Apple устройства, iOS и macOS тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Re: iOS тема

Мнение от AGT » 14 Фев 2015, 14:19

Като я сравниш с 6+ ще разбереш , че има и по "убийствена " :lol:
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 14 Фев 2015, 22:31

прав си колега, но от "12.1mp" на HTC ONE X да мина на 8.1mp на айфон и снимките да са като от фотоапарат за мен е голям скок :mhihi: отделно, че в един телефон търся добра камера + добра батерия и до момента ги изпълнява не на 100, а на 101% :P :lol: :)
в интерес на истината с цел не се метнах на 6, защото винаги съм се отричал от айфона, но като излезе 7 или там какъвто ще модел да го кръстят, смятам да се метна на него :bchug:

извинявам се за офтопика на модераторите :)
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 17 Фев 2015, 17:54

Колеги, още след като излезе 4-ката много ми хареса, но 1300лв за телефон не ми се даваха и не мисля, че някога ще ми се дават :angel:
Та сега са са безбожно обезценени и ще си взема един. Да ви питам имат ли някакви фабрични проблеми, нещо за което да гледам по-специално - примерно при 3GS си спомням, че имаше един бейсбенд с дефект, на които телефони не им работят ГПС-а и други функции... Тая тема сигурно е за по-новите модели, но не виждам смисъл да правя нова само за няколко въпроса :mrgreen:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 17 Фев 2015, 17:57

Извинявам се, че отново питам, но започвам да се съмнявам, че имам проблем с обхвата на телефона и първо да попитам среща ли се този дефект при айфоните или е отстранен? От едно време съм го чувал това, но сега не знам как е. Става въпрос, че по време на път имам точно 1 кръгче обхват и доста често като набирам ми дава no service. Престоява 5-10 секунди и вече е възможно набирането, но какво става ако някой се опитва да ме търси мен? То ясно, че ще получавам смс с пропуснато, но хич няма да е удобно, както и се получава за момента. За интернета нямам претенции и е нормално на места да губи обхват.
Питам, защото другия ми телефон е една nokia 100 и при нея го няма този проблем и след като той струва 20 лева, а тоя една шапка с пари не мисля, че е нормално. Да ходя ли да се разправям?

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Мнение от stocky » 17 Фев 2015, 18:09

Наскоро всички около мен се оплакват от кофти обхват на Мтел. Става въпрос и за iPhone и за Samsung, Nokia и т.н.

@M-Coupe: най-отчетлив проблем им беше Home бутона, но той се сменя елементарно. Ако телефонът е изпускан здраво понякога се губи масата на някои компоненти и телефонът почва да се държи странно и диагностицирането му е тегаво. Общо взето ако попаднеш на запазен 4S мисля, че ще останеш доволен (да не говорим че все още се предлагат нови).

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 17 Фев 2015, 18:22

Аз съм на глобул и на двата телефона. Направих си и експеримент даже преди да попитам за това нещо. Сложих картата от айфона на друга нокиика и няма проблем. Като я върна на айфона и почва да прави мизерии. Като цяло грам не ми се занимава да ходя, но ако утре откача :mhihi: ще мина да ги питам. Още не съм му се нарадвал, а и тей като гледам няма да ми мине еуфорията скоро време и грам не ми се иска да се разделям с него, че да го отстранят този проблем. Ако започне да ме изнервя много тогава ще ида да им го оставя. Затова и реших да попитам дали страдат от този проблем с обхвата.

п.с - оня ден го бях оставил на седалката между краката ми и при слизане естествено забравих, че е там и който ми твърди, че кейса не предпазва да ходи да се прегледа :bchug: :mrgreen: направо ми причерня, но за щастие нищо не му стана и по звука се чу, че кейса пое удара. И някой за да не каже, че може от това да е проблема - не е от това, защото и преди го правеше :lol:

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от momchilg » 17 Фев 2015, 18:54

M-coupe написа:Колеги, още след като излезе 4-ката много ми хареса, но 1300лв за телефон не ми се даваха и не мисля, че някога ще ми се дават :angel:
Та сега са са безбожно обезценени и ще си взема един. Да ви питам имат ли някакви фабрични проблеми, нещо за което да гледам по-специално - примерно при 3GS си спомням, че имаше един бейсбенд с дефект, на които телефони не им работят ГПС-а и други функции... Тая тема сигурно е за по-новите модели, но не виждам смисъл да правя нова само за няколко въпроса :mrgreen:

На 3GS му се качваше бейсбенд на iPad 6.15.0 и за това не му работеше гпс-а, за 4 гледай дали му работи wifi, че соста често изгарят и седи сиво и неможе да се активира. Гледай и в settings/about дали всички неща са наред т.е. срещу бейсбенд да има версия а не да седи сиво. Ако ще взимаш 4s по-добре гледай да е на iOS7, че дори и на 8.1.3 положението е тегаво. Моя 6+ се плъзна по цялото табло на един завой и след това видях, че алуминия отзад е надран. По-късно видях, че това е пластмасата от таблото, остана по телефона и я изчистих. Имах и 3GS и 5 и мисля, че за сега 6(6+) имат най-устойчивите покрития за гръб.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M57, N52, S65

Мнение от tintirimintiri » 17 Фев 2015, 19:41

Преди да си тръгнал да го връщаш, направи му един чист рестор и го виж пак, на мен лично от време на време ми губи обхват, но си е от теленор
Когато съм извън страната на роуминг нямам никакви проблеми с обхвата..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 17 Фев 2015, 21:07

momchilg написа:
M-coupe написа:Колеги, още след като излезе 4-ката много ми хареса, но 1300лв за телефон не ми се даваха и не мисля, че някога ще ми се дават :angel:

На 3GS му се качваше бейсбенд на iPad 6.15.0 и за това не му работеше гпс-а, за 4 гледай дали му работи wifi, че соста често изгарят и седи сиво и неможе да се активира. Гледай и в settings/about дали всички неща са наред т.е. срещу бейсбенд да има версия а не да седи сиво. Ако ще взимаш 4s по-добре гледай да е на iOS7, че дори и на 8.1.3 положението е тегаво. Моя 6+ се плъзна по цялото табло на един завой и след това видях, че алуминия отзад е надран. По-късно видях, че това е пластмасата от таблото, остана по телефона и я изчистих. Имах и 3GS и 5 и мисля, че за сега 6(6+) имат най-устойчивите покрития за гръб.

Това за settings/about не беше ли да се провери дали не е реплика телефона :dunno: И колега ще си вземам 4G само без S :ok: Та не знам те с кой iOS и бейсбенд са :dunno: До тук разбрах - да гледам за wi-fi/home button и бейсбенд-а да проверя- нещо друго :dunno:
ПП: Между другото забравих да спомена, че имам антиката 2G и при него го има проблема с home бутона (от време на време не работи). Не знам при 4-ката същия ли е проблема, но до някъде съм свикнал.. Така че няма да го отчитам, като голям проблем :ok:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nsfw » 17 Фев 2015, 21:18

M-coupe написа:...

Кви пари си намислил да дадеш? Продават се чисто нови 4s-ки с по 8 гиги сторидж на доста ниски цени.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 17 Фев 2015, 21:47

nsfw написа:
M-coupe написа:...

Кви пари си намислил да дадеш? Продават се чисто нови 4s-ки с по 8 гиги сторидж на доста ниски цени.

Около 200лв. Не давам много пари за телефон, защото не държат в мене много, а и не са ми чак толкова нужни... Предпочитам 200лв за телефон и другите за нещо за колата :ok: Както и да е, да не спамим темата с глупости... Ако някой има нещо по-особено да сподели за 4-ката ще се радвам да го чуя :ok:
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 17 Фев 2015, 22:55

Не я ъпдейтвай 4ката.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Потребител
Аватар

Мнение от momchilg » 18 Фев 2015, 2:18

M-coupe написа:
momchilg написа:

Това за settings/about не беше ли да се провери дали не е реплика телефона :dunno: И колега ще си вземам 4G само без S :ok: Та не знам те с кой iOS и бейсбенд са :dunno: До тук разбрах - да гледам за wi-fi/home button и бейсбенд-а да проверя- нещо друго :dunno:
ПП: Между другото забравих да спомена, че имам антиката 2G и при него го има проблема с home бутона (от време на време не работи). Не знам при 4-ката същия ли е проблема, но до някъде съм свикнал.. Така че няма да го отчитам, като голям проблем :ok:

Ами не е само за репликите. Гледай: Version - максималното за 4(без S) e 7.1.2, ако е по-малко ще си го дигнеш, погледни дали имаш Wi-Fi Address i Bluetooth - ако е сиво срещу тях и нямаш адрес - изгорял модул съответно на wifi или Bluetooth. Погледни и Modem Frimware - не трябва да е 6.15.0 (това не помня дали можеше да се направи на 4 но със сигурност не трябва да е 6.15.0). Ако е с iOS7 или по-нова ЗАДЪЛЖИТЕЛНО провери дали има акаунт в settings/iCloud и Find My Phone ТРЯБВА да е изключен. Дори и да са спрени пробвай да вкараш твоя юзер и пасс. Че има начин да ти пише, че няма вкаран акаунт, а като го ресторнеш да го иска. Че иначе може да си имаш iPod. И съответно слагаш твоята карта, да видиш дали можеш да го ползваш с твоя оператор, че отключването ако не е на бг оператор е точно още един телефон. Пробваш с карта на Виваком, ако тръне значи работи със всички (няма iPhone заключен смо към Vivatel). Ако си от София пиши ми лс да ти дам някоя насока в хардуердно отношение (батерия и т.н.)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 18 Фев 2015, 14:25

Повечето неща ми станаха ясни, само това: ''Ако е с iOS7 или по-нова ЗАДЪЛЖИТЕЛНО провери дали има акаунт в settings/iCloud и Find My Phone ТРЯБВА да е изключен.'' не ми е много ясно.. Ако не е изключен какво става :dunno: и аз не си помня акаунта в Itunes, ако изобщо стои още де... Те мн сложни тея айфони бе... :dummy: :mrgreen:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от momchilg » 18 Фев 2015, 15:21

Когато излезе iOS 6, при качването от 5 на 6 ти иска епълско име и парола. И веднъж въведено този телефон не може да се ресторва ако не се знае това име и парола. А ако е краден или собственика не е коректен може да го заключи през сайта на епъл и само той може да го отключи след това. https://www.icloud.com/activationlock/ тук може да провериш дали телефона има такова име и парола или е изключено. Това е само за iOS6 нагоре, за iOS5 няма такова нещо. http://olx.bg/iphone-5s-silver-16gb-zak ... -i70661394 може да видиш тази обява как 5S отключен за всички оператори, но заключен с такова име и парола се продава за 240 лв, а за 600-700 примерно.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата