Хидротрансформатор (торк)
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- SPASOV_E61
- Потребител
-
- Кара: BMW E61
- Мечтае да кара: по хубави пътища.
- Детайли за колата: E61 530 DA 2005 г.
Re: Хидротрансформатор (торк)
Здравейте колеги ,започнах от начало ходенето по мъките с моя проблем.
Днес бях в друг сервиз като ми казаха ,че имам изолиран топлообменник който може да е точно за маслото на скоростите и ако не се охлажда маслото е възможно да се получава това като проблем ,но имаше много работа и каза ,че ще се поинтересува дали точно този топлообменник е за скоростите.
Може ли някои да каже къде се намира топлообменника на скоростите.
Този моя който е шунтиран се намира:
Колата е вдигната на подемник със свалени кори отдолу,
Заставам срещу колата като шофьора ми се пада от дясно и поглеждам под двигателя-обменника е закачен от дясната страна за двигателя в най-долната точка-сребрист правоъгълник с размери 8 на 13 на 8 сантиметра с черни пластмасови изводи .
Съжалявам ,че не снимах но надявам се ви ориентирах къде се намира.
Ако някой има схема къде се намира топлообменника на скоростите ще съм много благодарен.
Днес бях в друг сервиз като ми казаха ,че имам изолиран топлообменник който може да е точно за маслото на скоростите и ако не се охлажда маслото е възможно да се получава това като проблем ,но имаше много работа и каза ,че ще се поинтересува дали точно този топлообменник е за скоростите.
Може ли някои да каже къде се намира топлообменника на скоростите.
Този моя който е шунтиран се намира:
Колата е вдигната на подемник със свалени кори отдолу,
Заставам срещу колата като шофьора ми се пада от дясно и поглеждам под двигателя-обменника е закачен от дясната страна за двигателя в най-долната точка-сребрист правоъгълник с размери 8 на 13 на 8 сантиметра с черни пластмасови изводи .
Съжалявам ,че не снимах но надявам се ви ориентирах къде се намира.
Ако някой има схема къде се намира топлообменника на скоростите ще съм много благодарен.
Когато цениш вещите си и те те ценят .
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Да това е топлообменника на скоростите................. как може да е изолиран ............
- SPASOV_E61
- Потребител
-
Taruno написа:Да това е топлообменника на скоростите................. как може да е изолиран ............
Много съжалявам ,че не снимах ,но бай ганьо явно за да не купува нов топлообменник е извадил връзките към него и ги е наставил една с една и реално водата и маслото просто не минават през топлообменника (явно е протекъл и не им се е давало пари за нов-марляци)
Възможно ли е от не охлаждане на маслото в скоростите да прави този проблем?
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Ако е прегрявала кутията това е много лошо 

- SPASOV_E61
- Потребител
-
Taruno написа:Ако е прегрявала кутията това е много лошо
Ами откакто аз я карам ходя само на работа с нея и на ден минава общо 10-15 километра,защото извън градско влезна в авариен режим като се има на предвид ,че не знаех на колко градуса е колата (не знаех от къде да видя) ме беше страх да не прегрея двигателя и спирах на почивки 180 километра за около 7 часа.
Преди мен историята мълчи.
Как мога да разбера дали е прегрявала кутията и какво се случва ако прегрее счупва ли се или ?
Възможно ли е при много загряло масло да се разрежда много маслото и да губи налягането в кутията и да влиза в авариен режим ?
Някакви идеи за цени на топлообменник и препоръка дали да вземам нов или втора ръка ?
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
Маслото в кутията ти започва до гори при 200 гр,затова е толкова скъпо.Понеже нямаш охладител то започва да прегрява и затова ти бие авариен.Незнам каква е допустимата температура.Ако пуснете РС преполагам, че трансмисията ще е качила такъв код,за висока температура на маслото.Източете малко,ако е бистро жълто добре,ако е мътно не е добре.Сложи си охладител,нов или втора все тая,важното е да е здрав.Добавете масло ако е необходимо в сервиз където знаят как се налива.И все пак трябва да видите каква грешка дава трансмисията иначе само гадаем.Охладител се пробива от некачествен антифриз и не ясно колко време е карана колата с подобен байпас.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- SPASOV_E61
- Потребител
-
timur_lenk написа:Маслото в кутията ти започва до гори при 200 гр,затова е толкова скъпо.Понеже нямаш охладител то започва да прегрява и затова ти бие авариен.Незнам каква е допустимата температура.Ако пуснете РС преполагам, че трансмисията ще е качила такъв код,за висока температура на маслото.Източете малко,ако е бистро жълто добре,ако е мътно не е добре.Сложи си охладител,нов или втора все тая,важното е да е здрав.Добавете масло ако е необходимо в сервиз където знаят как се налива.И все пак трябва да видите каква грешка дава трансмисията иначе само гадаем.Охладител се пробива от некачествен антифриз и не ясно колко време е карана колата с подобен байпас.
Грешката която изписа беше "предавателно отношение съединител Е".
Доливахме масло преди седмица 1,4 литра като маслото беше в кутията на свят кихлебарено,малко по-тъмно от новото.
Надявам се ,че след като са направили магарията не е карана много а е седяла за продан.
Спирам да я карам и тези дни като сменя топлообменника ще пиша дали има промяна.
Какво ще кажете за тия торкове ? http://turbotecheurope.eu/collections/t ... erters/bmw
Последна промяна lupo_93 на 05 Фев 2015, 22:33, променена общо 1 път
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
SPASOV_E61 написа:timur_lenk написа:Маслото в кутията ти започва до гори при 200 гр,затова е толкова скъпо.Понеже нямаш охладител то започва да прегрява и затова ти бие авариен.Незнам каква е допустимата температура.Ако пуснете РС преполагам, че трансмисията ще е качила такъв код,за висока температура на маслото.Източете малко,ако е бистро жълто добре,ако е мътно не е добре.Сложи си охладител,нов или втора все тая,важното е да е здрав.Добавете масло ако е необходимо в сервиз където знаят как се налива.И все пак трябва да видите каква грешка дава трансмисията иначе само гадаем.Охладител се пробива от некачествен антифриз и не ясно колко време е карана колата с подобен байпас.
Доливахме масло преди седмица 1,4 литра като маслото беше в кутията на свят кихлебарено,малко по-тъмно от новото.
Надявам се ,че след като са направили магарията не е карана много а е седяла за продан.
Спирам да я карам и тези дни като сменя топлообменника ще пиша дали има промяна.
Значи сваляте кутията и сменяте пакет дискове "Е",явно са превъртели.Аз бих си сменил всичките.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- SPASOV_E61
- Потребител
-
timur_lenk написа:SPASOV_E61 написа:timur_lenk написа:Маслото в кутията ти започва до гори при 200 гр,затова е толкова скъпо.Понеже нямаш охладител то започва да прегрява и затова ти бие авариен.Незнам каква е допустимата температура.Ако пуснете РС преполагам, че трансмисията ще е качила такъв код,за висока температура на маслото.Източете малко,ако е бистро жълто добре,ако е мътно не е добре.Сложи си охладител,нов или втора все тая,важното е да е здрав.Добавете масло ако е необходимо в сервиз където знаят как се налива.И все пак трябва да видите каква грешка дава трансмисията иначе само гадаем.Охладител се пробива от некачествен антифриз и не ясно колко време е карана колата с подобен байпас.
Значи сваляте кутията и сменяте пакет дискове "Е",явно са превъртели.Аз бих си сменил всичките.
Като за начало ще пробвам с топлообменника и ако стане ще си обслужа кутията и drive,ако не стане ще се опитам още малко да се поровя и се предавам -рециклиране (2500)и това е.
- SPASOV_E61
- Потребител
-
Taruno написа:Да това е топлообменника на скоростите................. как може да е изолиран ............
Доста хора ми казват вече ,че не е за скоростите-помагайте.
Снимал съм го отгоре на двигателя.
Топлообменника се намира точно под динамото и е закрепен за двигателя.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна SPASOV_E61 на 07 Фев 2015, 19:03, променена общо 1 път
- Taruno
- старши ентусиаст
-
2500 са много, ще си купиш цяла кутия за по-малко
- fitter
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535D
https://www.dropbox.com/s/2veumaeifcsou6s/2013-11-06_13-16-02_610.jpg
http://www.picbg.net/img.php?file=e2420d44b162c4eb.jpg
Колега това е топлообменника на маслото на скоростите. Снимката е от темата на колегата hol1gans за смяна на термостатите и този топлообменник след проблеми с температурата на мотора.
3.0D с АСК е с два топлообменника, един зад масления филтър (за маслото) и един под генератора (за маслото на АСК). Според мен това което си снимал е точно топлообменника за АСК.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=PB51&mospid=47791&btnr=11_2328&hg=11&fg=30
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=PB51&mospid=47791&btnr=17_0311&hg=17&fg=05
В тази тема е описано доста за този топлообменник: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=126&t=312670.
http://www.picbg.net/img.php?file=e2420d44b162c4eb.jpg
Колега това е топлообменника на маслото на скоростите. Снимката е от темата на колегата hol1gans за смяна на термостатите и този топлообменник след проблеми с температурата на мотора.
3.0D с АСК е с два топлообменника, един зад масления филтър (за маслото) и един под генератора (за маслото на АСК). Според мен това което си снимал е точно топлообменника за АСК.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=PB51&mospid=47791&btnr=11_2328&hg=11&fg=30
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=PB51&mospid=47791&btnr=17_0311&hg=17&fg=05
В тази тема е описано доста за този топлообменник: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=126&t=312670.
Последна промяна fitter на 09 Фев 2015, 20:37, променена общо 1 път
- primo1
- Потребител
-
- Кара: e60, e84
Точно под динамото е топлообменника на ск.кутия. Ако е изолиран е много лошо[ASTONISHED FACE]
- SPASOV_E61
- Потребител
-
primo1 написа:Точно под динамото е топлообменника на ск.кутия. Ако е изолиран е много лошо[ASTONISHED FACE]
Ами колеги казвайте какво е лошото де ,аз не знам.
Всички казвате ,че е лошо ,но не обяснявате как да разбера дали е станала беля.
Ако е много лошо да не хвърлям излишни пари за масла и ремонти ами да си търся друга кутия.
Какви са признаците на белята?
Предложиха ми една от кола дошла на самоход от англия преди месец за 1100 лева с опция за проба-качвам карам и ако има проблем връщам без да плащам(ама ме притеснява ,че не знам кога ще сдипли и тя).
Да я качвам и да приключвам ако моята е скапана вече.