Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: На дядо си каруцата
Мечтае да кара: щар по щар

Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от eee » 22 Фев 2015, 21:46

Пилев написа:
lazomilev написа:
cfg написа:Колеги,как ви се струва този екземпляр. http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8wp0js Според мен му е малко надута цената.

:OT: двата симетрично разположени ароматизатора са скандални! от утре и аз съм така!

:mhihi: 4 са, на страничните има по още един.

Колегата иска мнения за колата а не за ароматизаторите.Не смятам,че го вълнува толкова дали ще си слагаш 1000 ароматизатора или не...
Аз лично не бих си взел вече чипосана кола.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60

Мнение от SDLS » 22 Фев 2015, 22:03

Зависи къде и кой ти е слагал "чипа". И няма нищо общо колко ще е изморена колата. Аз мога да изморя кола и 2.0i без чип за отрицателно време.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lazomilev » 23 Фев 2015, 10:44

eee написа:
Пилев написа:
lazomilev написа:
cfg написа:Колеги,как ви се струва този екземпляр. http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8wp0js Според мен му е малко надута цената.

:OT: двата симетрично разположени ароматизатора са скандални! от утре и аз съм така!

:mhihi: 4 са, на страничните има по още един.

Колегата иска мнения за колата а не за ароматизаторите.Не смятам,че го вълнува толкова дали ще си слагаш 1000 ароматизатора или не...

Много добре ми е ясно какво иска колегата, затова съм сложил иконка, че забележката ми е офтопик. Както и твоята...

Потребител
Аватар

Мнение от vol » 24 Фев 2015, 20:18

Здравейте!
Почти си избрах кола, но рекох да питам про-тата.
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8y3yef
- Какво мислите за цената?
- Трябва ли да ме притеснява, че воланът е пръснат с каучук (така ми се стори поне)?
- 190 кончета стигат ли и за това купе?
- Колко да си приготвя за първоначална поддръжка?

Потребител
Аватар

Мнение от ReDDoG » 24 Фев 2015, 21:24

Здравейте ,

Понеже мисля да закупувам 530XD , искам да по питам за тези двете обяви дали имате някакво инфо :

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11416306097153134&slink=8y52yo

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11416906867267022&slink=8y52yo

и то най-вече за втората понеже е в Петрич, а там си нямам идея къде може да се прегледа в сервиз.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 25 Фев 2015, 0:36

И двете ми изглеждат като коли минали 300к първата е с чип и теглич и направо мога да му пожелая на този продавач да си е вечно негова. Втората не си заслужава оглед с това, че по снимки изглежда доста уморена пък камоли на живо.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60

Мнение от SDLS » 25 Фев 2015, 1:02

Чак пък доста уморена? Все пак говорим за 10 годишни коли. Истински М-пакет, ако е 2006 наистина е доста евтина. Ако нищо й няма според мен си заслужава :)

Потребител
Аватар

Мнение от ReDDoG » 25 Фев 2015, 2:11

Хайде комбито ясно, в София е ако се реши да се гледа, доверени сервизи бол.
Ама това в Петрич си е живо приключение.

Все още се чудя има ли смисъл от xDrive или не ...

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 2015
Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic

Мнение от BorislavB » 25 Фев 2015, 18:56

Колеги да Ви питам вчера си закупих INPA закачих колата (E60 530D 03') и отворих да поразгледам кое как е. пуснах да видя работата на цилиндрите първо през F4 (mass adjust.) и стана нещо учудващо поне за мен. колата работи нормално и след като сменя на F5 (rot. conform.), започва да се тресе. и така докато не върна на F4 където виждам,че 6-ти цилиндър е влязъл в червеното и пиши стойност от 5+
някъкви идеи защо става така?

п.п. да попитам тея менюта за цилиндрите на F4,F5,F6 какво точно означават?
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu

Мнение от E30_DK » 25 Фев 2015, 19:04

На F4 ти показва работата на дюзите с автоматичните корекции, а на F5 маха корекциите и затова работата на мотора се влошава. След като на шести цилиндър е толкова голяма корекцията със сигурност трябва да я правиш тази дюза за да не ти надуе буталото и от там ремонт на цилиндър и като цяло дано не се стига до там.
Моя съвет е да отидеш в сервиз и да рециклираш всичките дюзи, тъй като едва ли само на шести корекцията е извън норма.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е61
Мечтае да кара: X5M

Мнение от rzamen » 25 Фев 2015, 19:45

Здравейте колеги, някой да има мнение за този екземпляр? http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8yfcps

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 25 Фев 2015, 20:21

В обявата 165 хил.км., снимката на километража на 220 563. Не че е страшно, напротив - дори е добре ако само толкова е върната :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S8
Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago

Мнение от timur_lenk » 25 Фев 2015, 21:06

E30_DK написа:На F4 ти показва работата на дюзите с автоматичните корекции, а на F5 маха корекциите и затова работата на мотора се влошава. След като на шести цилиндър е толкова голяма корекцията със сигурност трябва да я правиш тази дюза за да не ти надуе буталото и от там ремонт на цилиндър и като цяло дано не се стига до там.
Моя съвет е да отидеш в сервиз и да рециклираш всичките дюзи, тъй като едва ли само на шести корекцията е извън норма.

На мене на f4 и f5 разлика в работата на мотора няма.Сигурен ли си в това което казваш?
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu

Мнение от E30_DK » 25 Фев 2015, 22:18

timur_lenk написа:
E30_DK написа:На F4 ти показва работата на дюзите с автоматичните корекции, а на F5 маха корекциите и затова работата на мотора се влошава. След като на шести цилиндър е толкова голяма корекцията със сигурност трябва да я правиш тази дюза за да не ти надуе буталото и от там ремонт на цилиндър и като цяло дано не се стига до там.

На мене на f4 и f5 разлика в работата на мотора няма.Сигурен ли си в това което казваш?

Мога да съм толкова сигурен, колко съм чел за F4 и F5 във форума ;)
Щом при теб няма разлика между F4 и F5, това говори за малки корекции т.е. няма неточна работа на дюзите, която да трябва да се коригира и би трябвало твоите дюзи да са ОК(въпреки, че не е гаранция).
При колегата задал въпроса шеста дюза е с много голяма корекция и като цъкне F5 и изключи всички корекции на дюзите, се появява разлика в работата на мотора, защото нищо вече не компенсира неточната работа на дюзата на шести цилиндър т.е. неточната работа без корекция говори за развалена дюза... не знам как по-разбираемо да го обясня. :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 2015
Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic

Мнение от BorislavB » 25 Фев 2015, 23:20

E30_DK написа:
timur_lenk написа:

Мога да съм толкова сигурен, колко съм чел за F4 и F5 във форума ;)
Щом при теб няма разлика между F4 и F5, това говори за малки корекции т.е. няма неточна работа на дюзите, която да трябва да се коригира и би трябвало твоите дюзи да са ОК(въпреки, че не е гаранция).
При колегата задал въпроса шеста дюза е с много голяма корекция и като цъкне F5 и изключи всички корекции на дюзите, се появява разлика в работата на мотора, защото нищо вече не компенсира неточната работа на дюзата на шести цилиндър т.е. неточната работа без корекция говори за развалена дюза... не знам как по-разбираемо да го обясня. :dunno:

мерси колега,аз те разбрах напълно :yes:
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61