Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои
niki_future написа:И прави кардиото след силовата тренирована (анаеробна, последвана от аеробна тренировка).
Колеги, нека моля някой ако има инфо да каже хубав Л-Аргинин. Аз си взех на про нутришън разтворимия, в който пише че има 5 гр., но слабичко го усещам за тази концентрация.
друго, за което искам да питам някой ако е ползвал Йохимбе, да каже какви са ефектите?
За Primaforce аргинина съм чувал добри отзиви. Йохимбето го има в 2 вариянта - Yohimbe (Барк) и Yohimbine hcl (хидрохлорид), като първия е с доста кофти странични ефекти и не ти го препоръчвам.
Leon написа: Телешкият протеин е гаден за разтваряне, аз повече това няма да го купувам, става ми тежко и на стомаха.
Каква марка е бил въпросния протеин.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Weider
Never mistake motion for action...
- MOGY
- Obergruppenführer
-
- Кара: Е 36
BRAAT написа: Групите съм ги разделил, пон.-крака, вт.-гръб,сряда-гърди,четв.-рамена,петък-бицепс,съб.-трицепс.неделя-релакс:) корема, почти всеки ден си правя по няколко серии
Аз лично съм против започване на седмицата с крака.Слагам ги в средата на седмицата за да почине горната част на тялото.Ако целиш силна хормонална реакция в началото на седмицата може да я постигнеш и с гърба в понеделник с мъртвата тяга.Рамена след тренировка за гърди също нее много удачно,предното рамо си го натоварил с гърдите и е възможно да го контузиш понеже не е въстановено напълно.Бицепса и трицепса са малки групи за да се правят в отделни дни,вкараи ги в една тренировка като може да редуваш през седмица супер серии.Така в събота може да правиш само кардио плюс някое упражнение от кросфита.Тренирай интензивно с повече повторения почивай по минута между сериите и по три между упражненията.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!
- hotride
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d sedan '04
- Мечтае да кара: e46 CSL
Аз тренирам така: започвам с гръб + трапец > ден почивка > гърди > ден почивка > бицепс + трицепс + предмишници > ден почивка > рамо + крака... след което започвам отново, като някой път се случва да тренирам 2 дена 1 да почивам, после пак 2 тренирам 1 почивам. Корем след свсяка тренировка правя без деня в който правя крака, че много ме уморяват. Кардио ме мързи, а трябва да почна и него. 

Последна промяна hotride на 10 Фев 2015, 21:26, променена общо 1 път
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
niki_future написа:И прави кардиото след силовата тренирована (анаеробна, последвана от аеробна тренировка).
друго, за което искам да питам някой ако е ползвал Йохимбе, да каже какви са ефектите?
Съсредоточава кръвта в малкия таз

Иначе добре изпомпва навремето съм го ползвал.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

само аз ли тренирам гърдите с предно и средно рамо? и гърба със задно + трапеца? Краката чисто си ги правя, а след ден за гърдите, ден за гръб и ден за ръцете бягам 5км на пътеката на 8 или 10та скорост с наклон 2
просто отдавам факта, че при тренировка на гърдите повече се натоварват предното и средно рамо. Трицепса също, но него го правя с бицепса в отделен ден + предмишница с лоста

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- BRAAT
- младши ентусиаст
-
- Кара: мноого черно Е28
Мерси на всички за отговорите, виждам, че има неща които мога да променя в подредбата и самите упражнения
.
Направил съм е така програмата , защото просто искам до края на април да сваля килограмите. Явно и хранителния режим, ще го редуцирам.
Казах, че преди време съм тренирал, по точно кану-каяк(професионално) Но в залата тренирахме главно за силова издържливост, което е коренно различно от това, което искам в момента.
Мерси отново и продължавам да чета темата , че съм само до 15-та страница
Някой пил ли е неща от тази марка EXTRIFIT?
А след около месец, като имам наблюдения върху продуктите и тренировките, ще пиша.

Направил съм е така програмата , защото просто искам до края на април да сваля килограмите. Явно и хранителния режим, ще го редуцирам.
Казах, че преди време съм тренирал, по точно кану-каяк(професионално) Но в залата тренирахме главно за силова издържливост, което е коренно различно от това, което искам в момента.
Мерси отново и продължавам да чета темата , че съм само до 15-та страница

Някой пил ли е неща от тази марка EXTRIFIT?
А след около месец, като имам наблюдения върху продуктите и тренировките, ще пиша.
SHARK-а му е майката!!!
може ли малко да се включа и аз?
тази наука се гради около няколко основни принципа. целта е като си изграждате програмите да съблюдавате повечето от тях да са спазени (ако някой спази и 7те, нека да ми свирне
).
http://www.streetdirectory.com/travel_guide/42795/fitness/the_seven_grand_daddy_laws.html
най-важният, който в програмата ти е нарушен (за BRAAT), е 7мият закон - GAS Principle. без да навлизам в излишни подробности, за спазването му е нужно тежките тренировки да се комбинират с дни само с кардио или почивка 1 на 1 или 2 на 2. тоест 1 ден тежка силова тренировка, 1 ден лека силова тренировка / кардио / почивка. ако ли пък поддържате мускула постоянно във фаза "изтощение" (3те фази са описани в линка по-горе, търсете GAS Principle), той си дава почивка сам - посредством разтежения, разкъсвания и т.н.
съветът ми към BRAAT е първоначално да направи един мезоцикъл от 4 - 6 - 8 седмици с кръгови тренировки. можеш да ги разделиш 1 ден горна част на тялото, 1 ден долна, 1 ден цяло тяло (може и само горна/долна). ако направиш така, залагай на базови упражнения и гони висока интензивност, т.е. между сериите някъде по минута, както ти написа моги. не трябва да ти се успокоява дишането. това е най-добрият начин за изгаряне на мазнини. когато вече усещаш, че вторият и третият закон не се спазват (Overcompensation & Overload) преминаваш към друг мезоцикъл.
можеш да структурираш самата тренировка - 8-10 мин. загрявка, 40-45 мин. силова тренировка, 15-20 мин. кардио, 15 мин. стречинг.
при кардиото заеби показанията на таблото на кардио уреда. гледай дишането, по него ще разбереш дали правиш нещо или си губиш времето. освен това те съветвам да не пропускаш компонента разтягане. ето един добър протокол за стречинг:
https://www.youtube.com/watch?v=5oj9-4ZQes4
преди тренировка можеш да пиеш едно кафе, без захар и без сметана. кофеинът е добър фетбърнър (но е възможно ако си стар кафеджия да се е получило някакво привикване).
относно храненето, ако искаш можеш да ми пуснеш имейла си на лс. мога да ти пратя някакъв хранителен режим, който съм правил за някой друг. те са интегрирани, с калкулирани калории спрямо конкретните данни, снети с калипер, метаболизмът и начинът на живот на всеки от клиентите ми, но пък можеш да спазваш правилата.
което ти е написал колегата леон, за нисковъглехидратното хранене има отделна тема. не казвам, че едното е правилно, а другото грешно, но трябва да избереш една от двете насоки, защото си противоречат диаметрално.
относно добавките - препоръчвам глутамин и бцаа. фетбърнърът го замени с кафе, а протеинът го разкарай.
разбира се, това всичкото ти го пиша при условие, че си физически ЗДРАВ. при наличие на някакви медицински състояния игрнорирай мнението ми.
хубав ден на всички
тази наука се гради около няколко основни принципа. целта е като си изграждате програмите да съблюдавате повечето от тях да са спазени (ако някой спази и 7те, нека да ми свирне

http://www.streetdirectory.com/travel_guide/42795/fitness/the_seven_grand_daddy_laws.html
най-важният, който в програмата ти е нарушен (за BRAAT), е 7мият закон - GAS Principle. без да навлизам в излишни подробности, за спазването му е нужно тежките тренировки да се комбинират с дни само с кардио или почивка 1 на 1 или 2 на 2. тоест 1 ден тежка силова тренировка, 1 ден лека силова тренировка / кардио / почивка. ако ли пък поддържате мускула постоянно във фаза "изтощение" (3те фази са описани в линка по-горе, търсете GAS Principle), той си дава почивка сам - посредством разтежения, разкъсвания и т.н.
съветът ми към BRAAT е първоначално да направи един мезоцикъл от 4 - 6 - 8 седмици с кръгови тренировки. можеш да ги разделиш 1 ден горна част на тялото, 1 ден долна, 1 ден цяло тяло (може и само горна/долна). ако направиш така, залагай на базови упражнения и гони висока интензивност, т.е. между сериите някъде по минута, както ти написа моги. не трябва да ти се успокоява дишането. това е най-добрият начин за изгаряне на мазнини. когато вече усещаш, че вторият и третият закон не се спазват (Overcompensation & Overload) преминаваш към друг мезоцикъл.
можеш да структурираш самата тренировка - 8-10 мин. загрявка, 40-45 мин. силова тренировка, 15-20 мин. кардио, 15 мин. стречинг.
при кардиото заеби показанията на таблото на кардио уреда. гледай дишането, по него ще разбереш дали правиш нещо или си губиш времето. освен това те съветвам да не пропускаш компонента разтягане. ето един добър протокол за стречинг:
https://www.youtube.com/watch?v=5oj9-4ZQes4
преди тренировка можеш да пиеш едно кафе, без захар и без сметана. кофеинът е добър фетбърнър (но е възможно ако си стар кафеджия да се е получило някакво привикване).
относно храненето, ако искаш можеш да ми пуснеш имейла си на лс. мога да ти пратя някакъв хранителен режим, който съм правил за някой друг. те са интегрирани, с калкулирани калории спрямо конкретните данни, снети с калипер, метаболизмът и начинът на живот на всеки от клиентите ми, но пък можеш да спазваш правилата.
което ти е написал колегата леон, за нисковъглехидратното хранене има отделна тема. не казвам, че едното е правилно, а другото грешно, но трябва да избереш една от двете насоки, защото си противоречат диаметрално.
относно добавките - препоръчвам глутамин и бцаа. фетбърнърът го замени с кафе, а протеинът го разкарай.
разбира се, това всичкото ти го пиша при условие, че си физически ЗДРАВ. при наличие на някакви медицински състояния игрнорирай мнението ми.
хубав ден на всички

п.с. към горното мнение, забравих да пиша, като тренираш корем, да тренираш цялата поясна област - освен абдомените, също и косите коремни мускули и еректор спинае. честа грешка е да се гледат само абдомените. ако тазът ти се отклони само със сантиметър от правилното положение, получаваш цялостно изменение на стойката и от там куп неприятности, които не ми се занимава да обрисувам в момента.
- A.Stoyanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 Class II
- Мечтае да кара: Limited Edition
- Детайли за колата: 209 255 481 704...style 24,sparco,eibach,bilstein,supersprint etc..
Някой забелязвал ли е завишени стойности на креатинин и уреа, при прием на креатин и има ли пряка връзка между трите. Преди месец правих изследвание и креатинина и уреата бяха на горната граница, спрях креатина и след месец има понижение в стойсностите но пак са близо до горната граница. В интернет пише че месото повишава нивата и че ден преди изследването не трябва да се консумира повече от 200-250гр, а аз ям доста повече.
- niki_future
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 320d Touring 150 к.с.
- Мечтае да кара: Самолет
Има пряка връзка между приема на креатин и високите нива. Като цяло креатина е доста вреден за бъбречната функция.
Другото, което влияе на нивата е приема на белтък/протеин/аминокиселини - товарят бъбреците, но не са вредни като креатина.
След като стойностите са такива спри добавките от този тип за няколко месеца и вземи нещо за бъбреци. Боровинки като начало не е зле.
Другото, което влияе на нивата е приема на белтък/протеин/аминокиселини - товарят бъбреците, но не са вредни като креатина.
След като стойностите са такива спри добавките от този тип за няколко месеца и вземи нещо за бъбреци. Боровинки като начало не е зле.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Щом 1 месец след спирането са ти още високи... дори и да имат връзка, според мен не е от креатина.

- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
niki_future написа:Има пряка връзка между приема на креатин и високите нива. Като цяло креатина е доста вреден за бъбречната функция.
Би ли посочил източник и изследване на тази информация за креатина?
Ако пиете достатъчно вода, няма проблем от креатина.
И никой не ви кара да пиете монохидрати за 15 лева. Има 10 вида креатини вече.
И никой не ви кара да пиете монохидрати за 15 лева. Има 10 вида креатини вече.
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
BaDxBoY написа:Има 10 вида креатини вече...
...които са излишно оскъпени.
Anthony_J написа:niki_future написа:Има пряка връзка между приема на креатин и високите нива. Като цяло креатина е доста вреден за бъбречната функция.
Би ли посочил източник и изследване на тази информация за креатина?
Какво изследване като е написал пълни глупости.