малко проблемче с компютъра
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
малко проблемче с компютъра
Знам че не е болка за умиране но ме дразни. В началото като купих колата си играех с джойстика и бях открил функция която спира първоначалното нивелиране на фаровете (нали знаете дето се движат нагоре и надолу) карах известно време така но после пак ги върнах както си бяха. Днес си играех пак и ... такава опция ням. На екрана излиза само активиране на тройният мигач, времето за което фаровете да останат светнати (заведи ме в къщи или както и да се казва там) и активиране на светлини за ''добре дошъл'' .Колата е Е90 129.к.с. 2007-големият екран. Ако ще помогне- преди време сваляхме фаровете, да не би тогава да е станало нещо?
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Re: малко проблемче с компютъра
Не съществува такава опция в iDrive със сигурност, нещо си си въобразил според мен. Винаги имаш нивелация дори на обикновените халогени.
На същия автомобил има ли начин да се повдигнат фаровете да светят малко по напред. От врътката за регулиране не ми е достатъчно.
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Има виждал съм във дис, има настройки за сензорите но не съм ги пробвал че задния сензор е сдал багажа. като го сменя ще пробвам, но мисля че чрез задния сензор за нивелиране може да се коригира височината на фаровете понеже рамото което работи нагоре надолу може да се повдигне или натисне от там и да се промени позицията, но до как не си оправя сензора няма как да съм 100% сигурен.
Това е задния сензор, посочил съм кое може да се коригира някои ако иска да пробва.
Това е задния сензор, посочил съм кое може да се коригира някои ако иска да пробва.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна awful на 05 Фев 2015, 20:13, променена общо 1 път
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Има ръчно повдигане, под капака на всеки фар има едно бяло за отвертка с него като въртиш вдигаш или сваляш стандартната настройка.
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Обикновените халогени нямат такива сензори за ниво.
- katronski_br
- ентусиаст
-
ръчното нивелиране става от самите фарове като отвориш капака- един съвет , не пипайте лостчетата на окачването освен ако не са счупени и се налага смяна. Иначе аз съм сигурен че бърниках из менюто и натиснах едно ''деактивиране'' без да съм сигурен за какво е,На следващият ден забелязах че не се движат на горе и на долу и даже се обадих на хората с които разглабяхме фаровета с думите ''пичове нещо сме оплескали и сега не се местят нагоре и надолу'' после се сетих че ръчках нещо в менюто и влязох и щракнах ''активирне''. Днес вобще не намерих нищо подобно.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
kraska написа:Обикновените халогени нямат такива сензори за ниво.
Въпроса е, че мърдат при запалване, мога да снимам клипче - самонивелират се при запалване.
Ксенона има два сензора, а халогена не, и ксенона се нивелира по време на шофиране, но халогена също се качва горе-долу-горе при запалване.
Последна промяна Taruno на 05 Фев 2015, 21:34, променена общо 1 път
- katronski_br
- ентусиаст
-
Мисля си вече че колата, си има собствено мнение. Преди на гласовите команди (живея в Испания) ме разбираше с три думи отговарящи за едно и също нещо както на български ''монитор'', ''екран'', ''дисплей''. сега като кажа две от тях не ме разбира и отговаря само на ''монитор''.
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Taruno написа:kraska написа:Обикновените халогени нямат такива сензори за ниво.
Въпроса е, че мърдат при запалване, мога да снимам клипче - самонивелират се при запалване.
Знам ги много добре, моите бяха такива

Просто се инициализират наново от най- долно положение до положение каквото е зададено от врътката за нивото в купето. Докато при ксенона в зависимост от колко е натоварена колата толкова ги регулира до 0-то и ниво.
- katronski_br
- ентусиаст
-
ако вътре има врътка-няма автоматичен нивел.
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Да така е ако има врътка няма автоматично ниво на фаровете, но маи ксенона идва със автоматично вертикано нивилиране, на мен ми даваше че задния сензор не работи, един приятел ми каза че на една друга е90 също давало проблем със задния сензор за нивото и го сменили и проблема си останал, да не да има нещо което да требва да се спазва при монтирането на този сензор или да требва да се кодира 

- Taruno
- старши ентусиаст
-
Трябва да се калибрира
- katronski_br
- ентусиаст
-
И понеже темата е за компютъра... преди седмица жената спука гума (разбрала като я предупредило съобщението за намалено налягане) , аз оправих гумата и нулирах съобщението както пише на iDrive-а на спрян кола а контакт или запален двигател. Вече не излиза съобщението но днес проверих гумата и.... беше на 1.1 а предупреждение не излиза.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Замерването не е директно т.е. Нямаш датчик, колата пресмята радиуса на гумата в движение, но за целта това става с продължително аране, за градско е божа работа.
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2