Световни конспирации-chemitrails,9/11 и др.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Световни конспирации-chemitrails,9/11 и др.

Мнение от Fear » 22 Яну 2015, 12:31

hell's angel написа:Шубето, го кефи да го играе дибънкер от време оно :mhihi: Та не го взимайте, чак толкова на сериозно :mrgreen: Ако го няма, няма да е интересно.

Благодаря за признанието, аз също се забавлявам чудесно в темата. :ok:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 22 Яну 2015, 12:37

hell's angel написа:Шубето, го кефи да го играе дибънкер от време оно :mhihi: Та не го взимайте, чак толкова на сериозно :mrgreen: Ако го няма, няма да е интересно.

Благодаря за признанието, аз също се забавлявам чудесно в темата. :ok:
Жалко само, че темата придоби повече философски оттенък, което не е чак толкова интересно за мен, затова и се опитах да я пораздвижа, ама явно няма фенове на фантастиката тук. :)
KPETEH написа:Точно същото впечатление ми направи и на мен. Не умирах от желание да се включвам.

Смятам, че не тряя да ми се натрисаш с грозната си алфа докато си чета форума. Ако исках да ги гледам, щех да съм в друг форум. Твоите глупости и без това не ги чета. Чета си за конспирации и интересни факти, не се интересувам от елементарните ти възгледи и нерелани умозаключения повод световната ситуация и тнт. Има си друга тема за политика атентати и секви други...
Искам да кажа: Това, че си си намерил някой който да ти се връзва на тъпотиите, не ти дава правото да ми наслагваш грозната си алфа през ред.
Ако си гей си траеш за да не ядеш бой по улиците... Така ли е? Същото е. Ходи си на по бира, не си прави свалките тука...
И не ми обеснявай кое е задължително. Задължително да ти тегля една майна писменно.

Нали се сесщаш, през коя част от тялото ми е, какво ти трябва, какво ти харесва и какво ти се иска на теб? :mhihi:
Искаш интересни факти и ги търсиш в тема за конспирации, евала.
Това подсказва за изключителни интелектуални способности, без да трябва да отчитам останалата част от поста ти, лъхаща на форумна нинджа. :bowdown:
Като отчетем и правописа ти, картинката става съвсем ясна.

П.П.
Ще предам на жена си и детето ми, че съм гей, не се притеснявай. :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 22 Яну 2015, 12:53

Не те питам кво имаш. И рики мартин има деца... Целия си извън темата. Чети си там между редовете, мен на правопис, ник, призвание или оприличение не можеш ме обидиш. Гледам ти мненията и се чудя, как толко хранен човек все още се мъчи. Общото мнение според мен е, че си некъв адския досадник. Във всяка тема лапаш. За кво се бориш?
Това последното не е въпрос, най-малко аз искам да ти давам поле за изява...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 22 Яну 2015, 12:57

KPETEH написа:Само, че форума е доста по-активен и развит от секвите там други, не означава, че всеки трябва да се чувства длъжен да се изявява като некъв капацитет и кадърник. Мноо ми е неприятно да ги гледам тия некви секви "чужди" картинки, през 1 мнение. То па и нещо смислено да говори, само некви тъпотии, дето хич не са по темата... Яко се дразним ей...

Съпричастен съм.

Fear написа: ... можем да стигнем и до философия, така че по-добре да пропуснем, че има възможност да се окаже дървена.

Досега от темата с конспирациите изкарахме политиката, историята, религията, сега и философията.

Виж, говориш само и единствено общи приказки, в което смисъл виждаш само ти.

Като искаш да дебънкваш религията, фАни прОчети поне едно евангелие от Новия Завет, та да го дебънкнем. От воле може коментираме 1) човек, божество или пророк е Иисус, 2) защо всички евангелия са писани няколко века след разпятието, 3) защо от над 60 ученика, само на четирима са включени разказите, 4) разпнат ли е Иисус изобщо, 5) има ли наследници въпросният и прочие.

