Хидротрансформатор (торк)

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530da 04'
Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
Детайли за колата: China Maina Town Tuning

Re: Хидротрансформатор (торк)

Мнение от sawion » 28 Яну 2015, 21:26

В повечето случаи става въпрос за нехерметичност в буталата на клапанното тяло а не самите соленоиди. Не са изключени и те, но пък те записват грешка при дефект. Прилагам едно файлче който иска може да го разгледа тъй като в него има описани симптоми при дефект в дадено бутало на мекатроника. Но пък отиваме доста на дълбоко в наулата на автоматиците. Реално рециклирането на клапанно тяло(мекатроник) е чрез минаване на ремонтен размер буталце и смяна на някой от компонентите вътре в него. Фирмата Сонакс продават такива комплекти за ремонт, но едва ли някой от нас би се нагърбил с това да чете и ремонтира клапанно тяло :)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 28 Яну 2015, 22:08

Ако си за ремонт на клапанно тяло(мекатроника) максимум 1000 лв и си готов, странното е, че тия кутии са безумног здрави и явно или е карана с много намаляло масло или просто кутията ие .... на доста километри :), силно се съмнявам да си скапал някой пакет скорости и да трябва да се рециклира цялата кутия, та в продавалник можеш да си купиш ЦЯЛА кутия за 1200-1500 лв.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 28 Яну 2015, 22:22

Факт!
Кутиите са безумно здрави!
На няколко Е60ки и Е65ци сме точили по 2 литра масло и след обслужване (макар да е ритала и да е сменяла ужасно преди смяната) се е оправяла...шапка им свалям на немците - идиотоустойчива кутия е от всякъде !

Потребител
Аватар
Кара: e60, e84

Мнение от primo1 » 29 Яну 2015, 0:22

Имах подобен проблем.Кутията леко приритваше при галене на педала.Смених маслото 2 пъти, слагах добавка на lubeguard и все същото. Накрая почна да влиза в авариен режим при рязко ускорение от 6та на 5та и се наложи да посетя МиД авто. Оказа се износен торк и един от пакетите мисля че Е пакета. След ремонта в сервиза проблемите ги няма вече 1 год.

Потребител
Аватар
Кара: BMW E61
Мечтае да кара: по хубави пътища.
Детайли за колата: E61 530 DA 2005 г.

Мнение от SPASOV_E61 » 29 Яну 2015, 1:49

primo1 написа:Имах подобен проблем.Кутията леко приритваше при галене на педала.Смених маслото 2 пъти, слагах добавка на lubeguard и все същото. Накрая почна да влиза в авариен режим при рязко ускорение от 6та на 5та и се наложи да посетя МиД авто. Оказа се износен торк и един от пакетите мисля че Е пакета. След ремонта в сервиза проблемите ги няма вече 1 год.

Да колега и при мен е абсолютно същото
.Този който иска да ми рециклира кутията ми каза ,че "Е" елемент е някакъв превключвател или нещо от сорта като ми показа от друга кутия нагледно и каза , че ще ми струва 800 лева ,но без гаранция.
Ако искам гаранция -рециклаж на цялата кутия(оплаках му се че преритва и той ми каза ,че и торка е за рециклаж) и ми постави диагноза 2500 лева с 1 година гаранция.
Каза ми още,че треперенето не е от кутията а тампоните на двигателя са здрави.
При теб какво се ремонтира,къде (град) и за каква сума и имаше ли треперене на R и на D на място?
Когато цениш вещите си и те те ценят .

Потребител
Аватар
Кара: BMW E61
Мечтае да кара: по хубави пътища.
Детайли за колата: E61 530 DA 2005 г.

Мнение от SPASOV_E61 » 29 Яну 2015, 2:10

Taruno написа:Ако си за ремонт на клапанно тяло(мекатроника) максимум 1000 лв и си готов, странното е, че тия кутии са безумног здрави и явно или е карана с много намаляло масло или просто кутията ие .... на доста километри :), силно се съмнявам да си скапал някой пакет скорости и да трябва да се рециклира цялата кутия, та в продавалник можеш да си купиш ЦЯЛА кутия за 1200-1500 лв.

Ако съм за 1000 лева ще викам УРА , но за сега не успявам да намеря майстор който да каже професионална дума-такъв и такъв ти е проблема и ще струва Х пари а не общи неща като"ще ти рециклирам цялата кутия" (ни че е лошо защото кутията ще стане почти като нова.
Kолата по информация но Mcar през 2009 година
е била на 103 к. Като е сменяна турбината на двигателя гаранционно.
Познат ми предложи на e 60 пристигнало предшният месец на самоход от англия
Когато цениш вещите си и те те ценят .

Потребител
Аватар

Мнение от primo1 » 29 Яну 2015, 9:39

SPASOV_E61 написа:
primo1 написа:Имах подобен проблем.Кутията леко приритваше при галене на педала.Смених маслото 2 пъти, слагах добавка на lubeguard и все същото. Накрая почна да влиза в авариен режим при рязко ускорение от 6та на 5та и се наложи да посетя МиД авто. Оказа се износен торк и един от пакетите мисля че Е пакета. След ремонта в сервиза проблемите ги няма вече 1 год.

.Този който иска да ми рециклира кутията ми каза ,че "Е" елемент е някакъв превключвател или нещо от сорта като ми показа от друга кутия нагледно и каза , че ще ми струва 800 лева ,но без гаранция.
Ако искам гаранция -рециклаж на цялата кутия(оплаках му се че преритва и той ми каза ,че и торка е за рециклаж) и ми постави диагноза 2500 лева с 1 година гаранция.
При теб какво се ремонтира,къде (град) и за каква сума и имаше ли треперене на R и на D на място?

Кутията я правиха МиД авто във Варна. Струваше 1800лв ремонт торк , clutch E и смяна масло филтър и т.н. След 2000км трябваше ( такова е изискването )да сменя отново маслото и филтъра... тоест още 300лв.
При мен картера е метален и филтъра е отделен елемент.Кутия ZF6HP26.
Поне засега проблеми няма 1год.

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 29 Яну 2015, 12:49

primo1 написа:След 2000км трябваше ( такова е изискването )да сменя отново маслото и филтъра... тоест още 300лв.

Ако приемем всичко останало само това не ми е ясно. За мен няма технологично изискване да се сменя маслото след 2000км, освен ако не искат да проверят кутията за стружки или следи от механична повреда. Ако приемем, че е така ще съм изненадан при НЕ наличието на механична повреда да искат да сложат ново масло а да наливат ново.

Моля, ако някой има друго виждане или знае повече да каже.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 29 Яну 2015, 13:29

Освен това при всички намалени пак масло и филтър не са 300 лв освен ако не са сложил някакво менте масло.

Потребител
Аватар

Мнение от primo1 » 29 Яну 2015, 18:35

Значи изискването за 2000км смяна на масло е на сервиза. Казаха че слагали някакви добавки при 1вата смяна които след 2000км трябва да се махнат. Това е условие по гаранцията на ремонта.
Относно цената на ремонта е точно 1853 лв. включващ втулка вх.ос, фрикц.диск, турбина, филтър, гарнитура картер,почистване клап.тялои масло 10л.
За повторната смяна на масло платих 325лв за :
Филтър и гарнитура и 6л масло.
За информация маслото го таксуват по 30лв. литъра.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S8
Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago

Мнение от timur_lenk » 29 Яну 2015, 19:19

primo1 написа:
SPASOV_E61 написа:

Кутията я правиха МиД авто във Варна. Струваше 1800лв ремонт торк , clutch E и смяна масло филтър и т.н. След 2000км трябваше ( такова е изискването )да сменя отново маслото и филтъра... тоест още 300лв.

Аз също съм с zf6hp26, филтъра и картера са в едно.Понеже сам си сменям маслото на кутията и съм го видял.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.

Потребител
Аватар

Мнение от primo1 » 31 Яну 2015, 10:39

timur_lenk написа:
primo1 написа:
SPASOV_E61 написа:

Аз също съм с zf6hp26, филтъра и картера са в едно.Понеже сам си сменям маслото на кутията и съм го видял.

Да Колега , вярвам че е така защото и моя беше в едно, но след като ми протече на 2 пъти реших да мина на метален с гарнитура. Сега нямам течове. За сведение сайта в ибей:
http://www.ebay.com/itm/BMW-Land-Rover-OEM-metal-transmission-Sump-modification-kit-ZF-6HP26-/191005958443?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item2c78d7a12b

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 31 Яну 2015, 11:42

Еми трябваше да поясниш, защото това е алтернативна модификация, а не нещо оригинално.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S8
Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago

Мнение от timur_lenk » 31 Яну 2015, 15:24

Не съм знаел ча става
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 31 Яну 2015, 17:02

Взема се картер от Х5, който е метален.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61