лампа аербег

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Seat altea
Мечтае да кара: Килимчето на Аладин

лампа аербег

Мнение от jaca68 » 21 Фев 2015, 17:45

Привет на всички, рових се с търсачката но не открих това което ме интересува. Колата е 318тдс лампата на аербега свети но не ярко, а някакви бледо, слабо но свети вижда се. Един приятел пробва да я изчисти но гасене за момент и пак се пали. Какво мога да направя за да я загася, че трябва да минанаITv (ГТП) Благодаря предварително.
+FÚTBOL +CARRERAS

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW E36 318tds Touring
Мечтае да кара: BMW E26
Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци

Re: лампа аербег

Мнение от raptorxbg » 21 Фев 2015, 19:35

Най-вероятно се е повредил датчика в пасажерската седалка който проверява дали има човек на нея, за да знае дали да активира пасажерския еърбег или не при евентуален удар. Някъде във форума има тема как да излъжеш датчика и да започне да гаси лампата, потърси във важните теми, май беше там.
Edit: Ето я темата http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 4d699725f9

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 22 Фев 2015, 1:04

jaca68 написа:Привет на всички, рових се с търсачката но не открих това което ме интересува. Колата е 318тдс лампата на аербега свети но не ярко, а някакви бледо, слабо но свети вижда се. Един приятел пробва да я изчисти но гасене за момент и пак се пали. Какво мога да направя за да я загася, че трябва да минанаITv (ГТП) Благодаря предварително.

Ако си от Сф пиши едно ЛС. Ще ти помогна

Потребител
Аватар

Мнение от jaca68 » 22 Фев 2015, 13:38

Благодаря колега за поканата но съм много далече от София и България :conf:. Колата е само с един аербег на шофьора, на пасажера няма бег. Пак казвам лампата свети слабо не е като на ръчната примерно, тя свети много ярко. Само тази на бега свети така мижаво другите лампи светят съвсем нормално.
+FÚTBOL +CARRERAS

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 22 Фев 2015, 14:10

jaca68 написа:Благодаря колега за поканата но съм много далече от София и България :conf:. Колата е само с един аербег на шофьора, на пасажера няма бег. Пак казвам лампата свети слабо не е като на ръчната примерно, тя свети много ярко. Само тази на бега свети така мижаво другите лампи светят съвсем нормално.

Колега, трябва да прочетеш грешката- може да е еърбега, може да е кабела. Важното е, че лампата свети, а не как- това, че свети слабо може да е от замърсяване, от стареене на крушката... За ITv, ако не закачат колата, може да махнеш крушката. ;)

Потребител
Аватар

Мнение от jaca68 » 22 Фев 2015, 14:18

Така мисля и да направя, но в краен случай. Аз съм махнал крушката на аbs сега на бега ми то нема да останат крушки :D :D
+FÚTBOL +CARRERAS

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с волан от М5
Мечтае да кара: Scott Gambler 730

Мнение от marto7067 » 22 Фев 2015, 15:47

и да я свалиш-пак ще свети :lol:
в таблото има 2 крушки за бега...една на цокъл, която можеш да свалиш и подмениш и една която е запоена за таблото и не се сменя без то да се разглоби. Направено е по този начин, за да видиш, че имаш проблем, дори и ако първата лампа е изгоряла. Ако същата е изгоряла, системата записва грешка и пали малката лампа. При теб проблема е такъв, смени си крушката отзад на таблото и си изчисти грешката...100% ще се оправи. Успех! :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '97, Е36 320i touring
Мечтае да кара: M5
Детайли за колата: techno violet metallic

Мнение от a bmw driver » 22 Фев 2015, 16:26

"и да я свалиш-пак ще свети :lol:
в таблото има 2 крушки за бега...една на цокъл, която можеш да свалиш и подмениш и една която е запоена за таблото и не се сменя без то да се разглоби. Направено е по този начин, за да видиш, че имаш проблем, дори и ако първата лампа е изгоряла. Ако същата е изгоряла, системата записва грешка и пали малката лампа. При теб проблема е такъв, смени си крушката отзад на таблото и си изчисти грешката...100% ще се оправи. Успех! :bchug:"

Послушай колегата. :yes:
BMW не може да се опише, трябва да се почувства.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от jaca68 » 22 Фев 2015, 16:59

Ок, ще направя каквото ме съветват, пък да видим. :yes:
+FÚTBOL +CARRERAS

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integral » 26 Фев 2015, 17:12

Ако лентовия кабел е заминал, дори и да изчистиш грешката лапмата пак ще светне след първото палене и по-пълно навиване на волана.
- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин? :mhihi:

Назад към E36