Политическа.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Re: Политическа.

Мнение от ineedmoney » 30 Яну 2015, 13:22

steeN написа:канадски долари?

добра алтернатива
steeN написа:с китайски юани, които китайското политбюро контролира

той пък щото долара не се контролира от 3-4 клана хамериканци, абсолютен еквивалент на политбюро :winky:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 30 Яну 2015, 13:41

.
Последна промяна steeN на 06 Сеп 2019, 12:04, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 30 Яну 2015, 13:46

И днес като гледаш състоянието на останалите валути с какво ще го замениш? Със евро... което е заплашено от политическата нестабилност в ЕС... със франкове, които швейцарците прчатат като луди и се опитват да обезкуражат хората да ги протежават... канадски долари? австралииски долари? валутите им са вързани с тези на добивна индустрия ли как се казва... петрола и всички суровини са сринати... с китайски юани, които китайското политбюро контролира... йени... япония е с 200% държавен дълг и многогодишна спряла икономика... рубли хаха? успех :) пристрастията са едно реалността друго...

И скъпия долар е супер за европейската икономика която произвежда , а не внася китайски боклук .Разбирай евтиното евро прави стоките конкурентни .Това не значи нестабилно - нестабилното гони инвестициите . Обаче като сложим украинския конфликт натресен от САЩ , като сложим конфликта с Русия натресен от САЩ , като сложим конфликтите в близкия изток натресени от САЩ и куп други циркаджийски номера на САЩ , бялото става черно и черното бяло .САЩ и EU са като скачени съдове в сферата на икономиката и финансите , обаче това колкото е хубаво когато има баланс , толкова и лошо ако едните решат да мътят водата .Скъпия долар ако продължи прекалено дълго да помпи инфлация ще донесе отлив на инвеститори от еврото и това е лошо за всички , не само за Русия която незнам защо ви е трън в очите .Мен ми е интересно докога това псевдо пазарно регулиране на валутния пазар ще се търпи в Европа ? Вижте приходите на дж.п.морган от спада на еврото , обърнали са всичко на чиста спекула в глобални мащаби .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Политическа.

Мнение от steeN » 30 Яну 2015, 14:40

.
Последна промяна steeN на 06 Сеп 2019, 12:05, променена общо 2 пъти
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 30 Яну 2015, 14:41

Всички крадат и лъжат и руснаци,американци и европейци
Сигурно е мн лесно да се събуждаш и да вярваш в злите американци :mhihi: и Русия е участвала в над 15 конфликта от 1988 насам, иначе само американците предизвикват конфликти :mhihi:

http://en.wikipedia.org/wiki/Post-Soviet_conflicts
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ибрахим
Мечтае да кара: е36-ца с предно :)
Детайли за колата: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 4#p4004524

Мнение от alexcivic » 30 Яну 2015, 14:49

steeN написа:напротив контролира се от световния пазар и е единствената политически стабилна държава

Която е къде :?: и кой управлява там веднага ти показвам факти:
Експертът по национална сигурност и служител в американската Агенция за национална сигурност (АНС) заяви в дискусия с немски журналисти, че Съединените щати тласкат Европа към безумна война срещу Русия заради огромните дългове, които е натрупала. :paranoid:
В периода 2001г.-2013г. САЩ успя да се превърне в една от най-задлъжнелите държави във света. :conf:
Още по-притеснително за Щатите е, че най-големите им кредитори са техните преки конкуренти, чакащи момента, в който ще ги детронират от позицията на световен лидер – Китай. Сред държавите, на които САЩ дължат най-много пари има и други техни конкуренти от БРИКС като Русия и Бразилия.
Сега гражданите на Щатите са 35% по-задлъжнели от фактически фалиралите гърци.

