Разход на нашите автомобили
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Re: Разход на нашите автомобили
Пуснал си си да гледаш колко км на литър минаваш, смени го от настройките.
- ivopetrov_1982
- Потребител
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: багер
аха
мерси колега 

- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
530 дА, 218.к.с., вчера Русе - Троян - Русе + градско Русе 40 км общо изминати км 490, с Лукойлски обикновен дизел, 120-140 км скорост през повечето време, средна скорост по БК 91 км., разход 7.4 л на 100 км по борд, 7.6 л. по колонка.
Имам градско и спирания и на двете посоки във Велико Търново.
Нормален ли ми е разхода?
Първо излизане на дълъг път, колата с трима мъже по 100 кг средно

- k1llah
- Потребител
-
- Кара: E60 525d
- Детайли за колата: ShadowLine# M-Power# Packet# Premium# Exclusive# M525d# Quadra-Turbo# Stage 5# Chip# DPF-Remove# Exhaust cut# SportBrakes# 18' M-line Black Matt Rimms# Head-Up# M-tech Suspension# and more..
Здравейте колеги, при мен явно има някакъв проблем. Колата е 525d E60 , гори 14.5/100 градско.
Стигала е и до 15.
, извънградско не е голяма разликата 12-12.5/100
с чип , премахнат ДПФ и премахнато гърне - при 6-та скорост като натисна педала на газта оборотомера и самата кола почват да играят и отзад изпушват черни кълбета когато почне да играе. Колата е с нов изпуск. колектор , сменено е маслото - само че не е занулено. Всякакви мнения биха били от полза 
Стигала е и до 15.

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
BMW_1914 написа:530 дА, 218.к.с., вчера Русе - Троян - Русе + градско Русе 40 км общо изминати км 490, с Лукойлски обикновен дизел, 120-140 км скорост през повечето време, средна скорост по БК 91 км., разход 7.4 л на 100 км по борд, 7.6 л. по колонка.
Ако намалиш теглото на мъжете ще падне поне с литър

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
- Tinaki
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 Е70 3.0si
k1llah написа:Здравейте колеги, при мен явно има някакъв проблем. Колата е 525d E60 , гори 14.5/100 градско.
Стигала е и до 15., извънградско не е голяма разликата 12-12.5/100
с чип , премахнат ДПФ и премахнато гърне - при 6-та скорост като натисна педала на газта оборотомера и самата кола почват да играят и отзад изпушват черни кълбета когато почне да играе. Колата е с нов изпуск. колектор , сменено е маслото - само че не е занулено. Всякакви мнения биха били от полза
Не си единствен с такъв разход на 2.5D и моята градско сега ми е 14-15-16л/100 на дълго 7-8л, имах 1 момент когато и на мен ми даде 10-12л на дълго но съм карал с 40-50км( Градушково време) и явно си е карала колата на ниска предавка

- djerityyy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 525 DA
Колеги възможно ли след премахнати пеперуди да се вдигне разхода?Преди 3 дни ги махнах,че сън не спях да не попаднат в двигателя,но все си мисля че щом са сложени значи имат функция за мотора с няква цел.Та за няколко дни си мисля че разхода се покачи с литър/два.
- adovet
- старши ентусиаст
-
djerityyy написа:Колеги възможно ли след премахнати пеперуди да се вдигне разхода?Преди 3 дни ги махнах,че сън не спях да не попаднат в двигателя,но все си мисля че щом са сложени значи имат функция за мотора с няква цел.Та за няколко дни си мисля че разхода се покачи с литър/два.
Чак толкова няма как да се вдигне. Възможно е съвсем малко 100,200мл/100км.
На първите страници на темата разходите бяха 5 извънградско, 10 градско... Виждам, че има познали верните отговори в последните мнения 

- Taruno
- старши ентусиаст
-
adovet написа:djerityyy написа:Колеги възможно ли след премахнати пеперуди да се вдигне разхода?Преди 3 дни ги махнах,че сън не спях да не попаднат в двигателя,но все си мисля че щом са сложени значи имат функция за мотора с няква цел.Та за няколко дни си мисля че разхода се покачи с литър/два.
Точно така, по-скоро нещо друго не е наред, относно колегата с 2.5 и 15 градско - стува ми се като проблем, най-често зимата ако не си гледал налагане на гумите си гурно караш с 1.9 атмосфери и това качва рязко разхода. За другите възможни причини има писано много
- adovet
- старши ентусиаст
-
Taruno написа:adovet написа:djerityyy написа:Колеги възможно ли след премахнати пеперуди да се вдигне разхода?Преди 3 дни ги махнах,че сън не спях да не попаднат в двигателя,но все си мисля че щом са сложени значи имат функция за мотора с няква цел.Та за няколко дни си мисля че разхода се покачи с литър/два.
Точно така, по-скоро нещо друго не е наред, относно колегата с 2.5 и 15 градско - стува ми се като проблем, най-често зимата ако не си гледал налагане на гумите си гурно караш с 1.9 атмосфери и това качва рязко разхода. За другите възможни причини има писано много
Най добре да засече и за по дълго каране, че ако е запалил един два пъти повече по студена колата и това ще вдигне.
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
На база последните 10 000 км, установих, че разхода на 535D E61 си е 13.5-14 в града и 7.5-9 извънградско.
Искам да питам някой сменял ли е дюзи с чисто нови и каква му е разликата в разхода? Един приятел купи 6 чисто нови наскоро и каза, че разликата е около 2 литра надолу.. малко ми е съмнително, затова ако има някой правил тази интервенция да каже, защото той направи и ремонт на мотора и не е ясно от какво е точно
Искам да питам някой сменял ли е дюзи с чисто нови и каква му е разликата в разхода? Един приятел купи 6 чисто нови наскоро и каза, че разликата е около 2 литра надолу.. малко ми е съмнително, затова ако има някой правил тази интервенция да каже, защото той направи и ремонт на мотора и не е ясно от какво е точно

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Ако му е горила 10л/100км извънградско може и да е 2л надолу, ако му е горила 7/100 и е смъкнал 2л, утре отивам за 2 комплекта дюзи 
Според мен всичко си зависи в какво състояние са ти дюзите, ако са си в добри норми едва ли ще свалиш и половин литър.

Според мен всичко си зависи в какво състояние са ти дюзите, ако са си в добри норми едва ли ще свалиш и половин литър.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
SDLS написа:Ако му е горила 10л/100км извънградско може и да е 2л надолу, ако му е горила 7/100 и е смъкнал 2л, утре отивам за 2 комплекта дюзи
Точно така гледа се отклонението на дюзите ако корекциите са минимални то нови или стари все тая, ако са големи тогава новите са в плюс
- k1llah
- Потребител
-
- Кара: E60 525d
- Детайли за колата: ShadowLine# M-Power# Packet# Premium# Exclusive# M525d# Quadra-Turbo# Stage 5# Chip# DPF-Remove# Exhaust cut# SportBrakes# 18' M-line Black Matt Rimms# Head-Up# M-tech Suspension# and more..
Taruno написа:adovet написа:djerityyy написа:Колеги възможно ли след премахнати пеперуди да се вдигне разхода?Преди 3 дни ги махнах,че сън не спях да не попаднат в двигателя,но все си мисля че щом са сложени значи имат функция за мотора с няква цел.Та за няколко дни си мисля че разхода се покачи с литър/два.
Не, определено не е от гумите.. отдавна си го има тоя проблем, зиме - лете .. без значение .. четох доста по темите, мисля да сменя MAP сензора и да направя диагностика да засека дюзите дали са в ред. При такъв разход ме навежда на мисълта, че някоя от тях може и да плюе нафта