Боядисване на броня
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- VoiD
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136 к.с
Боядисване на броня
Колеги, някой може ли да ми препоръча къде да си боядисам една броня? Предпочитам район около Мусагеница, тъй като там живея и нещо по-наблизо ако има.
Също така, какво г/д струва боядисването на една М предна броня?
Благодаря.
Също така, какво г/д струва боядисването на една М предна броня?
Благодаря.
- bobo1903
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528 i
- Мечтае да кара: E60 М
- Детайли за колата: Black :D
Re: Боядисване на броня
Аз просто информативно попитах един и каза освен боята (за около 20лв) за работа 20-30 лв + зависи дали бронята има шприц(вид покритие сигурно) та ,ако няма още 20лв~
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
Средната цена за пребоядисване на предна броня е около 180 -200 лв. за София , ( без значение М и т.н ) При пластмасовите детайли, таксуват по-скъпа подготовка, материали и сваляне - качване . С някой друг жокер или повече детайли, предполагам може и за по-малко, но цена под 100лв. която колегата горе посочва, ми се струва абсурдна и бих се усъмнил сериозно за качеството ...
- bobo1903
- кандидат ентусиаст
-
The Edge написа:Средната цена за пребоядисване на предна броня е около 180 -200 лв. за София , ( без значение М и т.н ) При пластмасовите детайли, таксуват по-скъпа подготовка, материали и сваляне - качване . С някой друг жокер или повече детайли, предполагам може и за по-малко, но цена под 100лв. която колегата горе посочва, ми се струва абсурдна и бих се усъмнил сериозно за качеството ...
Колега майстора знае ,че бронята ще е му я занеса и ще от пластмаса ,която ще поръчам тепърва. 20-30лв за боядисване ,като боята(Schwarz 2) предположи ,че ще струва не повече от от 30 лв за около 100-200 гр боя + шприц 20 лв !
Пък за качество въобще нямам грижи ,човека е един от първите автобояджии в града!
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
За съжаление, тук в Софето за под 100 кинта ги мързи дори да почнат да се почесват, особено сега със завишеното търсене след градушката .. такъв е пазара
Иначе ако качеството е Ок, за тази цена , колегата си заслужава да провери как седят нещата с пращане по Еконт 

- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Аз боядисвах задна броня при прехвален майстор във Варна за сумата от 200лв.Имаше лек удар и аз будалата вярвах, че има съвестни хора да се потрудят от сърце и да я изправят наистина.След като я взех установих, че изобщо не е изправена как требе, гумено-пластмасовия контур бе боядисан и той с нещо много грубо и грозно, при все, че по него нямаше и драскотина.Отделно от всичко бронята сама се сцепи след 5дни и се откри дебелина от един пръст кит, че може и сантиметър.........Мазал човека та мазал - да има!Дразнеше ме да я гледам такава и отново я дадох за боядисване-тоя път в едно селце Веселиново.Разбира се, че отново при прехвален майстор!:)Цената тоя път бе 150лв, като включваше дори част от врата.Е тоя път вече я осраха истински!Въпросния гумено-пластмасов кант го боядисаха отново и то с обикновена боя без да го свалят.При все, че се сваля ултра лесно.Боята бе цялата навред на малки пъпчици(капки) а във фугите е проникнала боя, запълвайки ги и сега задницата на колата прилича някак на стар войнишки Зил.Имахме много такива в казармата и ни караха да ги боядисваме с баданарката буквално всяка втора седмица, за да не мислим за к**ва-то друго какво да е.Деругите от едрата шкурка с която бе шкурено си личат ясно, та чак крещят.Отделно от това по чисто новите, съвсем наскоро сменени нови стопове има мъгла от боя.То защо ли да се облепят де-нали пак се вижда като светне стопа.....Не знам защо беше изтрит и лака с който бяха пръснати фаровете след полиране, естествено, че при прехвалени полировчици отново във Варна:)Сега се намирам в състояние в което твърдо вярвам, че ако си я сваля сам мога сам самичък да си я боядисам по-читаво и то с темперни боички!!:))))Цели одисеи мога да опиша за ходенето ми по мъките с тая кола и единствената причина да не го правя е, че малко ше са хората способни да ми повярват:)
С други думи, за мен масата бояджии са точно толкова кадърни, съвестни и умни, каквито са масата монтъори да речем-хвани единия, блъсни другия:)Грубо казано при мен, боядисването на бронята ако включа 200+150лв+два стопа+отново 120лв за полиране, загубено време, нерви, таксита дока си без кола и други......излиза на около скромните 600лв, да не кажа и повече:)Наистина не съжалявам за дадените пари, но истински се дразня, че сега колата ми изглежда сериозно по-зле от момента преди към нея да се е приближил бояджия.
Други, при това къде къде по одисеи имам с тая кола, коя от коя по-скъпоструващи, ама просто не смея да ги споделям много, че то не е и кой знае колко за вярване:)
С други думи, за мен масата бояджии са точно толкова кадърни, съвестни и умни, каквито са масата монтъори да речем-хвани единия, блъсни другия:)Грубо казано при мен, боядисването на бронята ако включа 200+150лв+два стопа+отново 120лв за полиране, загубено време, нерви, таксита дока си без кола и други......излиза на около скромните 600лв, да не кажа и повече:)Наистина не съжалявам за дадените пари, но истински се дразня, че сега колата ми изглежда сериозно по-зле от момента преди към нея да се е приближил бояджия.
Други, при това къде къде по одисеи имам с тая кола, коя от коя по-скъпоструващи, ама просто не смея да ги споделям много, че то не е и кой знае колко за вярване:)
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Поради причините, описани от колегата по-горе, аз лично съм решил да си боядисам целия М пакет съвсем сам. Само чакам да се постопли времето и ще отделя един уикенд за целта. Още се чудя как да подходя с джантите, но може и тях да си ги направя сам.
Не ми се влиза в подробности за "майсторите" в БГ, само ще споделя, че когато ми боядисваха маската на колата, за да я наместят след това бяха решили, че гредата (очиларката) е влязла навътре и с един чук се опитали да я наместя, за да се намести и маската. Това е случка при най-добрия майстор във Варна, те във Варна всички са най-добри
Не ми се влиза в подробности за "майсторите" в БГ, само ще споделя, че когато ми боядисваха маската на колата, за да я наместят след това бяха решили, че гредата (очиларката) е влязла навътре и с един чук се опитали да я наместя, за да се намести и маската. Това е случка при най-добрия майстор във Варна, те във Варна всички са най-добри

Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- Silverlight
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d & 322ci
- Мечтае да кара: e30 с V8
Преди седмица мисля, че един приятел даде в Разград да му боядисат врата на купе(калибра) и каза, че му взеха 80лв само, че за материалите не знам как са се разбрали. После отидох да видя вратата как е боядисана, тъй като имах броня за боядисване вратата беше много добра боядисана и другите детайли по вратата не бяха изцапани. За 80лв даже си беше доста добре, обаче така и така не ходих да боядисат моята броня тъй като съм решил да си го правя сам. Иначе за броня има няма 150лв биха взели.. 

- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Аз към колегата пуснал темата имам само един горещ призив-където и да си дава колата да се прави, дори и по-скъпичко да си плати, да им седи на главата и да ги ръчка да работят.Знам колко е кофти това и колко е дразнещо понякога, но то друг начин просто няма.
КОЛКОТО пъти съм си давал колата за боядисване на ръждички, ВИНАГИ ръждичките са избивали отново до месец, два.Някак странно обаче като си ги пръсна сам ръждичките не се показват вече.Стържа прилежно до блясък с телена четка, че и с ъглошлайфа ако е нужно, мацам с ръждопреубразувател, чакам 24ч, грунд, кит, пръскам с един обикновен спрей и някак странно ръждата вече не набъбва.Верно не мога го направя тъй красиво като професионален бояджия, ама пък какъв е смисъла от два месеца красота и после пак се надуе.
КОЛКОТО пъти съм си давал колата за боядисване на ръждички, ВИНАГИ ръждичките са избивали отново до месец, два.Някак странно обаче като си ги пръсна сам ръждичките не се показват вече.Стържа прилежно до блясък с телена четка, че и с ъглошлайфа ако е нужно, мацам с ръждопреубразувател, чакам 24ч, грунд, кит, пръскам с един обикновен спрей и някак странно ръждата вече не набъбва.Верно не мога го направя тъй красиво като професионален бояджия, ама пък какъв е смисъла от два месеца красота и после пак се надуе.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- bobo1903
- кандидат ентусиаст
-
The Edge написа:Средната цена за пребоядисване на предна броня е около 180 -200 лв. за София , ( без значение М и т.н ) При пластмасовите детайли, таксуват по-скъпа подготовка, материали и сваляне - качване . С някой друг жокер или повече детайли, предполагам може и за по-малко, но цена под 100лв. която колегата горе посочва, ми се струва абсурдна и бих се усъмнил сериозно за качеството ...
Колега днеска бронята беше готова . Платих 30лв за 200 гр боя (черен металик) . А за майсторлъка(боядисване) ми взе 30лв . Тотал 30+30=60лв за боядисване на броня . Съгласен съм за детайл като калник или врата да се взимат повече като там трябва да се внимава мн повече ама за смъкната броня да ти поискат 150 лв дори и за София мисля ,че е мн. Поздрави.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
bobo1903 написа:The Edge написа:Средната цена за пребоядисване на предна броня е около 180 -200 лв. за София , ( без значение М и т.н ) При пластмасовите детайли, таксуват по-скъпа подготовка, материали и сваляне - качване . С някой друг жокер или повече детайли, предполагам може и за по-малко, но цена под 100лв. която колегата горе посочва, ми се струва абсурдна и бих се усъмнил сериозно за качеството ...
Колега днеска бронята беше готова . Платих 30лв за 200 гр боя (черен металик) . А за майсторлъка(боядисване) ми взе 30лв . Тотал 30+30=60лв за боядисване на броня . Съгласен съм за детайл като калник или врата да се взимат повече като там трябва да се внимава мн повече ама за смъкната броня да ти поискат 150 лв дори и за София мисля ,че е мн. Поздрави.
За 30лв ти грундира пластмасова броня, търка и накрая боядиса с металик

Наистина много добра цена.
- Bavarian Bumer
- Потребител
-
Колеги някой може ли да ме насочи към бояджия с ниски цени във варна, че имам доста коли за пръскане.
12 мнения
• Страница 1 от 1