Стоповете на Е36 седан се пълнят с вода

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI

Стоповете на Е36 седан се пълнят с вода

Мнение от Krastew » 25 Яну 2015, 16:15

Здравейте колеги, имах диодни стопове (китайски) за е36 седан, десния стоп се пълнеше с вода до половината и мислех, че е защото са китайски боклуци, след това си взех с бял мигач оригинални с щампа на БМВ и сега като заваля пак десния стоп е до половината с вода, но странното е, че не са спукани... от къде може да идва проблема, и как може да бъде отстранен?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e92, f30
Мечтае да кара: M4

Re: Стоповете на Е36 седан се пълнят с вода

Мнение от expl0de » 25 Яну 2015, 19:28

Явно влиза отвътре, виж като вали да не ти тече вода в багажника. Капачките им не са херметизирани до колкото знам. може и уплътнението между стопа и ламарината да ти липсва.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Krastew » 25 Яну 2015, 23:48

expl0de написа:Явно влиза отвътре, виж като вали да не ти тече вода в багажника. Капачките им не са херметизирани до колкото знам. може и уплътнението между стопа и ламарината да ти липсва.

Днес свалих десния и изсипах около 200гр вода, даже даваше на късо и не светеше СТОП, мъгла.. и се оправи.. погледнах уплътнението и не е скъсано от никъде и си го имам, а левия нямаше капка в него.. странно

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 М43

Мнение от no.breaks » 26 Яну 2015, 11:35

Здравей колега аз имах същия проблем и преди да сменя стоповете десния се пълнеше с вода. Свалих стопа и огледах там където ляга на ламарината ми се струваше, че нещо не е съвсем наред, за мен колата явно някога е имала удар там и не е била оправена както трябва и за това при слагането на стопа той не ляга съвсем добре. махнах крушките и горе в нас напълних стопа с вода и той не изпускаше от никъде. Явно не беше пробит или от някъде да влиза (съответно излиза) вода. Взех една малка тубичка силикон и за всеки случай му минах хубаво ръбовете (сглобката на стопа) за да съм сигурен, че няма да е от там проблема. След това с друг силикон за уплътняване от задната страна на стопа това което е като дунапрен или много мека гума го минах цялото за да стане реално с около 4-5мм по дебело за да може след като изсъхне и го сложа да легне по-добре и да избегна от там евентуалното пълнене с вода и така след като направих това вече повече от година нямам проблем, но така и сега в момента единия ми стоп е малко по гаден от вътре. Поздрави направи това и ще спре да се пълни :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Krastew » 26 Яну 2015, 23:31

no.breaks написа:Здравей колега аз имах същия проблем и преди да сменя стоповете десния се пълнеше с вода. Свалих стопа и огледах там където ляга на ламарината ми се струваше, че нещо не е съвсем наред, за мен колата явно някога е имала удар там и не е била оправена както трябва и за това при слагането на стопа той не ляга съвсем добре. махнах крушките и горе в нас напълних стопа с вода и той не изпускаше от никъде. Явно не беше пробит или от някъде да влиза (съответно излиза) вода. Взех една малка тубичка силикон и за всеки случай му минах хубаво ръбовете (сглобката на стопа) за да съм сигурен, че няма да е от там проблема. След това с друг силикон за уплътняване от задната страна на стопа това което е като дунапрен или много мека гума го минах цялото за да стане реално с около 4-5мм по дебело за да може след като изсъхне и го сложа да легне по-добре и да избегна от там евентуалното пълнене с вода и така след като направих това вече повече от година нямам проблем, но така и сега в момента единия ми стоп е малко по гаден от вътре. Поздрави направи това и ще спре да се пълни :yes:

Благодаря колега искаш да кажеш да намажа ето това уплътнение
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 М43

Мнение от no.breaks » 27 Яну 2015, 13:05

Да направи го примерно със силикон за уплътняване да стане с около 4-5мм по-дебело изчакай го да изсъхне и тогава го сложи. При мен беше така и се оправи. За всеки случай ако искаш си го мини и целия ръб на сглобката на стопа пак със безцветен силикон да си сигурен, че все пак не влиза от някъде и ще стане :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Krastew » 28 Яну 2015, 0:47

no.breaks написа:Да направи го примерно със силикон за уплътняване да стане с около 4-5мм по-дебело изчакай го да изсъхне и тогава го сложи. При мен беше така и се оправи. За всеки случай ако искаш си го мини и целия ръб на сглобката на стопа пак със безцветен силикон да си сигурен, че все пак не влиза от някъде и ще стане :yes:

Може и с черен, мерси колега ще пробвам!

