Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Не си прав, колега - сензора мери и качество. Прави се на база на диелектричните свойства на маслото, които се изменят при стареене, при промяна на киселинността и съдържанието на влага. Самия сензор, най-просто казано, представлява два електрода.
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
nero_ написа:Не си прав, колега - сензора мери и качество. Прави се на база на диелектричните свойства на маслото, които се изменят при стареене, при промяна на киселинността и съдържанието на влага. Самия сензор, най-просто казано, представлява два електрода.
Правилно !
expl0de написа:Todor Borisov написа:" да знаеш че маслото не е сменянно" те така ги карат там (Итл.) по 20к -30к
Успех
Навсякъде така ги карат. Маслото се сменя на 25к или 2 години ориентировъчно, но колата си има сензор за качеството му и сама алармира кога му е времето, така че може и 35к да е била с 1 масло(като е доливано сигурно е сменено 1 път по тоя начин). Естествено не ти препоръчвам да караш ти толкова, тъй като не са първа младост вече, но 15к спокойно можеш да караш с 1 масло(ако е еквивалент на оригиналното). Като я форсираш над 5к оборота и мойта харчи масло, но не е фрапантно на 6-7к километра доливам 1 литър. Ако се кара пенсионерски може и без доливане. Наскоро си чистих соленоидите и нямаше никакви нагари и проблеми с тях,от което съдя, че и по останалата част на двигателя е така. Ауспухът също ми е черен, както и на бензинките като цяло. Имам и форд, който изобщо не пипа маслото на 80к км е и пак му е черен ауспуха. Успех с търсенето и избора
Колеги,
естествено, че така ги карат, когато производителят така е описал в наръчника. Чисто теоритично ако не го смеянш по показание(дори и по-рано да го сменяш) ти отпада гаранцията

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Не е имало проблем, защото колите са били нови. Ако сменяш маслото на тоя интервал на кола извън гаранция е много по-вероятно да се появи проблем доста по-скоро, отколкото ако го сменяш на 7-8-10к км.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
Здравейте, някой гледал ли е този автомобил? http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8rw194
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
cvetan9 написа:Здравейте, някой гледал ли е този автомобил? http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8rw194
да, реалната й цена е с 4-5 бона надолу

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Boeing
- Потребител
-
- Кара: 330xd touring M57N 2003
Здравейте харесал съм си този автомобил http://en.auto.plius.lt/ads/bmw-330-estate-wagon-2006-diesel-4056583.html
Моля споделете какво мислите. На мен колата ми харесва, но все пак цената не е ниска и е на 10 години. Знам, че всичко зависи от това какво е състоянието на колата, но все пак ме интересува какво мислите така като я гледате само на снимки.
Понеже обяснението към обявата не е на български съм го превел с преводача и горе долу е това
330 х диск е чудесна кола за лятото и зимата незаменима, двигателя и скоростната кутия работят перфектно, пълен М пакет фейслифт, ксенон динамичен, преден и заден парктроник, панорама, United навигация. Оргинално M тек комплект гуми R18 + 500евро. Автомобилът е бил обичан и поддържан.
Обадих се на продавача и взех VIN номера - WBAVT91050KT89851
В момента съм в Литва и колата се намира на около 100 км от мен. Ще очаквам с нетърпение да разбера дали си заслужава
Моля споделете какво мислите. На мен колата ми харесва, но все пак цената не е ниска и е на 10 години. Знам, че всичко зависи от това какво е състоянието на колата, но все пак ме интересува какво мислите така като я гледате само на снимки.
Понеже обяснението към обявата не е на български съм го превел с преводача и горе долу е това
330 х диск е чудесна кола за лятото и зимата незаменима, двигателя и скоростната кутия работят перфектно, пълен М пакет фейслифт, ксенон динамичен, преден и заден парктроник, панорама, United навигация. Оргинално M тек комплект гуми R18 + 500евро. Автомобилът е бил обичан и поддържан.
В момента съм в Литва и колата се намира на около 100 км от мен. Ще очаквам с нетърпение да разбера дали си заслужава

vicho написа:cvetan9 написа:Здравейте, някой гледал ли е този автомобил? http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8rw194
да, реалната й цена е с 4-5 бона надолу, ама не мисля, че продавача беше навит за коментар
Колега,
дай дефиниция на термина "РЕАЛНА" цена.
Иначе е много интересно при цена 15, да е с 4-5 надолу - т.е. 33% :

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
vicho написа:cvetan9 написа:Здравейте, някой гледал ли е този автомобил? http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8rw194
да, реалната й цена е с 4-5 бона надолу, ама не мисля, че продавача беше навит за коментар
Караш ме да се смея колега, реална цена на кола на 500-600 хил км е с 5 бона надолу. 15-16 хил лв за 320д е съвсем прилична за пазара цена АКО автомобила е читав и има някакви екстри.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Boeing написа:Здравейте харесал съм си този автомобил http://en.auto.plius.lt/ads/bmw-330-estate-wagon-2006-diesel-4056583.html
Снимките са на кола фейс, която 10000% не е 2006та, а трябва да е 2008ма, интериора също е след 2007ма, нещо не е както трябва в тази обява. По този VIN излиза 15.11.2005, и излиза кола произведена за Италия. Бягай далече от тая обява.
- dogo_stz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E91 2007 M47
- Мечтае да кара: BMW F3x
+1, единственото съвпадение по VIN е мотора, цвета на купето и кожата ...
- Boeing
- Потребител
-
- Кара: 330xd touring M57N 2003
Добре, а имали вероятност да са направени подобрения от собственика и за това колата да прилича на фейс.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Не смятам, това не е просто подобрение - сменени са фарове, стопове, решетки, M-пакет за фейс (не присъства такъв във VIN), черен таван, интерио - мсенени управление на навигацията, управление на климатик. Заеби тая работа има измама и то голяма. Трябва да са наляти към 5-6000 лв само в подобрения и да са направени добре.
Можете ли да ми кажете какви са тези екстри излизат ми по вин BMW LM Rad Sternspeiche 159 , Durchladesystem , Selektion COP relevanter Fahrzeuge , имам и още един въпрос фабричната аларма имали сирена ?
- Airdust
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30 530D
- Мечтае да кара: Тротинетка Lime
cvetan9 написа:Здравейте, някой гледал ли е този автомобил? http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8rw194
Гледах я.
Колата ако не се лъжа е от германия, джойстика на i-Drive-а имаше проблем , ама човека ми се обади след огледа да сподели че го е ремонтирал.
Имаше 2 комплекта гуми с джанти, доста запазена от вън и вътре.
Като цяло нямах забележки освен че цената тогава беше доста висока. Около 17 000 лв.