Задна светлина е36 не свети?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI

Задна светлина е36 не свети?

Мнение от Krastew » 09 Фев 2015, 0:31

Колеги, имам едни проблем при Е36 седан, вкарвам задна, но не святка задната, а ако светне някой път святка на момента, някой път след 10 секунди, а някой път и не святка, та въпроса ми е дали може да е от датчика, защото скоро бях подпрял на купето в сняг, и може ли да съм го откачил и да не прави хубав контакт или да съм го прекъснал, датчика където е вързан към скоростната кутия?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d facelift

Re: Задна светлина е36 не свети?

Мнение от acidburn-525tds » 09 Фев 2015, 1:04

Буксата не прави пълен контакт, отиди на някои канал и поразгледай ако виси нещо около скоростната кутия и го закачи пак. :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Krastew » 09 Фев 2015, 2:00

acidburn-525tds написа:Буксата не прави пълен контакт, отиди на някои канал и поразгледай ако виси нещо около скоростната кутия и го закачи пак. :bchug:

Добре де колега, но не ли с гаечен ключ този датчик, как ще се откачи?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 09 Фев 2015, 8:22

Тя буксата така е направена, че ако нещо закачи кабела ще го скъса... но тя ще си остане закрепена към датчика. Извади буксата и пръсни малко контактен спрей. Ако няма ефект си купи нов датчик. Провери и крушките отзад дали правят добър контакт.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Krastew » 09 Фев 2015, 16:26

Dirty M5 driveR написа:Тя буксата така е направена, че ако нещо закачи кабела ще го скъса... но тя ще си остане закрепена към датчика. Извади буксата и пръсни малко контактен спрей. Ако няма ефект си купи нов датчик. Провери и крушките отзад дали правят добър контакт.

Добре колеги ще видя и ще кажа какво е станало! Благодаря!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 10 Фев 2015, 19:16

Независимо дали са ти добре уплътненията си погледни най напред стоповете дали вътре правят контакт крушките да не е корозирало. Два комплекта стопове съм имал и двата от нищото бяха корозирали магистралите и понякога ми се палеха задните, понякога не, понякога нямах стоп но зачистих и всичко е наред. Не съм имал проблеми с пълнене с вода :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Krastew » 10 Фев 2015, 23:51

k.milanov написа:Независимо дали са ти добре уплътненията си погледни най напред стоповете дали вътре правят контакт крушките да не е корозирало. Два комплекта стопове съм имал и двата от нищото бяха корозирали магистралите и понякога ми се палеха задните, понякога не, понякога нямах стоп но зачистих и всичко е наред. Не съм имал проблеми с пълнене с вода :yes:

Колега, няма как да е проблем във фасунгите и в стоповете, защото няма да свети от едната страна, а от другата ще свети, но както и да е прегледах ги не е от там.. СМЕНИХ ДАТЧИКА КЪДЕТО Е НА СКОРОСТНАТА КУТИЯ И ПРОБЛЕМА Е ОПРАВЕН! Може да се заключва темата!

Назад към E36