Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III
1. На снимките изглежда добре за тия пари, но е обръщана;
2. Пасажерският бег е гърмял - сещай се...;
3. Не стига, че е англичанка ами и порядъчно уморена!
Ако това ти е бюджета за е46 ще е трудно да намериш читава кола с ляв волан, колега. Все пак не е невъзможно да намериш запазена англичанка за тия пари. Гледам, че принципно си склонен да купиш такава. Аз на твое място ще си търся такава необърната и после като събера лев аз ще си я обърна сам.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Подкрепям, с този бюджет бих взел хубава Е36...
Never mistake motion for action...
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
icak написа:Lenco написа:....
Първо, не знаеш от къде, какво съм купувал, че да ми задаваш така надменно въпроса...
Така е, не знам, затова попитах съвсем възпитано, извинявам се ако съм те засегнал с нещо. Няма да коментирам, че и от профила ти не става ясно дали си ученик или пътуваш с градски транспорт. Не отнема много време да си ги попълните и да сложите по една реална снимка. Няма да коментирам факта, че като върна няколко страници от постовете ти не намирам един смислен в технически подфорум, толкова с обясненията.
Относно покупката на е46, моето любителско мнение, че за 15 годишен модел, нормалните пари са до 6-7000лв, за някой топ оборудван 330 може да стигнеш до 8-9000. Сори за разочарованието ама тва са 15 години убивани от каране автомобили, и нали никой не си мисли, че са на по 160 000км, да не говорим, че някой са ходили и по трак дейовете в Германия и Англия.
Купуването на кола с ревизиран мотор, какво значи? Ми някой сменят гарнитури и семеринги. Други сменят лагери, сегменти, клапани, водачи, повдигачи......
Дали второто е направено само може да се гадае, а дали блока и буталата са ОК, също може да гадаем. Дано не се обиди някой, но аз съм виждал няколко "перфектно" направени коли за продаване, включително и от форумни величия, като си помисля, колко я разкарвахме едната на въже ... лошо ми става.
Не знам и защо се гледа странно на англичанките, вярно, че повечето не стават, но има добри екземпляри, които с нормално функциониращи дясна ръка и ляво полукълбо, могат да се докарат до добър вид. Не е лесно, но не е невъзможно.
Не се залъгвам, че може да се кара читаво е46 с екстри за 5-6000, но предпочитам да знам, какво има вътре, и като стигна 15 000 да знам, че ще карам, и като тръгна от София за Бургас, няма да спирам на Стара Загора да гледам щеката.

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
От всички глупости, които си изписал, можеше просто да отвориш мобиле.де и да видиш колко струва 330ci с М пакет и нави само (без други екстри), а ако пък погледнеш smg-тата, сигурно ще си изтриеш постовете.
А да ми говориш за сигурна кола и обръщан франкенщайн (няма такъв филм перфектно обърната)....просто няма какво да кажа.
А да ми говориш за сигурна кола и обръщан франкенщайн (няма такъв филм перфектно обърната)....просто няма какво да кажа.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Приемаме въпроса за уточнен и няма да има повече спорове, нали?
Never mistake motion for action...
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Leon написа:Приемаме въпроса за уточнен и няма да има повече спорове, нали?

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
То хубаво са 15 годишни - ама вижте как една 330-ка с всички екстри чисто нова - отлита на изтрещелите 120 бона!
В момента в софийска автокъща 5 годишна 335д седан в прекрасно синьо фейслифт септмв. 2009г. от Германия се продава за 35 000 лв. - егати обезценката!
Като гледам тройките. Най-бясно обезценка имат около 5-та 6-та година.
След 12-13-а година вече са достатъчно обезценени и падат бавно.
В момента в софийска автокъща 5 годишна 335д седан в прекрасно синьо фейслифт септмв. 2009г. от Германия се продава за 35 000 лв. - егати обезценката!
Като гледам тройките. Най-бясно обезценка имат около 5-та 6-та година.
След 12-13-а година вече са достатъчно обезценени и падат бавно.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Potter1996
- Потребител
-
fancooler написа:
1. На снимките изглежда добре за тия пари, но е обръщана;
2. Пасажерският бег е гърмял - сещай се...;
3. Не стига, че е англичанка ами и порядъчно уморена!
Ако това ти е бюджета за е46 ще е трудно да намериш читава кола с ляв волан, колега. Все пак не е невъзможно да намериш запазена англичанка за тия пари. Гледам, че принципно си склонен да купиш такава. Аз на твое място ще си търся такава необърната и после като събера лев аз ще си я обърна сам.
Извинете за некомпетентеното мнение, но какво е пасажерски бег? И няма ли шанс да се намери е46 около 2000 година за около 4000 лв.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Potter1996 написа:Извинете за некомпетентеното мнение, но какво е пасажерски бег? И няма ли шанс да се намери е46 около 2000 година за около 4000 лв.

От дясната страна под капака над лайстната има airbag - пише SRS Airbag (в е46 серийно са 6 броя - волана и отдясно, в А-колонките и в корите на вратите)
На втория ти въпрос - Да, стига да не очакваш екстри и силен мотор! За 4к би трябвало да се намери читаво, регистрирано 318i Седан с 2 комплекта гуми и джанти.
Другия вариант е да вземеш неугледна 320i или 320d (но тук трябва да се очакват проблеми, но с този бюджет не мисля, че е добра идея)
Успех

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Potter1996
- Потребител
-
Може ли да ми препоръчате кола до 4000 лева, не ми трябва силен мотор и екстри. Да е е46 само!
- sshtskv
- младши ентусиаст
-
- Кара: Продаде колата
- Мечтае да кара: Бързо, голямо и черно BMW
- Deurond
- Потребител
-
- Кара: E92 330d
- Мечтае да кара: BMW M850i
Какво мислите за тази http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8rd69h ? Според вас фейс ли е или лъже за годината, защото гледам 5 скорости и пластмасата върху двигателя не ми прилича на тази на фейса.
- Heat
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3.0i
- Мечтае да кара: 335i
- Детайли за колата: Кола
- r19
- младши ентусиаст
-
- Кара: 412 Turbo/323ti
- Мечтае да кара: Mig-29
- Детайли за колата: Old school!
98-година

Салона изглежда прилично и не е англичанка.
Но 6400лв. за кола 98г. със следи от градушка, и написани 168000 км в обявата, а в клипчето отдолу се виждат 232000 км, аз не бих дал.

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
r19 написа:
98-година![]()
Салона изглежда прилично и не е англичанка.
Но 6400лв. за кола 98г. със следи от градушка, и написани 168000 км в обявата, а в клипчето отдолу се виждат 232000 км, аз не бих дал.![]()
Колега колата е 328 с ГИ,мулти воланче и рекаро - ти колко мислиш че трябва да е цената

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME