BMW e38 725tds Не работи добре след почистване на ГНП плочка
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Ivailo Mirchev
- Потребител
-
BMW e38 725tds Не работи добре след почистване на ГНП плочка
Здравейте колеги.Преди 2 седмици реших да сменя гарнитурите на полчката и я разглобих да я почистя.По време на зглобяването не белязах палеца до с мм. точност.Сложих плочката на помпата запали работеше като на 5 цилиндара настройх я пооправи се но пак има гадно люлеене.Възможно ли е от този палец да е проблема запойх кабелите добре.Забравих да спомена че колата върви добре проблема най-изразителен на празен ход като е студена.Мойте съмнения са най вече или към настройката на горивата или към палеца но не бързам да я човъркам.Ако има някой по запознати да помогнат ако могат мерси предварително.

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: BMW e38 725tds Не работи добре след почистване на ГНП пл
Ivailo Mirchev написа:Здравейте колеги.Преди 2 седмици реших да сменя гарнитурите на полчката и я разглобих да я почистя.По време на зглобяването не белязах палеца до с мм. точност.Сложих плочката на помпата запали работеше като на 5 цилиндара настройх я пооправи се но пак има гадно люлеене.Възможно ли е от този палец да е проблема запойх кабелите добре.Забравих да спомена че колата върви добре проблема най-изразителен на празен ход като е студена.Мойте съмнения са най вече или към настройката на горивата или към палеца но не бързам да я човъркам.Ако има някой по запознати да помогнат ако могат мерси предварително.![]()
Колега, трябва да се види като стойност, какво е количеството на горивото и ако се налага да се коригира.
- Ivailo Mirchev
- Потребител
-
Еми колега аз го бях гледал с делфи беше 5мг. но не знам дали трябва да е толкова.Днес погледнах цифровия оборотомер показваше 750 оборота а съм чувал че трябва да са около 600+-50.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Колега, не е нещо извън граници, може да пробваш да вдигнеш горивото, като ги нагласиш на 3-4мг. и да видиш дали ще решиш проблема, ако не се получи си направил нещо при почистването. Също така, ако имаш възможност, виж милиграмите с нещо по-различно от делфи.
- Ivailo Mirchev
- Потребител
-
Еми незнам колега ще я закача с нещо друго ако намеря дис.Забравих да кажа че помпата е обикновенна по точно Bosh VP 37 ако не се лъжа като на старите тди та фолксвагените не е като на е34 с онези графитни писти.Ще кача снимка да видиш.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Ivailo Mirchev
- Потребител
-
Добър вечер колеги пиша защото имам малко напредък но нещо ми убягва.
Коригирах горивата с делфи направих ги 3мг. както каза колегата.Спря за сега люлеенето мотора работи сравнително добре но
на разхода на час на големия борд ми показва 0.4 0.5 литра на час преди интервенцията показваше около 1 литър и най-вероятно ще вдигне разхода.Забравих да отбележа че като я зглобих имам предвид плочката и я направих на 5 мг колата в движение придърпваше на определени обороти преди 2000 мисля.Незнам какво е станало но това не е същата кола.Не разглобявам плочка за пръв път.Моля за помощ че вече незнам какво да миля

- Ivailo Mirchev
- Потребител
-

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
точно резката на палеца (средата) трябва да сочи ръбчето, уцелил си. сега вече може да центроваш...почти реално ще е, само да вметна, че и другите раздвижни пластини като ги местиш дават влияние
но разбира се не е проблем.
ако не си барал корекцията на борда, направи го да ти показва 0.7l/h на напълно загряла кола, на свободна със загасени ел консуматори и не гледай тестери, делфила, ктс-и и т.н.

ако не си барал корекцията на борда, направи го да ти показва 0.7l/h на напълно загряла кола, на свободна със загасени ел консуматори и не гледай тестери, делфила, ктс-и и т.н.

Stanchev написа:ако не си барал корекцията на борда, направи го да ти показва 0.7l/h на напълно загряла кола, на свободна със загасени ел консуматори и не гледай тестери, делфила, ктс-и и т.н.
Как я променяте тази стойност?При мен е 2.0 при загряла кола,но не знам как да я настройвам.
Като се бута плочката се променя и инфото за разхода , но не влияе на същинския. Повече гориво - показва по- малко разход и обратно. Винаги след такова почистване е добре да се сипва и масълце в горивото за да върне смазването иначе почти липсващо в "уникалните" ни горива , така ще се успокои и работата на гнп.
- Ivailo Mirchev
- Потребител
-
Здравейте колеги отново пиша пак по темата настройх на 0.7 как каза колегата обаче ефект няма какво да правя сега моля за съвети.

Ivailo Mirchev написа:Здравейте колеги отново пиша пак по темата настройх на 0.7 как каза колегата обаче ефект няма какво да правя сега моля за съвети.![]()
![]()
![]()
Кое настрои на 0.7 и за какъв ефект говориш. Нали си оправил работата на двг и е добре , кое не ти харесва не става ясно. Пипа ли се плочката няма оправия разходомера , променя се, кво ги гледате тез бордове кой знае кой кога кво е правил . Разход се дига от десния крак и кьопава турбина .
- Ivailo Mirchev
- Потребител
-
Колега говоря за претрисането като е студена не се оправи преди да извадя плочката претрисаше бегло не се усещаше може ли да са разпръсквачи или нещо друго.
13 мнения
• Страница 1 от 1