Повдигачи проблем
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- denislav.tatarov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw 740 il
- Мечтае да кара: На задна гума
Повдигачи проблем
Здравейте проблема е следния наскоро се разчука някой повдигач и умирам от яд защото до сега мотора не се чуваше как работи та мисълта ми е да сменя първо маслото че сега е с 5 в 40 някво английско което е пълен боклук искам да си сложа 10 в 60 кастрол с каквото си беше колата но дали някой от форума може да го намери на достъпна цена че тука едни цени пък ми казаха че маслото е било менте ще съм благодарен ако някой са отзове и ми предложи масло благодаря
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
Re: Повдигачи проблем
Това беше доста дълго изречение, колега
Оправи малко граматиката.
Иначе може да пробваш два варианта:
-да сипеш качествено и най-вече оригинално масло 5w40,
-да сипеш по-гъсто масло. Примерно 10w40 или 10w60, но пак трябва да си сигурен, че е истинско.
Ако не се оправи със смяна на маслото - тогава мисли за ремонти.

Иначе може да пробваш два варианта:
-да сипеш качествено и най-вече оригинално масло 5w40,
-да сипеш по-гъсто масло. Примерно 10w40 или 10w60, но пак трябва да си сигурен, че е истинско.
Ако не се оправи със смяна на маслото - тогава мисли за ремонти.
- denislav.tatarov
- кандидат ентусиаст
-
дълго е да не го написах правилно но 5 в 40 няма да сложа решил съм за 10 в 60 на кастрол пък ако не се оправи ще отваряме за евентуален ремонт
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
denislav.tatarov написа:дълго е да не го написах правилно но 5 в 40 няма да сложа решил съм за 10 в 60 на кастрол пък ако не се оправи ще отваряме за евентуален ремонт
Що не сипеш 2 кофи с грес направо? И на мен ми се разчука повдигач и от 10/40 масло на бмв минах на кастрол магнатек пълна синтетика 5/40 и след смяната само потрака 30 мин на място и спря съвсем да издава странични звуци. Повече никога 10/40-50-60 и т.н.

ATR-42/72
- denislav.tatarov
- кандидат ентусиаст
-
Ще те послушам за грес не бях се сетил това чукане се появи като минах от 10 в 60 на 5 в 40 експерименти по 8 литра само да слагам и да точа пак не ми се правят ако продължи да чука тогава ще го правя
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Tи си знаеш...
Разчука ли се повдигач се сменя, а не се налива циментов разтвор в мотора
Той може да се е запушил от мръсотии и нагар независимо с какво масло си, може просто да си е изпял песента, все пак не караш 2 годишна кола, а 20 годишна такава, тъй че не би трябвало това да те впечатлява особено
35 лв струва един нов повдигач-смени го вместо да купуваш непрекъснато масло. Аз го смених, вярно имах късмет, че се беше разчукал последния повдигач, та успях да го извадя без да свалям валовете и веригите. Отвори капака на клапаните и натискай повдигачите един по един и веднага ще го нацелиш кой е проблемен
Щом чука значи не е пълен с масло откъдето следва, че ще потъне без никакво усилие
Разчука ли се повдигач се сменя, а не се налива циментов разтвор в мотора

Той може да се е запушил от мръсотии и нагар независимо с какво масло си, може просто да си е изпял песента, все пак не караш 2 годишна кола, а 20 годишна такава, тъй че не би трябвало това да те впечатлява особено

35 лв струва един нов повдигач-смени го вместо да купуваш непрекъснато масло. Аз го смених, вярно имах късмет, че се беше разчукал последния повдигач, та успях да го извадя без да свалям валовете и веригите. Отвори капака на клапаните и натискай повдигачите един по един и веднага ще го нацелиш кой е проблемен

ATR-42/72
- denislav.tatarov
- кандидат ентусиаст
-
Това е най доброто решение прав си все пак е 20 годишна кола и си мисля че този път с малко няма да станат нещата...
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
denislav.tatarov написа:Ще те послушам за грес не бях се сетил това чукане се появи като минах от 10 в 60 на 5 в 40 експерименти по 8 литра само да слагам и да точа пак не ми се правят ако продължи да чука тогава ще го правя
Колега, това за греста беше майтап от колегата. Да не вземеш наистина да сложиш

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Те тия 20-годишни мотори затова имат проблеми... щото се експериментира с маслото 

9 мнения
• Страница 1 от 1