Световни конспирации-chemitrails,9/11 и др.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Re: Световни конспирации-chemitrails,9/11 и др.

Мнение от Elesar74 » 23 Яну 2015, 10:35

_galio_ написа:
Elesar74 написа: Не можеш да отсееш истината от лъжата, като изучаваш лъжата. Трябва да познаваш истината, за да направиш разлика.

Така е, само че съм категорично убеден, че Библията по начина, по който я познаваме, е смес от лъжи и загатнати истини, съшити с недомлъвки и двусмислие , съчинена с конкретни цели от определени хора. Не мога да приема за чиста монета твърденията, че централизирана институция (църква, правителство, whatever) съществува, за да ме напътства в земния ми живот. Не приемам всички убийства, извършени в името на християнството, като характеристика на епохата или недоразбиране на учението на Иисус. Според мен те имат други функции, но скачаме пък в трета тема.

Можем да коментираме и двусмислията в Библията, аз съм "за".

Твоите убеждения по отношение на Библията имат някакви основания, но посланието в Библията дори в този и вид е твърде ясно за да бъде отхвърлено заради сгрешен превод или някаква друга причина. Аз знам, че е имало и днес има опити това послание да се скрие или изкриви до степен, че хората да се отвращават от него. Оригиналните писания, на оригиналните езици, са недостъпни за мнозина заради езиковата бариера най-малко. Човек трябва да си даде сметка обаче за едно нещо. Библията е писана от евреи и отразява до голяма степен начина по който мислят евреите. В Библията не съществува демокрацията като концепция например, там се говори за царство. Не съществува духовно и материално и някакви такова разделение, че духовното е добро, а материалното зло. Това е дуализъм и не е от Библията. Мога да дам и други примери. Светът мисли по друг начин. Днес ние живеем в демокрация и тази демокрация е формирала начин на мислене у нас, който е несъвместим с библейското послание. И понеже се получава конфронтация, светския човек отхвърля Писанието и го смята за митове, легенди, измислици, няма никакво значение, само не и вдъхновено от Бога.
Колкото до църквата, би следвало да дефинираш за себе си какво означава в светлината на Библията "църква" и да разсъждаваш от тази позиция. Днешната църква е в основата на тези конспирации за които говорим и ги насърчава. Църквата е безмерно богата, само в България, БПЦ имали активи за 4 млрд. лева както изнесоха информация миналата година. Какво да кажем за Католическата църква, която е по целият свят? Апостолите на Исус бяха обикновени хора, рибари, дърводелци, дори данъчен и почти всички бяха преследвани и убити мъченически. Каква драстична разлика с днешната църква.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 23 Яну 2015, 10:50

Elesar74 написа: ... Библията е писана от евреи ...

Апостолите на Исус бяха обикновени хора, рибари, дърводелци, дори данъчен и почти всички бяха преследвани и убити мъченически. Каква драстична разлика с днешната църква.

Да, които са преписвали от Шумерската митология, съкращавали са, създали са концепцията за един-единствен Бог и прочие.

Те имат между тях си Талмуда.

„Нееврейската собственост е като пуста земя и принадлежи на този, който пръв я завземе.“[Baba Bathra 54b]

„Неевреин, който изучава Тора заслужава смърт, защото е писано: Мойсей ни даде закон като наследство. Това е наше наследство, а не тяхно.“[Sanhedrin 59a]

Закон е да убиеш този, който отрича Тората! Християните принадлежат към тези, които отричат Тората! [Coschen hamischpat, 425; Hagah 425, 5.]

Евреите са божествени! Ако гой удари евреин, то гоя трябва да бъде убит! Да удариш евреин значи да удариш Бог! [Sanhedrin, 58b.]