На няколко коментара съм да направя тъй че да не ти виждам коемнтарите изобщо. Трупаме трафик и не казваме нищо - поне като стана дума за кулите изскочиха разни инженери и техничари да се включат, сега втора страница си говорим пълни глупости.

П.П. Обещавам, че няма да станеш религиозен ако отвориш Библията.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 22 Яну 2015, 13:03

Fear написа: .. Искаш интересни факти и ги търсиш в тема за конспирации, евала.

Не искам да адвокатствам, ама това е и в моята градина. Има безобразно количество ФАКТИ, които никой не може / не иска да обяснява адекватно. От там тръгват и "конспирациите".

Кажи нещо конкретно, да изсипя коша с факти. Просто ти си вигани на контра, за идеята. Безсмислено е.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 22 Яну 2015, 13:16

_galio_ написа:
Fear написа: .. Искаш интересни факти и ги търсиш в тема за конспирации, евала.

Не искам да адвокатствам, ама това е и в моята градина. Има безобразно количество ФАКТИ, които никой не може / не иска да обяснява адекватно. От там тръгват и "конспирациите".

Кажи нещо конкретно, да изсипя коша с факти. Просто ти си вигани на контра, за идеята. Безсмислено е.

Хайде първо да изясним концепцията на думичката "факти", става ли?
Защото "факти", които никой не може/не иска да обясни не са никакви факти по дефиниция.
Факт е нещо, което е обяснено и доказано.

Относно това, какво съм прочел, то е доста повече, отколкото можеш да си представиш.
Специално на религиозна тематика, доста цитати съм вадил, които обаче бяха пропускани, защото не бяха удобни.
Същото е и с конспирациите.
Както и да е.

Интересно, че уж поощряваш различното мислене, обаче моето все не ти харесва.
Ако в темата останете само хора, които споделяте едно мнение, какво ще се случи с нея, м? ;)

Искаш нещо конкретно? Добре, посочи тема и започваме сериозно, без нападки, без остроумия и хумор, какво ще кажеш?
Склонен съм да си пренебрегна забавлението и да бъда сериозен, пък да видим, дали ще ти бъда достоен опонент.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 22 Яну 2015, 13:25

Fear написа:... Добре, посочи тема ...

Защо изпадна Книгата на Енох от каноничната литература.

Какво има вътре, дето църквата не иска да знаем?

Пускам един линк, макар да я има на доста места из нета:

http://books.ekipirane.com/%d0%ba%d0%bd ... %be%d1%85/

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 22 Яну 2015, 13:41

_galio_ написа:
Fear написа:... Добре, посочи тема ...

Защо изпадна Книгата на Енох от каноничната литература.

Какво има вътре, дето църквата не иска да знаем?

Пускам един линк, макар да я има на доста места из нета:

http://books.ekipirane.com/%d0%ba%d0%bd ... %be%d1%85/

Ще трябва да я прочета, за да мога евентуално да кажа, какво църквата не иска да знаем.
Въпреки, че е малко странно - това, че е извадена от каноничната литература не означава, че не може да бъде прочетена и съответно да се узнае това, което църквата не иска да бъде узнато.

Но всяко нещо, което може да разхлаби хватката на църквата върху вярващите и по-точно - върху парите им, е вредно за нея.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 22 Яну 2015, 13:52

Fear написа:Въпреки, че е малко странно - това, че е извадена от каноничната литература не означава, че не може да бъде прочетена и съответно да се узнае това, което църквата не иска да бъде узнато.

Просто не са успели да унищожат всичко. Все пак голяма част от апокрифите са били разпространени през 3-4 век и не е било възможно да се заличат напълно. Но да се раздават анатеми и да се горят книги - може.

Ще е хубаво и да се пуснат паралели между книгите на Енох и "Пътеводител на галактическия стопаджия" :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 22 Яну 2015, 14:09

_galio_ написа:Просто не са успели да унищожат всичко. Все пак голяма част от апокрифите са били разпространени през 3-4 век и не е било възможно да се заличат напълно. Но да се раздават анатеми и да се горят книги - може.

Ще е хубаво и да се пуснат паралели между книгите на Енох и "Пътеводител на галактическия стопаджия" :D

Сега вече съвсем ми разпали интереса - при първа възможност ще я прочета цялата от линка, който си дал. :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 22 Яну 2015, 14:53

:OT:
Не съм чел тази книга за Енох, обаче все се появяват някакви неща, дето са "забранени" , но незнайно как са издадени.
Винаги има нещо "намерено" някъде "забравено" и съответно "забранено", за да е интересно и търсено в последствие.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 22 Яну 2015, 15:08

Е.Димитров написа::OT:
Не съм чел тази книга за Енох, обаче все се появяват някакви неща, дето са "забранени" , но незнайно как са издадени.
Винаги има нещо "намерено" някъде "забравено" и съответно "забранено", за да е интересно и търсено в последствие.

Както казах, голяма част от тия апокрифи са доста популярни и не могат да бъдат заличени. Има и нови находки, които се откриват инцидентно, например гностическите евангелия от Наг Хамади. Остава да се фантазираме колко пъти по толкова информация е унищожена.

Апропо, в апокрифи пише доста по-различни неща, отколкото в каноничните евангелия.

Конкретно книгата на Енох е за прадядото на Ной - дори го имаше в последния филм, игран от Антъни Хопкинс.

Няма да пускам повече спойлери, понеже ако някой мине все пак 3-4 страници, може да стане доста забавно :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 23 Яну 2015, 9:43

Поиграх си да извадя някои по-интересни моменти, ще е инетерсно как могат да се коментират от модерен човек:

III
1. Ония, които са на небето, знаят всичко което става на земята.
2. Те знаят, че небесните светила над нас никога не сменят пътя си; всяко от тях изгрява и залязва в точно определено време и никога не пристъпва заповедите, които е получило. Те гледат към земята,и виждат всичко, което се случва по всяко време на деня и нощта.

VII
1. В началото на света, когато децата на човешкия род се умножиха, родиха се момичета стройни и красиви.
2. Ангелите, деца на небето, ги видяха и се влюбиха в тях. Тогава си казаха: Хайде да си изберем жени измежду хората и да имаме деца от тях!
...
9. Всеки от тях си избра по една жена и заживя с нея. Те научиха жените си на магии и чародейства, разкриха им тайните на различните храсти и дървета.
...

XII
...
4. И наблюдателите ме нарекоха Енох, писаря, защото описвах всичко.
5. А Господ ми каза: Енох, писарю на правдата, иди да кажеш на наблюдателите от небето, които са напуснали върховните висини на небесата и техните обиталища и са се осквернили с жените, че ще бъдат наказани.

XV
...
4. Те бидоха създадени, за да умират.
5. Ето защо аз им бях дал жени, за да могат да живеят с тях и да раждат деца, които да продължат техния род на земята.

XLVI
...
5. Те ще намразят небесните звезди и ще вдигнат ръце против всемогъщия; очите им ще бъдат обърнати само към земята, която ще искат да направят свое вечно жилище; и делата им ще бъдат само дела на неправда. Те ще се радват само на своите богатства и ще се доверяват само на създадени от собствените им ръце богове. Те ще откажат да се молят Господу и ще го изгонят от своите храмове.

LXIV
...
6. Господ реши в своята правда да изтреби всички земни жители, тъй като са узнали всичките тайни на ангелите и имат в ръцете си враждебната мощ на демоните и силата на магията. И на онези, които издигат идоли по цялата земя.
7. Те знаят как се извлича среброто от земната прах, как се намират в почвата метални пластинки; оловото и бронзът съвсем не са плодове на земята и трябва да се извличат от нейните недра.
...
9. Тогава моят прадед Енох ме хвана за ръка и като ме изправи ми рече: Иди, защото аз се допитах до Бога за този земен смут и той ми отговори: Те препълниха чашата на своето безчестие и моята справедливост вика за отмъщение! Те са се допитали до луните и са узнали, че земята ще загине с всичките и обитатели. И те не ще намерят никаква закрила навеки.
10. Открили са тайни, които съвсем не биваше да знаят, ето защо ще бъдат съдени; но ти, сине мой, господарят на духовете познава твоята чистота и невинност; той знае, че ти укоряваш разкриването на тайните.

LXVIII
...
16. Те не биха могли да загинат, освен поради твърде многото си знания.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 23 Яну 2015, 9:45

Fear написа:"Смешно" е, защото умират хора по вина на други хора, които имат разбирания като твоите, колегата добре ти го е напсиал, виждам че си и съгласен с това.

Изобщо не можеш да си представиш, какво искам да кажа, нали?
И понеже думичката комунист, макар и написана с хумор, който е изрично подчертан, ти бръкна някъде надълбоко, ще пробвам с друга думичка - идеалист.
Така става ли?

И да, за разлика от теб знам какво е идеал, но това не ми пречи да гледам в бъдещето и да желая просперитета на човечеството и да съм против тези, които пречат той да бъде осъществен.
Тези като теб, закостенели и бранейки някакви хилядолетни отживелици, които нямат място в едно съвремено общество, което иска да се развива.

Колега, аз не се интересувам от твоя милост що за човек си. Интересувам се от това, което пишеш и коментирам него. Ти каза че си против идентичността, ако искаш, да ти цитирам мнението? Аз не виждам нищо смешно или забавно в такова твърдение. Пък ако пишеш с недомлъвки и завоалирано, толкова по-зле за теб. Нарече ме фанатик, но ако те питам защо, едва ли ще ми отговориш. Пък аз искам да те питам, колко струват твоите убеждения и докъде си готов да стигнеш за тях? Така както гледам, със зъби нокти защитаваш някаква теза. Ти не си ли фанатик тогава? Тук не обсъждаме кой какъв е, а дали нашият живот не се управлява и зависи от фактори, хора и събития, които са против нас. И така и така не ми отговори, как изминалата история доказва, че мир е възможен, просперитет също. Това, че на теб ти се иска да вярваш, че е възможно, не значи че е. Човек е добре да има някакви идеали, но те трябва да почиват на реалността. А реалността не дава основания да се мисли, че хората по лицето на земята са способни да живеят в мир, разбирателство и просперитет. Защото в хората, обикновените хора не живее нищо добро и всеки е способен да извърши гнусни престъпления ако не бъде обуздаван и спиран, от закони, правила, наредби. Мнозина се ужасяват от стореното от някои световни престъпници, сочим ги с пръст и казваме, че са извършили тежки престъпления против човечеството, но ако само можем да видим какво има в нас самите и на какво сме способни, ако това, което е в нас излезе навън и получи възможност за изява, сигурен съм, ще се ужасим и на момента ще забравим и за Хитлер и за Сталин и за всичко.

_galio, Книгата на Енох се основава на един стих от посланието на Юда и на тази основа, някой е написал цяла книга. Има много други книги, които не са част от Писанието, но са прикрепени към него, например тези е православната библия. Има други евангелия, има всякакви други източници, които претендират да са боговдъхновени и истина. Не можеш да отсееш истината от лъжата, като изучаваш лъжата. Трябва да познаваш истината, за да направиш разлика.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 23 Яну 2015, 9:57

Elesar74 написа: Не можеш да отсееш истината от лъжата, като изучаваш лъжата. Трябва да познаваш истината, за да направиш разлика.

Така е, само че съм категорично убеден, че Библията по начина, по който я познаваме, е смес от лъжи и загатнати истини, съшити с недомлъвки и двусмислие , съчинена с конкретни цели от определени хора. Не мога да приема за чиста монета твърденията, че централизирана институция (църква, правителство, whatever) съществува, за да ме напътства в земния ми живот. Не приемам всички убийства, извършени в името на християнството, като характеристика на епохата или недоразбиране на учението на Иисус. Според мен те имат други функции, но скачаме пък в трета тема.

Можем да коментираме и двусмислията в Библията, аз съм "за".

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата