Първият сняг ме хвана неподготвен

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Първият сняг ме хвана неподготвен

Мнение от Escape » 14 Ное 2006, 21:45

Малко предисловие - в момента се подвизам временно във Велико Търново, в което както знаете има 3 посоки - надолу, нагоре и по стълбите :mhihi: ма понеже последната не се отнася за мен остава само надолу и нагоре :mhihi:

Действието се развива преди около десетина дена - беше Петък и навън заваля първия сняг за сезона. Още сутринта беше почнало да прехвърча, ама все не можеше да се задържи. Тъкмо се канех да си тръгвам от работа, когато една малка групичка от колеги се изнесе в едно заведенийце на хапване и пийване - все пак беше Петък вечер :).Юрнахме се цялата тайфа и стана доста приличен запой, въпреки че аз не пих защото бях с колата :mhihi:
Та към 1:30 през ноща излизаме си от заведението и какво да видя - всичко побеляло :shock: даже колата беше затрупана и трябваше да я разчистя :)

Качваме се със един приятел и ще тръгваме към гарата да посрещаме приятелката му, която пътува 7 часа от София до Търново. Тъкмо сядам в колата и какво да видя - едно такси (няква тъпа ИбиСа :winky:) дръпнал ръчната и се пързаля на зиг заг по надолнището :mhihi: ама се занасяше от единия край на булеварда до другия (а това е булевард с по 3 плътна) . Този пич направо ми напълни душата и само седнах и си сложих колана за всеки случай (между другото тук не си слагат коланите).

Тръгвам си аз най-културно с лявата врата напред и едно такси щеше да ме отнесе - нещо предницата му поднесе и не успя да завие в пресечката от която аз излязох преди секунди :mhihi: явно имаще много състезатели тази вечер :)

И тъкмо като я вкарах в горе долу в пътя .... натискам спирачката, че трябваше да завия и ужас - нищо не стана - колата нито намали, нито зави... :shock: и в този момент зацепвам че още не съм сменил летните си гуми , а това лято им беше последното, защото много се изтъркаха вече

Нейсе, успя някак си да спре (на около 1/2 метър от една кола) и от там нататък карах по внимателно.... доколкото можех защото с тея гуми. Та карам си към гарата (тя е на центъра) а колата за 1 минута не седя мирна :mhihi: точно пред полицията има един хував и сравнително широк завой и там така зверски поднесе, че за първи път в живота си навих обратен волан до край. Там даже се стреснах, защото имаше и някакви коли наспрели отстрани. Стигнахме благополучно до гарата, взхме на приятеля ми гаджето и се прибрахме по живо и здраво в къщи, ама поне никога няма да забравя думите които пича каза на гаджето си - "Не се притеснявай, баща му е състезател, а той от малък се занимава с коли" ...разбира се в тези думи нямаше нищо вярно, той просто успокояваше момичето :mhihi:

П.С. вярно беше забавно, ама си е опасно... колата ставаше неуправляема на няколко пъти и само късмет ни спаси от някой сериозен инцидент. Така, че ако има някой дето още не е сменил гумите да бяга бързо да ги сменя. И умната :yes:
Последна промяна Escape на 14 Ное 2006, 22:58, променена общо 1 път

ИС-пушил ентусиаст
Аватар
Кара: С 601 Трабант И С БМВ 318
Мечтае да кара: Ферари ф 40
Детайли за колата: Малко е счупена , но и предстои реставрация

Мнение от Mishel_Vaian » 14 Ное 2006, 22:24

Слагай ботушите да не стават сакатлъци :mhihi:
My life is all I have ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: f31

Мнение от karaibrahim » 14 Ное 2006, 22:27

непоДготвен :help:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 14 Ное 2006, 22:53

karaibrahim написа:непоДготвен :help:

кви са тия човечета "help", аре порагледай се и ще видиш че има много правописни грешки.
ЕВАЛА - намерил си една....аре сега потърси и останалите и може да почнем да си викаме "неграмотник"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 14 Ное 2006, 23:23

Escape написа:

кви са тия човечета "help", аре порагледай се и ще видиш че има много правописни грешки.
ЕВАЛА - намерил си една....аре сега потърси и останалите и може да почнем да си викаме "неграмотник"

кажи, честно, ще се обидиш от човек, който кара АСТРА!?!?! :mhihi: Остави го да киселее...

п.с. Много добра историйка :yes: :bowdown:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: f31

Мнение от karaibrahim » 14 Ное 2006, 23:46

Escape написа:

Това казах и на Вичо сега по icq - това е форма на уважение към хората, които ще ти четат иначе хубава история. Когато не си се позамислил и за една минута е малко тъпо. :roll:

А на мен, подобна ситуация ми се е случвала и със зимните гуми на една поледица в София, тъй че, вече не се мисля за безсмъртен след като сложа зимните... :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 14 Ное 2006, 23:48

ми щото само задно+зимни = безсмъртен :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 15 Ное 2006, 14:14

Добре че не си онесъл някой бордюр :!: