Различна височина в задницата отляво и отдясно.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: Различна височина в задницата отляво и отдясно.

Мнение от Dirty M5 driveR » 26 Яну 2015, 8:02

Така са си масово. И моето е36 купе беше клекнало леко вдясно. Обяснението по чуждите форуми е, че е заводска норма, за да може водача като седне да се изравни от двете страни.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5 3,0D
Мечтае да кара: МНООООГО ЯКО BMW

Мнение от kudo » 01 Фев 2015, 14:54

И моята беше така,около 2см. от дясно.Махнах пружината-никви дефекти и пак я сложих.Сега е с мах.1см. разлика :dunno: Може пружините да са поомекнали и акумулатора като е отзад в дясно 100ам. да си оказва влиянието :idea:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 & E46
Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner

Мнение от SH3M37A » 01 Фев 2015, 15:33

SvetlyoSvetlyo написа:
edit 2: Качествен реглаж и работата заспа. Височината е еднаква всичко е на 6... :bchug:

Колегата е писал ,че е оправил проблема ;) Отивайте на реглаж след да ви оправят 2-та см-ра разлика и да си карате спокойно :driving:
Изображение
Изображение

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016

За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 01 Фев 2015, 15:55

Колегата може да е писал, но няма никаква гаранция, че ще се оправи с реглаж. МОята беше регулирана лично от мен и пак има разлика.

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 01 Фев 2015, 16:37

А и отдясно не е ли по-пълен резервоара с бензин?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 & E46
Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner

Мнение от SH3M37A » 01 Фев 2015, 20:25

Това с наклона предполагам от много работи зависи ,а и така като гледам и доста колеги са го упоменали в предните си постове . Ако от някой тампон или друга основна част по ходовата част е износена ,колкото и да ни се иска все ще има разлики.Амортисьори , пружини дори грайфера на гумата играе роля .
Ако всичко е на 100 % сменено и няма удар няма как да има дисбаланс .И се вземе дори и най малкия детайл под внимание ,не само основния би следвало след един реглаж да се оправи .

Аз имам една тема за комфорта ( която трябва да допълня скоро ) научих много работи след ,като започнах да сменям чаркови едни с други и т.н. И осъзнах ,че дори и най-малкия детайл играе много голяма роля в цялостта на една сложна система ,както е автомобила .

Не подценявам уменията ти колега ,но все пак техниката би била по-прецизна от нас самите ,а и не знам как си я регулирал ! .
Виждал съм хора сменящи кормилни накрайници с ролетка ,броящи нарезите и всяко изпълнения :confused: и то майстори .... И след проверка с съответния апарат разлика със съвсем малко ,но разлика :)

И на мен ми казаха ,че дисковете са ми чисто нови на 1 година каране,а и така изглеждаха ,но след 8 месеца каране установих ,че има шупли по 0.2 0.3 от мм след износването на някакъв слой от диска.

Рулетката на канал и равна площ и си ти ,както е споменал колегата в по предния пост и търсиш къде и какво куца :driving:
В Германия имат апарат изчисляващ работата на всеки един детайл по колата с допустими граници на разширение свиване и т.н. при проверка на технически преглед . По думите на приятел ! Не съм виждал лично или от опит .

Живи и здрави :bchug:

Едит : А и зависи кви боклуци имаш из багажника :mhihi: :mhihi: :mhihi: при мен са разпределят според завоя дали в ляв или десен :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016

За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 01 Фев 2015, 21:10

SH3M37A написа:
Не подценявам уменията ти колега ,но все пак техниката би била по-прецизна от нас самите ,а и не знам как си я регулирал !

Ми както се регулира - на стенд. Наклони и сходимост са в норми, максимално еднакви като стойност. И разликата я има.
Относно резервоара при малки количества може би повече се събира в дясната половина. Пробвайте да го напълните над 50% и вижте какво ще стане.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 02 Фев 2015, 3:49

Не е от резервоара,моя е постоянно пълен и пак си е крива отзад.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 02 Фев 2015, 10:42

Има и друго. Моята преди време с джанти 9J ЕТ10 и гледам ли гледам - ми се струва, че задна дясна/пасажерска/ гума с джанта идва една идея по навън :shock: . И като имаше ситуация да тръкне - то това правеше първо на десния заден калник. И това при положение, че само аз съм баланс в ляво и без излишни тежести отзад или в багажното.
Имам сменено цялостно окачване отпред и отзад и последващ добър реглаж и пак ми се струва че в дясно гумата е по-навън.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Фев 2015, 14:01

И при мен и на двете коли разликата до калника е различна. И двете са абсолютно всичко сменено до последния болт, тампон и т.н. Или са си така или е от възрастта :mhihi:
Изображение

Предишна

Назад към E36