Нека не прекалявам, защото има изключително скандални цитати :D

А за разликата - така е, да.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 23 Яну 2015, 11:17

Духовната семинария е на ул Велчова завера 2 , София . Намалете ако е възможно тия притчи , сказания , тори , сули ,азани ,талмуди и всякакъв такъв бъркоч от религиозни постулати догми и суеверия че става една голяма финансова шумеро -религиозно -еврейско-християно -ислямска радикална конспирация .chemitrails ръсят всички без разлика на вероизповедание пол раса и сексуална ориентация :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 23 Яну 2015, 11:21

Elesar74 написа:Колега, аз не се интересувам от твоя милост що за човек си. Интересувам се от това, което пишеш и коментирам него. Ти каза че си против идентичността, ако искаш, да ти цитирам мнението? Аз не виждам нищо смешно или забавно в такова твърдение. Пък ако пишеш с недомлъвки и завоалирано, толкова по-зле за теб. Нарече ме фанатик, но ако те питам защо, едва ли ще ми отговориш. Пък аз искам да те питам, колко струват твоите убеждения и докъде си готов да стигнеш за тях? Така както гледам, със зъби нокти защитаваш някаква теза. Ти не си ли фанатик тогава? Тук не обсъждаме кой какъв е, а дали нашият живот не се управлява и зависи от фактори, хора и събития, които са против нас. И така и така не ми отговори, как изминалата история доказва, че мир е възможен, просперитет също. Това, че на теб ти се иска да вярваш, че е възможно, не значи че е. Човек е добре да има някакви идеали, но те трябва да почиват на реалността. А реалността не дава основания да се мисли, че хората по лицето на земята са способни да живеят в мир, разбирателство и просперитет. Защото в хората, обикновените хора не живее нищо добро и всеки е способен да извърши гнусни престъпления ако не бъде обуздаван и спиран, от закони, правила, наредби. Мнозина се ужасяват от стореното от някои световни престъпници, сочим ги с пръст и казваме, че са извършили тежки престъпления против човечеството, но ако само можем да видим какво има в нас самите и на какво сме способни, ако това, което е в нас излезе навън и получи възможност за изява, сигурен съм, ще се ужасим и на момента ще забравим и за Хитлер и за Сталин и за всичко.

Ще те улесня, ето цитат от моето мнение:
Fear написа:Колкото до идентичността, това е тъпо - все пак, живеем на една планета, как тази идентичност (национална) спомага за развитието на цивилизацията като цяло?
Според мен по-скоро пречи и създава предразсъдъци.

Сега много ще съм ти благодарен, ако ми посочиш, къде точно съм против?
Написал съм, че идентичността може да бъде пречка, когато двама души или две нации се опитват да постигнат някакъв компромис по въпрос, който облагодтетлества и двете страни.
Така написано, разбираш ли какво имам предвид?

Фанатик те нарекох, заради мненията ти в религиозната тема, по-специално заради това, че насаждаш на децата си своите виждания, вярвания и разбирания, а и не само. Според мен е неправилно.

Относно моите убеждения - за мен те са безценни, но съм далеч от това, да ги защитавам със зъби и нокти, камо ли пък да се опитвам да ги натрапвам някому.
Това, което се опитвам е, да ги изложа така, че да бъда разбран, без да искам тези мои убеждения да бъдат споделени. Не мога да искам такова нещо от никого, за разлика от една голяма група хора, на които това им е основна цел. Това е и причината, поради която ненавиждам религиите, които правят именно това и използват резултатите за собствена облага.

От какво зависи живота ни?
Най-вече от нас самите, като разбира се, има и външни фактори, които влияят. Отново, един от най-силните външни фактори отново е религията и това е още една причина, да не я харесвам.

Отговорих ти, какво смятам за възможността за "вечен мир" просперитет и т.н., като казах, че нямаш представа какво е това утопия, защото е точно това.
И не искам да вярвам, че е възможно, искам човечеството да поеме в такава посока, която ще го доближи максимално до тази утопия. И това е възможна реалност, само че няма да се случи, докато не се научим да оставяме настрана поне за малко идентичностите и егоизма си, ако това ще помогне да вървим напред.

С последната част от поста ти, тази за хората, вече не съм съгласен.
Ти наистина ли смяташ себе си за човек, който е способен да извърши гнусно престъпление, ако няма норми, правила, закони и наредби?
Аз за себе си съм сигурен, че не бих направил нещо такова, освен ако не се налага да защитя собствения си живот или този на семейството ми по този начин.

Толкова от мен по това твое мнение, без никакви лоши чувства.

_galio_ написа: Така е, само че съм категорично убеден, че Библията по начина, по който я познаваме, е смес от лъжи и загатнати истини, съшити с недомлъвки и двусмислие , съчинена с конкретни цели от определени хора. Не мога да приема за чиста монета твърденията, че централизирана институция (църква, правителство, whatever) съществува, за да ме напътства в земния ми живот. Не приемам всички убийства, извършени в името на християнството, като характеристика на епохата или недоразбиране на учението на Иисус. Според мен те имат други функции, но скачаме пък в трета тема.

Можем да коментираме и двусмислията в Библията, аз съм "за".

Ей това вече е мнение, което напълно споделям, точно това си мислех снощи, докато пътувах към вкъщи.
Лошото е, че много хора възприемат тази "свещена" книга като пътвеодител в живота си, докато тя е инструмент за нещо съвсем друго, имащо за цел да направлява стадото и да извлича изгода от това.
Странно ми е, как може хората да постъпват така, когато тази книга е сбирщина от разкази, митове, легенди писани и разказвани от сума ти народ, описани халюцинации и видения и т.н., а като за капак, има и исторически факти вътре, които обаче само увеличават бъркотията.
Иначе преди известно време гледах един документален филм за исляма, в който имаше много интересни неща, по-конкретно тезата беше, че християнството и исляма са две страни на една и съща монета.
Като и двете религии са създадени от един кръг хора с цел да държат в подчинение останалите и да ги манипулират, както им е изгодно.
Трябва да проверя как се казваше, филмът беше всъщност под формата на лекция на някакъв професор.

Относно това, което си извадил от книгата на Енох, много е интресно. Като най-набиващия се извод е - извънземни! Ако се хвана за Пътеводителя де. :D
Oх, обещах да съм сериозен, извинявам се. :)

Но така извадено без контекст е трудно да се направят някакви сериозни изводи. Твърде много неясноти и двуслмислия има, които могат да бъдат тълкувани различно от различните хора, например както аз направих с извънземните по-горе.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 23 Яну 2015, 11:59

Jordana написа:Духовната семинария е на ул Велчова завера 2 , София . Намалете ако е възможно тия притчи , сказания , тори , сули ,азани ,талмуди и всякакъв такъв бъркоч от религиозни постулати догми и суеверия че става една голяма финансова шумеро -религиозно -еврейско-християно -ислямска радикална конспирация .chemitrails ръсят всички без разлика на вероизповедание пол раса и сексуална ориентация :mhihi:

Ти кажи за радикалните будисти, кажи :D

Ще удариш в земята всички възможни "притчи, сказания ,тори ,сули, азани ,талмуди и всякакъв такъв бъркоч от религиозни постулати догми и суеверия".

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 23 Яну 2015, 12:11

Fear написа:Фанатик те нарекох, заради мненията ти в религиозната тема, по-специално заради това, че насаждаш на децата си своите виждания, вярвания и разбирания, а и не само. Според мен е неправилно.

...

Относно това, което си извадил от книгата на Енох, много е интресно. Като най-набиващия се извод е - извънземни!

...

Но така извадено без контекст е трудно да се направят някакви сериозни изводи. Твърде много неясноти и двуслмислия има, които могат да бъдат тълкувани различно от различните хора, например както аз направих с извънземните по-горе.

На теб не ти харесва, но е конституционно право:

Чл. 47.
(1) Отглеждането и възпитанието на децата до пълнолетието им е право и задължение на техните родители и се подпомага от държавата.

Именно. Всъщност книгите на Енох се ползват именно за доказателство на тезата за извънземен живот или древни астронавти, или там както ти харесва да им викаш.

Аналогията с пътеводителя е в някои глави само, по-скоро директни аналогии могат да се търсят в Стар Трек. Дали е случайно, нарочно или чиста художествена измислица ... всеки да си преценява.

Ми прочети контекста, де. Ей я там книгата, Битие го има достъпно навсякъде, също и Шумерски митове и легенди, в Читанка има няколко книги по темата ... да коментираш поп-филмчета за християнство / ислям, без да си чел Библията / Корана е несериозно. Отиваме на тезата как е по-лесно някой да ти смила информацията и да ти я спуска, вместо сам да се захванеш.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 23 Яну 2015, 12:18

_galio_ написа:На теб не ти харесва, но е конституционно право:

Чл. 47.
(1) Отглеждането и възпитанието на децата до пълнолетието им е право и задължение на техните родители и се подпомага от държавата.

Именно. Всъщност книгите на Енох се ползват именно за доказателство на тезата за извънземен живот или древни астронавти, или там както ти харесва да им викаш.

