Е91 Bluetooth-a не иска да се включи

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко

Re: Е91 Bluetooth-a не иска да се включи

Мнение от doktorabg » 29 Мар 2014, 19:23

MadChicken написа:И като го диагностицират с ISTA/D как според теб биха могли да му пуснат прекодиране на управляващите модули на фаровете например, без което няма как да сменят местата на модулите ляв/десен за да видят кой не бачка или дори да пробват с друг модул? OK, ISTA/D има достатъчно сервизни процедури за тест на посоките на движение на фаровете например, но това не винаги е достатъчно. За програмиране при липсващ модул въобще не говоря, ама айде нека да знам повече от добре кое как се прави в официален BMW сервиз. Там програми като NCSExpert и WinKFP само са ги виждали, щото съм работил с тях пред тях, обаче хич не им пука какво могат да правят с подобен софтуер. А и всички сме наясно, че там не искат да ремонтират, а да монтират нови, защото такива са им нарежданията и като цяло политиката на производителя е да се сменя с ново.

Колега,трябва първо да го диагностицират,след това сте говорим за кодиране и програмиране.
Не ги бъркай нещата.
Какво има да сменят,стига глупости,заради това много хора плачат.
Аз без DIS,Ista ще разбера кой не работи.
Заради това сме на това дередже.

"Хората научиха много умни думи и е трудно да различиш идиотите"
:kuku: :bang:

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 29 Мар 2014, 19:32

Силно се надявам само да не ме наричаш идиот, че ще ти се разсърдя. За останалото си прав.
Only dead fish follow the stream...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко

Мнение от doktorabg » 29 Мар 2014, 22:59

MadChicken написа:Силно се надявам само да не ме наричаш идиот, че ще ти се разсърдя. За останалото си прав.

Това е сентенция, не сме се събрали да се обиждаме.
Който както го разбира. :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело и B58

Мнение от julkata1 » 12 Фев 2015, 10:48

Здравейте колеги за да не създавам нови теми ако може да питам тук, колата е Сеп 2005, пронави, искам да сложа MULF за да ползвам тел през bluetooth.
Въпроса ми е какъв да е MULF или MULF2 ще работи на моята кола? Имам iphone 5 и 6, иска ми се да работи с тях иначе не виждам смисъл от ретрофита. Моля някой да сподели дали ползва такава конфигурация. :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от yordan_ichev » 12 Фев 2015, 12:18

Колега, ако нямаш оптика до багажника (напр. TCU модул от който си готов да се откажеш) филма при теб ще бъде с оптиката. Виждал съм по чуждите форуми такъв ретрофит - слагат модула някъде при жабката за да не прекарват кабели до багажника.
Освен модула ти трябва блутут антена и микрофон (ако нямаш такъв) и малко кодиране (ако взимаш само MULF 2, а не HIGH версията даже и без кодиране ще минеш май).
Имам един MULF2 от колата ми 2007 г. - Harman Becker. До сега не съм видял телефон с който не може да се сдвои - ако се решиш ми драсни едно лично.

Успех

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело и B58

Мнение от julkata1 » 12 Фев 2015, 18:07

Как да разбера за тази оптика колега? Предполагам че е под кората на багажника би трябвало да са кабелите. Блутут антената и микрофона са сравнително лесни за намиране втора ръка, мисля че и нови не са много скъпи.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от yordan_ichev » 12 Фев 2015, 19:57

julkata1 написа:Как да разбера за тази оптика ...

Оптиката винаги е затворен кръг - т.е. ако нямаш някакъв модул под кората на багажника значи нямаш и прекарана оптика до там.
Потърси в нета има доста ръководства за този ретрофит.

Поздрави

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е91
Детайли за колата: '11

Мнение от steppenwolfbg » 20 Апр 2015, 9:08

Хора, от известно време имам проблем с блутууда... Чува се шум през колоните и хората отатък не ме чуват. Пращи. Дайте съвет, защото много ме дразни...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530d xDrive

Мнение от M3-CSL » 13 Сеп 2019, 19:48

Здравейте, ще използвам тази тема, понеже се сблъсквам с подобен проблем. От около 2 седмици, много трудно успявам да свържа телефона с колата. Навигацията е CCC. Освен проблема с телефона, радиото, аукса и дисковете също правят проблем. При тях звука прекъсва от време на време за по няколко секунди. Тази вечер дори радиото прекъсна за няколко минути и цялата мултимедия барабар с бутона бяха забили. Дали и при мен проблема идва от блутут модула?

Предишна

Назад към E90/E91/E92/E93