DSC и зимата
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: DSC и зимата
da_ne написа:Ако ще се тества нещо, да се вземе кола от същия клас. Пасат например. Да си отговарят на килата, междуосията и клиренса. Също и да се тестват с еднакъв размер гуми, ако е възможно даже със същия чифт, ама трябва да се ходи до гумаджията. Иначе винаги ще има съмнения че, нещо на единия това, на другия онова.
Не може да се сравнява Голф или няква баничарка с 175 гуми и 900 кг. и Е 46 със 205/225 гуми и 1400 кг.
Да, нормално е това.
Като не може да направиш нещо, то започваш да търсиш оправдания.
Малко са хората, които ще кажат - а бе сгреших, какво да правиш.
То се вижда - просвет, гуми, килограми, то сега някой ще каже, че и единия е карал на фарове, а другия не и сигурно за това не е качил.
Както и да е.
Който бил, бил. Който видял, видял.
Аз показвам с клипове каквото съм видял и с очите си. Други си говорят просто. Лошо няма.

slitter, човек, ти си този, който се прави на бабаит. Излизаш със 100лв и като ти казах, че веднага приемам, само където нямам Голф, веднага дърпаш назад.
Аз съм този, който уважава всички колеги и всички коли. Без значение дали е Голф или Е46. Мен не ме интересуват и нямам неприязън към колегите с Гоуфове дори. А точно в твоите думи си личи неприязън към въпросните автомобили. Всеки има право на избор какъв автомобил да кара. И за това ще си позволя да те цитирам, ако не е проблем:
Като решиш, че можеш да демонстрираш уважение към съфорумците си, може и да се получи конструктивен диалог, какъвто до сега отсъства...поне според мен!
Това, че на теб не ти харесват фактите, това не означава, че няма конструктивен диалог, нали?

Все пак те разбирам, защото е нормално като човек е притиснат в ъгъла и не може да си защити тезата, то да започне да се държи агресивно, да си запуши ушите и само да почне да си говори сам. Защото друго не може да направи.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
slitter написа:dr.peshev написа:Имаше скоро един спор във форума- защо зимата е хубаво да се кара с тесни гуми!
Тези клипове доказват единствено,че зимата с баници на 17" нищо не става!
Toва е истината!

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
От място добре ли е?

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
Този с М-ката е егати оптимиста - зимни 19-ки дето са поне 255 широки
Какво ли не си причиняват някои хора от глупост? 

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
rve написа:Този с М-ката е егати оптимиста - зимни 19-ки дето са поне 255 широкиКакво ли не си причиняват някои хора от глупост?
Другия е по-голям оптимист обаче

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
И пак да кажа, както и всеки път в такива теми. Едно време нямаше ни предно ни зимни гуми и колите си ги карахме целогодишно. Ама и всички ставахме шофьори. Сега предно, 4х4, зимни гуми... След време колата сама ще си се кара и водачите няма да могат и да паркират сами. Ама какво да правиш...
Имах едно време един полски фиат 125р, задно предаване, тежка кола. Еееех какво съм я правил с тия летни гуми /нямаше зимни/ по тия чисто заледени пътища.

Имах едно време един полски фиат 125р, задно предаване, тежка кола. Еееех какво съм я правил с тия летни гуми /нямаше зимни/ по тия чисто заледени пътища.

Къв ти е проблема с мен бе, човек??? Кой дърпа назад и кога съм казал, че се отказвам от облога???!!! Голф с чисто нови гуми, както ми поиска, няма как да ти намеря, всъщност не че няма, не е моя работа аз да ти търся, намери си сам, ако искаш да защитаваш тезата си. На следващо място предлагаш, ако мина там, където голфа минава не печеля облога, а тряя да ти дам 100 лв, щото видиш ли трябвало аз да мина, а ти с голфа не. Само тогава аз печеля
Твойта теза е, че е46 е по-малко проходима, а аз искам да ти докажа, че не е така. И ти имаш по-големите шансове да спечелиш, но въпреки това си страхливец, щото както казах еквивалентът на е46 е я пасат, я А4 около 2000 г. с еквивалентни размери на гуми и джанти, а освен всичко друго ме караш на безумия да търся голфове с нови гуми и тем подобни, да не се повтарям. Смешен си, разбираш ли... Кьопавите ти клипчета не доказват абсолютно нищо, разбираш ли... В тях го няма сниман противника - баничарката, за да може да анализираме къв е, що е, как е минал, с кви гуми е... Кво ти се обяснявам като п**** за пореден път като ти си един дървен философ. За теб има само черно и бяло (предно и задно), цветовете не ги бръснеш за слива, а светът е цветен, не черно бял. Ти тури у джоба си цял университет с немски инженери на една от водещите марки в света. Ти си позволяваш да ми слагаш думи в устата, които не съм казал и да вадиш мои думи от контекста. Ти да не си роднина на Бареков бре???
Мнението ти за мен е лекотаж, ти си мислиш, че си голем разбирач, а си кръгла нула и самочувствието в живота ти се гради върху три литровия ти дизел, а с 4х4 вече си помислил, че си страшния играч. Айде поздрави и приятно съществуване в чернобелия филм и свиркай кат си намериш голф...
П.с. Исках да запазя добрия тон и апелирах за колегиалност неколко пъти, ама ти не...

П.с. Исках да запазя добрия тон и апелирах за колегиалност неколко пъти, ама ти не...
- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
Пичове, ако толко искате да разрешите спора E46 срещу голф, имам служебен голф 7 със гуми семперит дот '13 година, но са карани само този сезон. Ако кажете, отиваме някъде и ще правиме сравнения каквито искате 
Аз лично нямам проблем с 46-цата и зимата. Копае си машината, единствено имам проблем с излизане от гаража, понеже е наклон и лед, но там с повече засилка се оправят нещата.
Много драматизирате

Аз лично нямам проблем с 46-цата и зимата. Копае си машината, единствено имам проблем с излизане от гаража, понеже е наклон и лед, но там с повече засилка се оправят нещата.
Много драматизирате

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Клипа с туринга, на който съм аз - колата е 330dA, 204 коня - гумите са 225/45 17-ки, куче марка NEXEN(корейска) на 3-ти сезон - боклуци, наследил ги бях на зимен комплект с джантите като купих колата - и не се опитвам да кача наклона, а просто правехме най-различни опити - в конкретния случай беше с равнодушно каране и вкл. DSC докъде ще стигне. Един колега направи същото, но с ASC преди това. Остана по-назад от мен.
Аз лично нямаше как да се опитам да качвам наклона, след като малко по-нагоре имаше дупки, от които падаха корите като минеш с газ. На Gqbriel му се откачиха по спомен, той пръв се качи от останалите. Неговите гуми бяха хубави, но не мисля, че бяха нови при всички случаи.
Пак казвам - наклона беше голям, на видеото не може да се прецени.... много киша, неравности - няма как широката гума и задното да имат превес.
JTD, все пак се радвам, че има поне един такъв ден - веднъж на три години, че да намериш забутана улица в Бояна, която не води никъде и където да се оправдаеш пред себе си защо си купил 4х4. Особено след като не живееш на тази улица и дори в този квартал. Да знам, че плащаш скъпи компоненти по окачването, които са само оригинал, знам че трябва да караш с четири еднакви гуми задължително, масла в раздатки....... Знам тежко е и затова ти трябва утеха. Нека колегата да излее душата си и да пише, да не го задържа в себе си и да му е тежко.
Аз лично нямаше как да се опитам да качвам наклона, след като малко по-нагоре имаше дупки, от които падаха корите като минеш с газ. На Gqbriel му се откачиха по спомен, той пръв се качи от останалите. Неговите гуми бяха хубави, но не мисля, че бяха нови при всички случаи.
Пак казвам - наклона беше голям, на видеото не може да се прецени.... много киша, неравности - няма как широката гума и задното да имат превес.
JTD, все пак се радвам, че има поне един такъв ден - веднъж на три години, че да намериш забутана улица в Бояна, която не води никъде и където да се оправдаеш пред себе си защо си купил 4х4. Особено след като не живееш на тази улица и дори в този квартал. Да знам, че плащаш скъпи компоненти по окачването, които са само оригинал, знам че трябва да караш с четири еднакви гуми задължително, масла в раздатки....... Знам тежко е и затова ти трябва утеха. Нека колегата да излее душата си и да пише, да не го задържа в себе си и да му е тежко.

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
JTD написа:....
Абсолютно си прав, че е46 не е най-добрата кола за сняг, предполагам и никой от тук пишещите не го оспорва.
БМВ са измислили Х-моделите, можеше да споделиш как са пред баничарките, за това питах, какво караш...
Сега си представи, че влизам в Фиат форума, в най-милата им тема, къде боготворят JTD и Abarth, и им обясня, как с кола произведена 70-те години на миналия век, купена за 750лв ще им натроша зъбите, на късо, дълго, на страни, по завои, не че щеше да е далеч от истината

А сега ми отговори, колко щеше да просъществува темата там, и колко аз щях да остана регистриран?
ДСЦ е замислена да помага повече на "неделните" шофьори, че шпера за коли над 100кс си идва тегав, особено на мокро.
И аз мога да заложа 100лв на е46 с шпер и подходящи зимни гуми срещу баничарка, надявам се другата зима да го пробвам на живо.
Благодаря за пояснението, колега! Нямам намерение да злорадствам срещу колегата JTD, щото не съм такъв човек, а само ще кажа, че всякакъв тип коментари от този род малко вече са излишни. За мен задното предаване си е перфектно, а ДСЦ системата е чудесна иновация за стабилност, произведена от БМВ в далечната вече 1999 г., а обективната истина е ето тук http://youtu.be/f3zLpNxHris
Поздрави на всички колеги и нека не се дрънкаме за глупости, а да водим конструктивен диалог в духа на форума, какъвто винаги е бил до сега и да не забравяме, че сме гилдия и най-вече можем да бъдем приятели.
Поздрави на всички колеги и нека не се дрънкаме за глупости, а да водим конструктивен диалог в духа на форума, какъвто винаги е бил до сега и да не забравяме, че сме гилдия и най-вече можем да бъдем приятели.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Lenco написа:JTD написа:....
![]()
Сега си представи, че влизам в Фиат форума, в най-милата им тема, къде боготворят JTD и Abarth, и им обясня, как с кола произведена 70-те години на миналия век, купена за 750лв ще им натроша зъбите, на късо, дълго, на страни, по завои, не че щеше да е далеч от истината![]()
А сега ми отговори, колко щеше да просъществува темата там, и колко аз щях да остана регистриран?
И аз така ги виждам нещата ... и от известно време насам се чудя защо съм толкова толерантен ?!?!

Dimitroff написа:Lenco написа:JTD написа:....
![]()
Сега си представи, че влизам в Фиат форума, в най-милата им тема, къде боготворят JTD и Abarth, и им обясня, как с кола произведена 70-те години на миналия век, купена за 750лв ще им натроша зъбите, на късо, дълго, на страни, по завои, не че щеше да е далеч от истината![]()
И аз така ги виждам нещата ... и от известно време насам се чудя защо съм толкова толерантен ?!?!
Понеже виждам, че колегата Dimitroff си е позволил офтопика, то и аз ще си го позволя нищо, че го отминах първия път тактично.
Ако ти, колега, отидеш там, аз ти гарантирам, че нито ще бъдеш изключен от форума, нито ще стане нещо кой знае какво.
Гарантирам ти, че ще излезе някой представител с жтд, за да се пробва.
След това да седнете да пиете бири и да си полафите. Аз ти го гарантирам това!
Там не са такива сектанти като тук, където "по-убаво от БМВ нема на светО".

Та така. Направи го, ще ти пиша и там и ще уредим нещата.
Само да не си като тия батки с БМВ-тата, които вадят 400кс кола и скачат на умрял има няма 200 коня дизел. Ако има игра, то ще има и играчи. Ако тръгнеш да се подиграваш, естествено не очаквай мил тон.
п.п. Имаме един колега с БМВ там. Колегата си пише. Уреждат се от време на време гонки. Обсъждат се марки и живота си тече. Ама я споделиш в този форум само думичката Голф, и настъпва паника и обществено порицание. Толерантност голяма, чудо невиждано направо.

п.п.2 Искаш ли да ти изкарам последните няколко теми с въпрос каква кола да се вземе и ще видиш, че има доста съвети, които се дават за други производители. Тук ако го направиш това, то отново ще бъдеш линчуван публично. Ей така. Защото било форум на БМВ. Пак да се повторя - голяма толерантност, няма що.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Задното е най-доброто...бмв е най доброто...тройките газят в метър и половина сняг...нека се поклоним пред мюнхенският бог

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Evkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: S62B50