В последните 12г. САЩ разчита на увеличение на дълговете си и започването на войни в Близкия изток, които да задоволят голямата им нужда от петрол и нефт. Не случайно в предизборните си речи кандидат-президента Макейн обяви, че:

“Приятели, ще водя активна политика, която да елиминира нашата зависимост от нефта на Близкия Изток, която ще предотврати изпращането на нашите млади мъже и жени на война в Близкия Изток отново”
И започвам с цифри
Хонконг – 120 млрд. долара
Русия (член на БРИКС) – 131.6 млрд. долара
Люксембург – 146.8 млрд. долара
Великобритания – 156.9 млрд. долара
Белгия – 167.7 млрд. долара
Швейцария – 178.2 млрд. долара
Тайван – 185.8 млрд. долара
Бразилия (член на БРИКС) – 256.4 млрд. долара
Япония – 1.14 трилиона долара :wave: как ще ги връщат не знам,освен да повторят двата полета над Хирошима и Нагазаки
Китай (член на БРИКС) – близо 2 трилиона долара тук вече да си ги забравят :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 30 Яну 2015, 15:28

acer написа:Всички крадат и лъжат и руснаци,американци и европейци
Сигурно е мн лесно да се събуждаш и да вярваш в злите американци :mhihi: и Русия е участвала в над 15 конфликта от 1988 насам, иначе само американците предизвикват конфликти :mhihi:

http://en.wikipedia.org/wiki/Post-Soviet_conflicts

Типичното западноукраинско поведение... Аз боравя с факти и задавам конкретни въпроси, ти боравиш с емотикони и накрая пак другите са ви виновни. Повтарям-това, което се случва в момента в украйна се случва, понеже те самите го допуснаха. Нещо по същество да отговориш или пак ще се правиш на неразбрал?
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 30 Яну 2015, 16:28

nickstorm написа: Типичното западноукраинско поведение... Аз боравя с факти и задавам конкретни въпроси, ти боравиш с емотикони и накрая пак другите са ви виновни. Повтарям-това, което се случва в момента в украйна се случва, понеже те самите го допуснаха. Нещо по същество да отговориш или пак ще се правиш на неразбрал?

Преди да слагаш етикети кажи защо си говориш сам :lol: Нито съм те цитирал, нито съм писал под теб в последният ми отговор :mhihi:

И за да не съм тотално груб.. Живял съм в Украйна и имам родна къща там, роднини и приятели , мисля че имам мънинко по-добра представа за положението и кой е виновен ;) колкото русия е виновна толкова и запада, Украйна 24г мирно си живяха украинци и руснаци.. накрая трябваше да направят избор, но им отнеха правото и логичното се случи. Кой им отне избора? Кой прати полицията да бие първите мирни протестиращи? Същият който избяга при Путин като го свалиха - Янокович. На приятелка й счупиха ръката точно на първите протести с палатки, биха жени там.. на следващият ден протеста от 50 хил стана 500 хил заради огромното насилие което използваха просто да разтурят палатки и мирни демонстранти.. от там вече дойдоха тия с каските и молотовките, както и радикални групи като десен сектор.

Ако в западна Украйна е имало неприязън към Русия, то сега омразата е на квадрат и единственото решение е да се раздели държавата, щото другото означава гражданска война в пълният му смисъл. Kонфликта ще тлее докато няма физическа граница м/ж част от източна Украйна и западна и някой търсеше това.
Донецк и Луганск както и др източни области трябва да си бъдат с Русия като искат, а не Киев да ги бомби под натиска на сащ.. опълченците да се твърди че са случайни и неподкрепени от Русия е смешно.. затова и казах че запада и Русия носят пряка вина за конфликта.
Последна промяна acer на 30 Яну 2015, 16:35, променена общо 1 път
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 30 Яну 2015, 16:33

.
Последна промяна steeN на 06 Сеп 2019, 12:05, променена общо 1 път

Слави
Аватар

Мнение от © » 30 Яну 2015, 17:23

Докато обсъждате световната икономика да ви питам дали имате панелни апартаменти? Говори се за 1 млрд. лв за саниране, дограми инсталации и разни други подобрения на частни имоти. Поне един от вас ще се възползва ли от този подарък от държавата, който май отново всички ще плащаме?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 30 Яну 2015, 18:07

© написа:Докато обсъждате световната икономика да ви питам дали имате панелни апартаменти? Говори се за 1 млрд. лв за саниране, дограми инсталации и разни други подобрения на частни имоти. Поне един от вас ще се възползва ли от този подарък от държавата, който май отново всички ще плащаме?

Да ти кажа не мисля, че много хора ще се възползват, като знам другите програми с един собственик (община, министерство и тн.) колко мудно и трудно вървят. Тук трябва сдружения, съгласия, проекти, достъп, все някакви пари от джоба на хората. Колкото повече го мисля , ми не го виждам. Пък и 1 мил. за колко да стигнат? като знам какви блокове има 100 + семейства или пък 10+ входа.....Ще направят няколко с облекчен режим( подпомогнати от самото министерство) и край.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 30 Яну 2015, 18:12

Какви панелки ,уважаеми съфорумнико???!!!
Един тесен кръг от господа по Черноморието вече задействаха как да си завършат хотелите по тази програма за енергийна ефективност без да се бръкнат и лев собствени пари.
В София пък просто подочух за същото с луксозни сгради строящи се от подобен кръг хора.
Ако и един човек от форума до една година си санира заедно със съседите панелката по тази програма,която НЕ Е по евродиректива а парите засега се дават от правителството и са си чисто български,ще си върна частично думите назад че всичко е лъжа и измама в тази държава.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 30 Яну 2015, 18:40

Вероятно ще си ги върнеш думите .Първото нещо което ще направят е един два рекламни клипа с някоя санирана панелка по тая линия - как баба Пена и бай Гошо са супер доволни от санирането ,плащат по малко парно , ток и т.н..Ще я въртят до втръсване по канал1 и ще се тупат в гърдите как са спасили N на брой семейства от смърт от измръзване :mhihi: А тия дето трябва да приберат квото има за прибиране вече потриват ръчички .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 30 Яну 2015, 19:23

В нашия блок има много връзкари, та може и да намажем. Иначе се говори, тези дни събрания ще има... Аз лично не вярвам нещо да стане :mhihi:

Иначе в кооперацията на баща ми ще правят саниране, но по друга програма с частично участие. 50% от стойността, нещо такова :dunno:
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 30 Яну 2015, 20:47

jorsenbmw написа:Какви панелки ,уважаеми съфорумнико???!!!
Един тесен кръг от господа по Черноморието вече задействаха как да си завършат хотелите по тази програма за енергийна ефективност без да се бръкнат и лев собствени пари.
В София пък просто подочух за същото с луксозни сгради строящи се от подобен кръг хора.
Ако и един човек от форума до една година си санира заедно със съседите панелката по тази програма,която НЕ Е по евродиректива а парите засега се дават от правителството и са си чисто български,ще си върна частично думите назад че всичко е лъжа и измама в тази държава.

Аз като човек, който плаща данъци и не е получил нищо от държавата, просто не мога да се побера в кожата си като ги слушам. Няма начин тук да не са замесени някакви интереси на фирми или просто предизборни манупулации ... :help: Аз, който нямам панелен апартамент питам, кога ще дойде държавата и на мен да направи някакво подобрение такова каквото мисли да прави на хората имащи панелни апартаменти? Защо ? Това не е просто 1 млн. лв, 1 000 милиона !!! И то не са "европейски", ами пари на държавата. А бе нали нямахте пари ?!?!
Другото нещо за което продължава да ме е яд и не спирам да псувам са т.нар. американски централи, които спонсорирам и така налгилте собственици на ВЕИ, които си продават продукцията на цена 10 пъти над пазарната в продължение на 25 години при положение, че са получили по 40% финансиране минимум даже до 80% достига

извода е - плащай колкото се може по-малко данъци, защото хората, които ги харчат въобще не им пука за какво ги дават

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата