ще е близо и дори под 3%. т.е. нищожна (приемайки, че ще са 10 годишни).
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Astra j 1.4 t

Мнение от b.bonev » 23 Фев 2015, 22:55

Колега speeder88 хареса ми втория ти абзац донякъде обаче за да се осъществи каквата и да е промяна е необходимо хората да са сплотени и обединени от някаква идеология, трябва да има някаква визия за ново по различно бъдеще ... Ако системата си остане същата т.е парата и лихвата да определя правилата нищо не се променя ей гледай кво стана в Украйна скочиха хората искаха промяна биха се трепаха се палиха се уж за по-хубаво, обаче какво стана най-коварно ги измамиха и сега никой ги неще ....Мисълта ми е, че не може да има промяна в рамките на старата система...За мен тоя досегашния модел на управление е напълно изчерпан
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 23 Фев 2015, 23:49

jorsenbmw написа:Та вместо да има растеж,производство,да инвестира тая държава в печелившите сфери на обществените услуги,ай-ти,технологично развитие,ние пак тютюнчето,кравичките и доматките....Смях.

Не знам колко е реално, ма и това е нещо http://plovdiv-portal.com/%D0%BD%D0%BE% ... 0%B0-a9e4/
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 24 Фев 2015, 0:16

...От най-големия бизнес инкубатор в света - Центърът за
иновации в Кеймбридж, българският президент видя правилният модел за организация
за София „София Тех Парк”. ...

Ко станА с инкубатора на Плевньо ? Нали щеше да развъжда IT специалисти ? :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 24 Фев 2015, 0:31

ем не знам, ама на центъра в пловдив на 2 етажа се произвежда антивирусна от янка дошла чак от колорадо :mhihi:
някви лудаци от Ubisoft бяха и в капана директно на инглиш да разясняват ноу-хау

в момента и много румънци идват че при тях всичко е х2.. като цяло IT сектора се развива доста добре ВЪПРЕКИ държавата, та да спрат да пречат е достатъчно.. а ако земат че бутнат малко, направо ще хвръкне :ok:
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 24 Фев 2015, 8:38

Jordana написа:
...От най-големия бизнес инкубатор в света - Центърът за
иновации в Кеймбридж, българският президент видя правилният модел за организация
за София „София Тех Парк”. ...

Ко станА с инкубатора на Плевньо ? Нали щеше да развъжда IT специалисти ? :mhihi:

Абе **** мини по цариградско на 4ти км и погледни че има поне 10-15 крана които работят.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 24 Фев 2015, 11:25

acer написа:
jorsenbmw написа:Та вместо да има растеж,производство,да инвестира тая държава в печелившите сфери на обществените услуги,ай-ти,технологично развитие,ние пак тютюнчето,кравичките и доматките....Смях.

Не знам колко е реално, ма и това е нещо http://plovdiv-portal.com/%D0%BD%D0%BE% ... 0%B0-a9e4/

Не съм гледал официална статистика, но според мен и в момента Пловдив и региона генерират огромен процент от реално работещата и печеливша индустрия. Просто трябва да се пакетира в някакви смислени документи, за да се стимулира разрастването. Винаги съм вярвал, че гръбнакът на България трябва да бъде хранителна и лека промишленост, а не да се пълним с кариери, циментови заводи, КЦМ-та и тец-ове... Туризмът е на самотек и хаос, там вече са изтървани нещата, дано поне производставата да потръгнат, защото там е истинската добавена стойност.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 24 Фев 2015, 11:43

Leon написа: хранителна промишленост

"Парата" е в технологиите :yes: Франция не е сила заради виното.

А за туризма не знам колко е изтърван. В Пловдив с последния кмет много неща се направиха и има голямо развитие. Не знам само всичките тези заводи откъде ще си намерят кадърна работна ръка. Защото това, че някой е завършил университета... хич не означава, че може нещо. Масово хората един английски не знаят (говорим за нищо да не разбират :mhihi: ), камо ли пък изведнъж няколко хиляди инженери и IT специалисти.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 24 Фев 2015, 12:15

Технологиите са ясни, ставаше дума за производства. Нематериалния сектор има висока добавена стойност, но може и лесно да си сибере умствения потенциал и лаптопите и да се изнесе в по-благоприятна страна, ако тук се скапе нещо...
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Политическа.

Мнение от steeN » 24 Фев 2015, 12:32

.
Последна промяна steeN на 31 Дек 2019, 18:58, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 24 Фев 2015, 12:43

в едно изречение си съчетал несъчетамеми неща. Услугите не са производство за разлика от кравичките, тютюнчето и доматките. И за да има растеж не трябва само да вдигаме хотели на Банско, а да се инвестира в производство. Не случайно в БГ най-големите мафиоти са именно в селското стопанство и енергетиката т.е енергиините ресурси за тялото и ежедневието. Там където има потребност всеки ден.
Точно сферата на обществените услуги е най-рискова. Днес има нужда от тая услуга, утре няма. След 2 години като няма сняг на банско кво ще ги правим хотелите? Ама мляко сирене и месо ядеш всеки ден нали? Сигурно си и пушач, та и тютюнче ти трябва. А ракията се съмнявам да я ядеш с краставици лятото....Та май доматките, тютюнчето и кравичките ще се окажат по-важни от някои обществени услуги.
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 24 Фев 2015, 13:18

Думите заглъхват в пространството.Ех колко е хубаво, че в наши дни има интернет и виртуални пространства да пазят такива неща :mhihi: :mhihi: :mhihi: :

https://www.youtube.com/watch?v=_SR46zGUDG4

https://www.youtube.com/watch?v=FPHjqaes5zk

Едно е вярно за политиката със сигурност-за разлика от нея дори и в най-древната професия има морал.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата