Политическа.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Re: Политическа.

Мнение от jorsenbmw » 30 Яну 2015, 21:04

Нищо от това не е чудно за страна като България,където лицемерието и тарикатлъка са се превърнали в добродетели.
Страна където държавата иска и безработни и социално слаби да си плащат здравноосигурителните вноски което само по себе си е противоречие.Правителството се закани да иска 15 години назад пари за здравноосигуряване от неосигурените ,които били около 2 милиона души,което пак е в разрез със закони.
Този милиард да го бяха дали за покриване на тези здравноосигурителни вноски на безработните и бедните,а не за глупости.
Реално никой не е усетил финансово ползите от санирането,при положение че ежегодишно се повишават цените на ток,отопление и подобни.
Тази година е и годината на местните избори.Много често за регионалното разпределение на разни субсидии и програми те са много по-важни от парламентарните.Шефовете на Районните здравни каси също са важни фигури.
Над 80% от парите на Касата отиват в частни болници.Има бум на строителството на такива последните години ,за сметка на все по западащите държавни болници.Ясно защо.
п.п.Ааа,сетих се и за друго лицемерие-рекламата против контрабандата.Най-нагло излъчвана на фона на ареста на знаков митничар ,който пък дни преди това бил награден за лоялна служба.Що за безочие.
Аз незнам в действителност как е,но акцизите на цигарите и алкохола не отиват ли в здравния бюджет???А тези налози върху тецове,мецове не трябва ли да отиват за енергийна ефективност точно????Или всичко в тази държавица се смуче само и само да има за пенсии и за заплати на чиновниците.А ние като цяло да просим евросубсидии и да се молим за чужди инвестиции.....

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 30 Яну 2015, 21:44

http://fakti.bg/biznes/129794-garcia-na ... =firstpage

Това май при нас никога няма да го проумеят нашите симпатяги :lol:

ииииии капака за деня е

http://fakti.bg/bulgaria/129739-borisov ... inistrite-

:mrgreen:

години наред, когато искаме да кажем нещо как е добре, казваме вижте в Щатите как е, след като даваме непрекъснато САЩ за пример, вие сте не само инвеститори, и не само работните места са важни, но е важно да продължите да бъдете за пример".

Ех тез американци :lol: що Борисов не гледа от точката на това, че ние сме България, а не Америка. Да направят удобно така, както България заслужава. А не да гледаме, както винаги - в на другия паницата.
Хубавото е, че гърците много тънко ще се измъкнат от всичката помия, която ЕС задължава да прави всяка една страна-членка и и срива икономиката бавно, но сигурно. Не може навсякъде да е еднакво, колкото и да го целят. :bang:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 30 Яну 2015, 22:40

jorsenbmw написа:.....

Една стара анкета да ти покажа :mrgreen: viewtopic.php?f=4&t=329075&hilit=%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%B3%D1%83%D1%80%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5+%D0%BB%D0%B8+%D1%81%D0%B5&view=viewpoll

Т.е. според теб 30% от хората във форум за БМВ (социално слаби и безработни надали карат изобщо коли, били те и Е36) не могат да си платят осигуровките. В момента за 600-700лв. си възстановяваш здравните права, което е смешно малко. Всеки, който има избор да не си ги плаща - не си ги плаща. Ако се наложи, 600-700лв и е "в играта" - държавата плаща.

П.П.
jorsenbmw написа:Над 80% от парите на Касата отиват в частни болници.Има бум на строителството на такива последните години ,за сметка на все по западащите държавни болници.Ясно защо.

Дай статистика :mrgreen:

На бас, че в държавните болници се краде по-яко :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 30 Яну 2015, 22:42

ааааааа не, нали ореваха света, че им били малко парите :mrgreen:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jorsenbmw » 30 Яну 2015, 23:07

TNT написа:...............................

енджой:
http://www.standartnews.com/balgariya-z ... 25304.html

http://www.blitz.bg/article/30630

http://novanews.bg/news/view/2013/06/28 ... %BD%D0%B8/

Болниците сами по себе си от много години умишлено ги направиха търговски дружества.Тоест управляват ги група лица със стопанска цел /разбирай печалба/ а не с идеална цел /разбирай хуманна дейност без очаквани печалби/.Което на мен ми звучи като точно частни цели,независимо дали болницата е държавна като сграда или не.
Не ме интересува кой карал БМВ и не си плащал осигуровките,то това е най малкия проблем на тези които искат на всяка цена да карат БМВ облечени с адидас.Интересува ме че държавата манипулира хората и ги изнудва да им взима едни пари ,за неща които я ползват я не.Аз си плащам всички осигуровки но ходя на частно както се казва в България.В една друга тема го избистрихме защо е така.
Едно време ни караха да си правим електронни здравни карти че видиш ли щели да забраняват пътуванията в чужбина на тези които нямали.После не можеше да се откажеш от осигуряването в България независимо ако си осигурен в чужбина.После можеше,ама еди-какво си.....
Ясно е че нямат пари и се чудят кой чувал да изтупат,ама.......

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 30 Яну 2015, 23:20

Извинявай, но от бързия преглед не успях да прочета къде пише, че 80% от парите в касата отиват в частните болници :ok:

За мен всички трябва да плащат. Или поне подновяването да е няколко бона. Не е нормално масово цял живот да не се е давало 1лв., после 600-700лв. и хоп операция за 15 000лв :ok: Циганите не ги коментирам. Също и колко плаща държавата за пенсионери.