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 31 Яну 2015, 10:35

Има едни двойнозалепящи гумени лепенки за уплътняване. Продават ги на ролка по железариите. Взимаш си подходяща дължина, ако не ти се маца със силикон и обикаляш върху уплътненията, които притискат стопа към ламарината. Преди това хубаво изчистваш зад стопа прахта и натрупаната мръсотия, подсушаваш и слагаш. После ако се наложи да сваляш ще ти е по лесно и по чисто.
Ето това представлява, само че търсиш тънка, колкото уплътнението на стопа и да е залепяща се двустранно.
product_38654.jpg

Доста недоизмислена работа са тия стопове и стечката на вода при улеите на багажника минава под черната пластмаса на стопа. И оттам си намира път да изтече около уплътнението на фасунгите. Затова и като се свали се вижда колко кал и мръсотия се е получила от мръсната вода, прах и прочие.
Оригиналното уплътнение често видимо изглежда здраво, но реално е деформирано, одървено и спечено заради тези условия. И затова след време дори стоповете да не пропускат вода, заради калпавите уплътнения пропускат влага и често пистите ръждясват.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 6estaka » 02 Фев 2015, 22:49

Уплътненията ги има чисто нови в дарукар.Не са много евтини но забравяш за влага в стоповете за 15тина години
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Krastew » 07 Фев 2015, 2:22

6estaka написа:Уплътненията ги има чисто нови в дарукар.Не са много евтини но забравяш за влага в стоповете за 15тина години

Код или нещо подобно и каква цена е 1бр горе долу, може ли да намериш колега?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 6estaka » 07 Фев 2015, 13:30

Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 08 Фев 2015, 18:16

Киро , ние понеже днеска в Кауфланд не можахме да се наговориме , сега ще ти кажа тука ..... проблема няма нищо общо с уплътнението на стопа , проблема е от вън , водата влиза от вън , но трябва да ти покажа на живо , че така и да обясня ,вероятно няма да ме разбереш .... Водата влиза точно на границата м/у прозрачните части на пластмасата и мястото , където се вклинва в основата .... Гарантирам ти на 1000% процента , че е така както ти казвам..... не е един стоп да съм гледал в това състояние ... Решението е или намазване с много фин слой силикон от вън (което си е грозно , щото с времето силикона се вдига от мястото си , дори да е черен) , или просто да се пробие една много малка дупчица с бургия 1мм в основата на стопа и водата да си изтича от там .... Или да си купиш други нови стопове (а тези дококото помоня ги купи скоро ) ....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Krastew » 09 Фев 2015, 1:00

metodi80 написа:Киро , ние понеже днеска в Кауфланд не можахме да се наговориме , сега ще ти кажа тука ..... проблема няма нищо общо с уплътнението на стопа , проблема е от вън , водата влиза от вън , но трябва да ти покажа на живо , че така и да обясня ,вероятно няма да ме разбереш .... Водата влиза точно на границата м/у прозрачните части на пластмасата и мястото , където се вклинва в основата .... Гарантирам ти на 1000% процента , че е така както ти казвам..... не е един стоп да съм гледал в това състояние ... Решението е или намазване с много фин слой силикон от вън (което си е грозно , щото с времето силикона се вдига от мястото си , дори да е черен) , или просто да се пробие една много малка дупчица с бургия 1мм в основата на стопа и водата да си изтича от там .... Или да си купиш други нови стопове (а тези дококото помоня ги купи скоро ) ....

Да, тези ги купих скоро ... само десния се пълни.. левия е сух..

Потребител
Аватар
Кара: като ненормален рано сутрин
Мечтае да кара: в нормална държава
Детайли за колата: 02 E53 X5 3.0
01 E46 2.0D X2

Мнение от bachity » 09 Фев 2015, 16:01

Същата работа при мен колега...левия беше като аквариум... уплътнения...силикони - пак ама по-малко... Оказа се че влиза отвън - през миниатюрен процеп Изображение точно където са черните ленти (поне при мен де)... две ръце лак прозрачен..една дупка с най-тънката бургийка както каза колега по-горе и край...
[url=Изображение[/url]

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Krastew » 10 Фев 2015, 23:49

bachity написа:Същата работа при мен колега...левия беше като аквариум... уплътнения...силикони - пак ама по-малко... Оказа се че влиза отвън - през миниатюрен процеп Изображение точно където са черните ленти (поне при мен де)... две ръце лак прозрачен..една дупка с най-тънката бургийка както каза колега по-горе и край...

Май, май и аз ще хващам бургията, някъде отдолу да не се вижда и да може да изтича..

Следваща

Назад към E36