Вибрации в магическата зона 100-130 км/ч - РЕШЕНИ НА 100%

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i M52B20TU

Re: Вибрации в магическата зона 100-130 км/ч - РЕШЕНИ НА 100

Мнение от mishoval » 18 Сеп 2012, 0:07

Elesar74 написа:Педала няма "твърда" връзка с дисковете въобще, какви усещания в него от криви дискове?

Много добре се усещат даже, затова и ги смених, явно не си имал криви дискове /още /.
Тогава какви са симптомите за криви дискове, според тебе?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: комбайн в парламента

Мнение от LUBO 555 » 18 Сеп 2012, 0:17

Elesar74 написа:Педала няма "твърда" връзка с дисковете въобще, какви усещания в него от криви дискове?

То и като се активира АБС системата,няма твърда връзка,но ти вибрира крачето.Принципа на хидравликата е такъв,че е като "твърда връзка".Нали знаеш,че течностите не се сгъстяват.
Ако диска е крив и ти връща буталото на тласъци,няма начин да не го усетиш на педала;)
Когато са криви дисковете се усеща на педала и на кормилото разбира се,но разликата(според мен) е,че ако вибрациите са породени от тампони на носачите например,само се усеща на волана.А ако е от дискове,освен на волана се усеща и на педала
ИзображениеИзображение

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 18 Сеп 2012, 1:01

mishoval написа:

Много добре се усещат даже, затова и ги смених, явно не си имал криви дискове /още /.
Тогава какви са симптомите за криви дискове, според тебе?

Ти за моите проблеми с криви дискове не си още чел колега. Има още да наваксваш. Аз не приказвам за криви дискове, щото някой ми е казал, а от личния си опит.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 18 Сеп 2012, 14:12

LUBO 555 написа:

То и като се активира АБС системата,няма твърда връзка,но ти вибрира крачето.Принципа на хидравликата е такъв,че е като "твърда връзка".Нали знаеш,че течностите не се сгъстяват.
Ако диска е крив и ти връща буталото на тласъци,няма начин да не го усетиш на педала;)
Когато са криви дисковете се усеща на педала и на кормилото разбира се,но разликата(според мен) е,че ако вибрациите са породени от тампони на носачите например,само се усеща на волана.А ако е от дискове,освен на волана се усеща и на педала

аз продължавам да твърдя , че при криви дискове тресенето при мен се усещаше само на волана...след смяна на тампоните /бяха си оригиналните / тресенето намаля , но си остана и след смяна на дисковете изчезна напълно . Сега ти даваш пример с АБС-а , но пътя от АБС-а до педала е много по-къс отколкото от колелата до педала , а има и различна степен на изкривяване на дисковете нали ?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525dА 2003

Мнение от bmw e 39 » 25 Ное 2012, 2:47

Е и аз да се включа,
Бях в София Ауто за баланс на зимните гуми, леко тресеше (90-130 км/ч). И мога да се похваля че сега колата тресе повече отколкото преди.

Вече се чудя дали да не ходя на прахов баланс. Някой дали е пробвал такъв тип баланс.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39
Мечтае да кара: Жив и здрав в добра компания!
Детайли за колата: 525D,2002, sedan, W211- 270- sedan, E83, 3.0D

Мнение от sash_clev » 14 Фев 2015, 12:22

Колега, какво е "прахов баланс"???
"Купувай си най-скъпото, което можеш да си позволиш"

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 15 Фев 2015, 21:04

обшо взето има нещо объркано по самата кола. прави ми впечатление, че на някои магистрали леко ми тресе, на други не. Явно са бързали на времето с пускането на модела и не са направили всички тестове....ама такава е.

Според мен с нормален баланс, нещата би трябвало да влезнат в рамките на нормалното (разбира се при изправна ходова част). Другото вече са неща (финиш балансиране), които никой автомобилен производител не предписва за автомобилите си, но биха помогнали.

Предишна

Назад към E39