П.П. Интересно е как има 2млн. неосигурени, а в болниците пак има яко кражба :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 31 Яну 2015, 3:07

© написа:Докато обсъждате световната икономика да ви питам дали имате панелни апартаменти? Говори се за 1 млрд. лв за саниране, дограми инсталации и разни други подобрения на частни имоти. Поне един от вас ще се възползва ли от този подарък от държавата, който май отново всички ще плащаме?

Аз като чуя за нещо безплатно вече, и паля с двеста :mhihi: , освен това 'де що имам е енергоефективно топлоизолирано, ремонтирано и дограмите съм си сменил. Та, не влизам в никакви сдружения и схеми още по-малко пък за 5 години - който иска, моля ама без мен :mrgreen: Пък и като помня какъв беше интереса при 50% и 75 % финансиране, не съм сигурен и при 100% дали ще има. Ако го направят 200% може и да проима :lol:
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 31 Яну 2015, 3:51

В някои страни като дойде времето да се прави капитален ремонт на сградата се прави без значение имаш нямаш искаш не искаш .Всичко се избушва до голо и се подменя .Плащаш като поп , ако си социално слаб с апартамент -нямаш работа в тая сграда .Все пак не сме като Германия където тия санирания са задължителни ,но поне едно хубаво нещо има в тая работа че узаконяват отъклените тераси безплатно :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Слави
Аватар

Мнение от © » 31 Яну 2015, 8:53

hell's angel написа:Аз като чуя за нещо безплатно вече, и паля с двеста :mhihi: , освен това 'де що имам е енергоефективно топлоизолирано, ремонтирано и дограмите съм си сменил. Та, не влизам в никакви сдружения и схеми още по-малко пък за 5 години - който иска, моля ама без мен :mrgreen: Пък и като помня какъв беше интереса при 50% и 75 % финансиране, не съм сигурен и при 100% дали ще има. Ако го направят 200% може и да проима :lol:

Това няма никакво значение, важното е, че тези пари ще бъдат похарчени 100% и после ще ги плаща някой

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 31 Яну 2015, 11:14

Така е освен това, предполагам, че и данъчната ставка ще бутнат нагоре, съответно и данъка :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Jordana написа:Всичко се избушва до голо и се подменя .Плащаш като поп , ако си социално слаб с апартамент -нямаш работа в тая сграда .

Те кинтите над горницата се научиха как да ги прибират, сега явно ред идва и на друго :mrgreen:
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 31 Яну 2015, 22:32

.
Последна промяна steeN на 06 Сеп 2019, 12:05, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 02 Фев 2015, 9:23

Бях се зарекъл да съм само читател в тая тема, но не мога да не репликирам росенчо...
jorsenbmw написа:Правителството се закани да иска 15 години назад пари за здравноосигуряване от неосигурените ,които били около 2 милиона души,което пак е в разрез със закони.
Този милиард да го бяха дали за покриване на тези здравноосигурителни вноски на безработните и бедните,а не за глупости.

Значи бай мангал цял живот краде джилязу, прай' чаавета и върти гюбеци, и накрая държавата да му покрие здравноосигурителните вноски???
А аз цял живот внясям като поп трицифрени (!!!) суми, само за здравни осигуровки, и накрая като ако ме хоспитализират си плащам спринцовките и бинтовете...
Е не мерси...

П.П.: Досега не съм чул някой мангал да е умрял защото му е отказана животоспасяваща операция, понеже не е осигурен...
П.П.: Ти да не работиш в БХК? Само тогава бих разбрал "логиката" на цитираните ти изречения...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jorsenbmw » 02 Фев 2015, 11:54

Циганите са били винаги досега здравно осигурявани от държавата.
Аз говоря за безработните и бедните-циганите не са нито едното нито другото според държавата,те са социално слаби и малцинствена група.
ЦИганин ходи на болница само след 19ч. и почивните дни-тогава не ги връщат а и персонала го е страх в тъмните часове на денонощието да връщат цигани.
Искам да не октриват топлата вода нашите бели якички а да се осигуряваме и в България здравно както в Германия-единия вариант е законов задължителен,който е подоходен.Другия вариант е лично всеки един да се осигурява,тогава осигуровката е според индивидуалния риск от заболяване на всеки според дадени фактори.
А неосигурените-еми сори ама крайно време е да го духат.
Три милиарда лева се въртят в здравната каса но са общи-еми мерси,искам вече да си знам зад моето име какво натрупване има а не всеки да ми бърка в кацата с меда.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 02 Фев 2015, 12:24

jorsenbmw написа:Циганите са били винаги досега здравно осигурявани от държавата.

това не е вярно, държавата осигурява само децата до 18 г (вкл. циганета), редовните студенти и пенсионерите (вкл.циганите работили по татово)
и не ги връщат никога защото те винаги идват спешни или терминални (не можеш да откажеш). Цинагина не идва да му излекуваш вариците и кръвното, а идва директно като му се запуши вената и отече крака и не може да ходи.
jorsenbmw написа:...единия вариант е законов задължителен,който е подоходен.

хубав модел но неприложим при нас поради ниските доходи, от там ниски осигуровки и пак няма да стигат пари. Отделно от това, в БГ се крият реалните високи доходи за да се плащат по-малки данъци.
jorsenbmw написа:Другия вариант е лично всеки един да се осигурява,тогава осигуровката е според индивидуалния риск от заболяване на всеки според дадени фактори.

ето това е истината. Парите се водят на сметка, имаш постоянна инфо за тях и имаш стимул да живееш по-здравословно, за да плащаш по-малко.
Просто не трябва да се допуска застрахователни компанни да се намесят в системата, както е сега (а сега е така, защото няма частни здравни каси)
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 02 Фев 2015, 12:40

.
Последна промяна steeN на 06 Сеп 2019, 12:06, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата