Проблем със сигнала от ЕКУ до бензинова помпа
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- markoni_
- Потребител
-
- Кара: 316 compact
Проблем със сигнала от ЕКУ до бензинова помпа
Здравейте.Имам следния приблем а-ла е 316 компакт м43 95 г.и беше с подпалена инсталация на газовия инжекцион.След отремонтирането й а-ла запали на бензин и работеше около 3-4 мин.след което подадох газ и загасна.Сега в момента няма сигнал от еку до релето за бензиновата помпа.Каде може да е проблема.TPS-а е с нови кабел-имаше леко стопена изолация на кабелите.Също леко стопена беше и инстал.към бобината и ламбда сондата но кабелите бяха здрави.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Re: ПРОБЛЕМ СЪС СИГНАЛА ОТ ЕКУ ДО БЕНЗИНОВА ПОМПА
ЕКУ-то подава "минус" на релето, "плюса" идва от главното реле.
А-ла - автомобила ли означава
А-ла - автомобила ли означава

- markoni_
- Потребител
-
Да автомобила значи.Точно този минус от еку липсва.Плюсове има.
- Lenco
- Старши скрапер
-
Виж кабела да не е окъсил някъде и дали стига до пин1 (кафяв/зелен).
Опитай с допълнителен минус, дали ще запали ако от там е проблема, и накрая с ново ЕКУ.
Опитай с допълнителен минус, дали ще запали ако от там е проблема, и накрая с ново ЕКУ.
- kichuka
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
- Мечтае да кара: e31
- Детайли за колата: малко по-различна
Re: Проблем със сигнала от ЕКУ до бензинова помпа
И на мен ми се получи същия проблем днес. Колата няма газова. Вчера я загасих (до преди това никакви проблеми не е имала). Днес върти, но не пали. Сменихме всички релета с друга кола, която върви перфектно. Колата пак не пали, а с моите релета на другата кола няма проблеми т.е. не е в тях проблема. Маса до релетата не стига. Подадохме маса изкуствено и тогава помпата върти, стартера върти, но колата пак не пали. Някакви идеи ?
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
Датчик колянов вал? Има ли EWS колата? Пробвахте ли да я дръпнете.
п.с. Много е лошо колата ти да е със синдрома на италианския ел. техник Тоци Бегали

п.с. Много е лошо колата ти да е със синдрома на италианския ел. техник Тоци Бегали

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- kichuka
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
- Мечтае да кара: e31
- Детайли за колата: малко по-различна
Чакам да дойде един приятел с диагностика. До сега колата не е правила никакви проблеми, но разбира се винаги има първи път
. Не сме пробвали да я дърпаме няма ток до релетата на бензиновата помпа и няма логика да запали без подаване на бензин. Така или иначе според зависи какво ще покаже диагностиката най-вероятно ще се наложи да я дръпнем до сервиз, но сега не ми се бара, че тъкмо е паркирана пред блока.
Тоя италианец
на него 

Тоя италианец

- Киров
- Пловдивски Джигит
-
- Кара: Е38 728 IA
kichuka написа:Чакам да дойде един приятел с диагностика. До сега колата не е правила никакви проблеми, но разбира се винаги има първи път. Не сме пробвали да я дърпаме няма ток до релетата на бензиновата помпа и няма логика да запали без подаване на бензин. Така или иначе според зависи какво ще покаже диагностиката най-вероятно ще се наложи да я дръпнем до сервиз, но сега не ми се бара, че тъкмо е паркирана пред блока.
Тоя италианецна него
И така днес стигнахме до извода ,че може би компа се базика и когато иска пуска сигнал когато иска не, въпроса ми е ако компа тръгва да си заминава може ли така да прави такива парчета и ако е от него може ли да се презапои вътре и да се оправи или да се сложи някъкъв имулатор нешо...

- Lenco
- Старши скрапер
-
Киров написа:kichuka написа:Чакам да дойде един приятел с диагностика. До сега колата не е правила никакви проблеми, но разбира се винаги има първи път. Не сме пробвали да я дърпаме няма ток до релетата на бензиновата помпа и няма логика да запали без подаване на бензин. Така или иначе според зависи какво ще покаже диагностиката най-вероятно ще се наложи да я дръпнем до сервиз, но сега не ми се бара, че тъкмо е паркирана пред блока.
Тоя италианецна него
И така днес стигнахме до извода ,че може би компа се базика и когато иска пуска сигнал когато иска не, въпроса ми е ако компа тръгва да си заминава може ли така да прави такива парчета и ако е от него може ли да се презапои вътре и да се оправи или да се сложи някъкъв имулатор нешо...
Какво значи, кога иска пуска, пали ли мотора понякога. Някой казва на компа, кога да управлява релето и винаги при контакт.
Ако е някакъв рядък модел на Ферари, сигурно си заслужава правене на емулатор, но на е36 с компове по 20-40лв

- Киров
- Пловдивски Джигит
-
Lenco написа:Киров написа:kichuka написа:Чакам да дойде един приятел с диагностика. До сега колата не е правила никакви проблеми, но разбира се винаги има първи път. Не сме пробвали да я дърпаме няма ток до релетата на бензиновата помпа и няма логика да запали без подаване на бензин. Така или иначе според зависи какво ще покаже диагностиката най-вероятно ще се наложи да я дръпнем до сервиз, но сега не ми се бара, че тъкмо е паркирана пред блока.
Тоя италианецна него
Какво значи, кога иска пуска, пали ли мотора понякога. Някой казва на компа, кога да управлява релето и винаги при контакт.
Ако е някакъв рядък модел на Ферари, сигурно си заслужава правене на емулатор, но на е36 с компове по 20-40лв
Пали когато си иска да , мотора е м44б19 и е с евс и комп по 20 лв трудно вървят по 80-100 лв.

- markoni_
- Потребител
-
В моя случай смених еку-то и пак нищо.
- markoni_
- Потребител
-
СМЕНЕН ДАТЧИК КОЛЯНОВ ВАЛ.ПРОБЛЕМА РЕШЕН.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
markoni_ написа:СМЕНЕН ДАТЧИК КОЛЯНОВ ВАЛ.ПРОБЛЕМА РЕШЕН.
Хубаво де , като правихте диагностика не го ли изписваше на грешка ?
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
И аз пак да се включа, при мен уж проблема беше от погрешно вързан EWS напрвиха го и палеше супер и днес моя приятел както си карал спрял на светофар и колата огаснала и няма палене, не се чува да върти бензинова помпа...
може ли да е пак от EWS-а да прави парчета или няма как от него да загасне в движение и тябва да търсим проблема другаде... 

14 мнения
• Страница 1 от 1