БМВ 530Д Е60 лампи по таблото
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- PetarNaidenov
- Потребител
-
БМВ 530Д Е60 лампи по таблото
Здравейте, искам да ви попитам какъв може да е проблема, сутрин когато запаля колата и понякога ми светва таблото, казаха ми че проблема може да е в акомулатора и си купих чисто нов Bosch какъвто е по изискване, но продължава да прави проблем... Има ли някой с подобни проблеми ?
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Re: БМВ 530Д Е60 лампи по таблото
Има доста с подобни проблеми ,но вземи да уточниш какво по точно ти светва на таблото?! Може и да снимаш. Редовните проблеми са IBS сензор и Реле-регулатор,и има вече теми за тях . Използвай търсачката.
- PetarNaidenov
- Потребител
-
Светва ми аербег-а, едно зъбно колело ми излиза на централния дисплей, гасне ми екрана и след това всичко изчезва и остава само аербег-а и волана остава по твърд. и когато спра колата махна ключа и я запаля отново всичко се оправя... 

- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
Алтернатор,реле регулатор,акумулатор,сензор......
Хубаво е да си видиш и стартера,не че има пряка връзка с този ти проблем но съм убеден че и той е пред заминаване.
Хубаво е да си видиш и стартера,не че има пряка връзка с този ти проблем но съм убеден че и той е пред заминаване.
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
На мен веднъж ми го направи в движение.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- PetarNaidenov
- Потребител
-
Ще се науча да пиша на кирилица.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
1. Кирилицата е задължителна!
2. Разкачи буксата на алтернатора и карай 30 мин...не повече! - ако колата няма проблеми - 100% е релето, колега.
2. Разкачи буксата на алтернатора и карай 30 мин...не повече! - ако колата няма проблеми - 100% е релето, колега.
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Dimitroff написа:1. Кирилицата е задължителна!
Даже като му е нов акумулатора няма смисъл само да се хаби, едно Valeo за 120лв и проблема е решен.

"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Имах тема по въпроса .
Същите симптоми - релето е
Същите симптоми - релето е

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Trixster написа:Dimitroff написа:1. Кирилицата е задължителна!
Даже като му е нов акумулатора няма смисъл само да се хаби, едно Valeo за 120лв и проблема е решен.
Няма какво да се хаби - буксвата се дърпа за 3 секунди, а тази проверка е 100%-това.
Съществува малък вариант да не е инициализиран новия акумулатор и да прави магарии, но сме го виждали на една единствена кола това.
- PetarNaidenov
- Потребител
-
четките на реле регулатора бяха заминали... струва 100лв чисто ново реле и всичко е решено... а аз купих чисто нов акумолатор 480лв Bosch AGN, обслужих скоростната кутия 800лв =D така че ако някой има подобен проблем да смени първо релето =D но пък поне сега съм сигурен в скоростите и че няма да има проблеми с акумолатор =D
- nov77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е60 525dА
Ще пиша в темата на колегата,да не пускам нова. Оня ден ми светна червен акумулатор на дисплея. Влизам в скритото меню и ми дава 11.4 V,преди това ми е зареждло около13.8-14.1V. Трябваше да се прибера и така карах към 30км,като изключих всички консуматори,през цялото време гледах волтажа като постепенно падна до 7.4V. Между временно ми светна първо АВС,индикация за спаднала гума,после лампа за скоростите,аир бега ,волан....всичко,което може светна. Колата влезе в авариен режим,на късмет стигнах до първия авто-ел сервиз и там колата умря. Смениха ми релето на алтернатора,заредили акумулатора и сега зарежда 13.9-14.4V ,което е добре,но сега сякаш мотора работи някак по-твърдо от преди и АБС-а ми светва всеки път,като запаля,и преди ми е светвал от време на време,но съм го отдавал на недобро зареждане на акумулатора. Сега да хадя ли да чистя грешки,заради това,че влезе в авариен,или може да се оправи като покарам по дълго време?
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
PetarNaidenov написа:четките на реле регулатора бяха заминали... струва 100лв чисто ново реле и всичко е решено... а аз купих чисто нов акумолатор 480лв Bosch AGN, обслужих скоростната кутия 800лв =D така че ако някой има подобен проблем да смени първо релето =D но пък поне сега съм сигурен в скоростите и че няма да има проблеми с акумолатор =D
Акумулатор не се пише с О

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
nov77 написа:Ще пиша в темата на колегата,да не пускам нова. Оня ден ми светна червен акумулатор на дисплея. Влизам в скритото меню и ми дава 11.4 V,преди това ми е зареждло около13.8-14.1V. Трябваше да се прибера и така карах към 30км,като изключих всички консуматори,през цялото време гледах волтажа като постепенно падна до 7.4V. Между временно ми светна първо АВС,индикация за спаднала гума,после лампа за скоростите,аир бега ,волан....всичко,което може светна. Колата влезе в авариен режим,на късмет стигнах до първия авто-ел сервиз и там колата умря. Смениха ми релето на алтернатора,заредили акумулатора и сега зарежда 13.9-14.4V ,което е добре,но сега сякаш мотора работи някак по-твърдо от преди и АБС-а ми светва всеки път,като запаля,и преди ми е светвал от време на време,но съм го отдавал на недобро зареждане на акумулатора. Сега да хадя ли да чистя грешки,заради това,че влезе в авариен,или може да се оправи като покарам по дълго време?
Е не ти ли изчистиха грешките след смяната на релето?
- nov77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е60 525dА
Не ми казаха,че са чистили грешки,пък и не вярвам да имат с какво да ги изчистят.Днес ще и пусна една диагностика да видя какво е станало.
А проблем ли е,че съм карал само на акумулатор и е влязла в авариен? Всички възможни лампи и предупреждения светиха.
А проблем ли е,че съм карал само на акумулатор и е влязла в авариен? Всички възможни лампи и предупреждения светиха.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2