Аналогията с пътеводителя е в някои глави само, по-скоро директни аналогии могат да се търсят в Стар Трек. Дали е случайно, нарочно или чиста художествена измислица ... всеки да си преценява.

Ми прочети контекста, де. Ей я там книгата, Битие го има достъпно навсякъде, също и Шумерски митове и легенди, в Читанка има няколко книги по темата ... да коментираш поп-филмчета за християнство / ислям, без да си чел Библията / Корана е несериозно. Отиваме на тезата как е по-лесно някой да ти смила информацията и да ти я спуска, вместо сам да се захванеш.

Така е, право си е, просто моето мнение е, че е неправилно да се насаждат такива неща у децата. Не обвързвам никого с него.

Филмът го гледах на практика случайно, просто споделих. Като нищо тезите в него могат да бъдат и факти, все пак нали темата е за конспирации, затова и го споменах. :)
Не чакам някой да ми смила информацията, просто се запознавам с мнението на инакомислещите.

Библията съм я чел, Корана само отгоре-отгоре, а книгата на Енох казах, че ще я прочета, просто ми трябва малко свободно време.
Също така, в предното си мнение казах какво мисля за Библията, след като съм я чел и мненията ни там съвпадат.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 23 Яну 2015, 14:20

Специално за galio : Арън Алексис който убил 12 души Според Федералното бюро за разследване (ФБР) мъжът е имал законен достъп до военната база и е използвал валиден пропуск. ФБР разкри някои биографични данни за стрелеца, публикувани от АП. Алексис е приел будизма, бил е набожен и според негови приятели е искал да стане монах.</br></br>Прочети повече на: http://www.novini.bg/news/156664-масовият-убиец-от-нейви-ярд-приел-будизма-искал-да-стане-монах.html?utm_source=flip.bg
Като добавиш и човешките жертвоприношениа на Джай-лама и Чеджин -лама в миналото ...ми не , не ме кефят тия "пацифисти" :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 23 Яну 2015, 14:54

Jordana написа:Специално за galio : Арън Алексис който убил 12 души Според Федералното бюро за разследване (ФБР) мъжът е имал законен достъп до военната база и е използвал валиден пропуск. ФБР разкри някои биографични данни за стрелеца, публикувани от АП. Алексис е приел будизма, бил е набожен и според негови приятели е искал да стане монах.</br></br>Прочети повече на: http://www.novini.bg/news/156664-масовият-убиец-от-нейви-ярд-приел-будизма-искал-да-стане-монах.html?utm_source=flip.bg
Като добавиш и човешките жертвоприношениа на Джай-лама и Чеджин -лама в миналото ...ми не , не ме кефят тия "пацифисти" :mhihi:

Не си сериозен :D

In its report, the UN mission to Iraq says at least 5,576 civilians were killed and another 11,665 wounded from 1 January until the end of June. Another 1.2 million have been driven from their homes by the violence, it adds.

http://www.theguardian.com/world/2014/j ... -2014-isis

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 23 Яну 2015, 15:23

Е така е , когато будиста поеме пътя на бушидо .Появяват се тъй наречените collateral damage :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 28 Яну 2015, 3:42

Гледам сте пуснали конспиративна тема. След моята "С какво ни пръскат от небето" май се казваше гледам нищо не се е променило. Безсмислени спорове само. Едни и същи хора са на принципа на Китодар https://www.youtube.com/watch?v=BDAm-E0soTY и с тях не може да се спори. Познавам такъв човек лично, който дори да му докажеш нещо за което спорите и си прав, той пак стои с ококорени очи и повтаря в транс: "Това не може да бъде", "Как е възможно да е така?"...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 03 Мар 2015, 11:21

enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 03 Мар 2015, 14:52

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 03 Мар 2015, 16:38

Убийството на Борис Немцов е инсценировка за да се види до колко могат да бъдат манипулирани масите .Клипче със подробно походово обяснение как НЕ може да е истина още нямам , но скоро надявам се ще има . :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 04 Мар 2015, 9:05

Jordana написа:Убийството на Борис Немцов е инсценировка

Не е.
Американците са го перфорирали, за да настроят руснаците срещу Путин, понеже не успяха с Украйна и евтиния петрол :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата