Камера за заден ход и изкарване на аукс
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- jivakula
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е61 525d, F11 525d xDrive
- Мечтае да кара: само BMW-та
Re: Камера за заден ход и изкарване на аукс
Да, по слаб е сигнала.
Sent from my LG G2 mini using Tapatalk

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
аз реших проблема с едно радио от по новите серии на БМВ около 2005 2006..
оказа се, че това са пълни глупости че навигациите работят само БМ54 , 23, 24 и тн..
всяко едно по ново радио радио на БМВ може да тръгне и с навигацията , има дребни детайли и някои изисквания за софт, но всичко е горе долу едно и също.
всички команди вървят през аи-бъс и няма никакви проблеми.
малката разлика е, че на по новите радиа има АУКС, лаин аут, и какви ли не екстри
оказа се, че това са пълни глупости че навигациите работят само БМ54 , 23, 24 и тн..
всяко едно по ново радио радио на БМВ може да тръгне и с навигацията , има дребни детайли и някои изисквания за софт, но всичко е горе долу едно и също.
всички команди вървят през аи-бъс и няма никакви проблеми.
малката разлика е, че на по новите радиа има АУКС, лаин аут, и какви ли не екстри
- niki87bg
- Потребител
-
- Кара: BMW E39 530D
- Мечтае да кара: M5
Относно камерата за задно виждане - преди два дни правих цялата процедура на Е39 комби и да ви кажа честно , монтажа на релето и изкарването на пиновете / 13 , 14 и 17 / ми се стори като детска игра ....спрямо прекарването на кабела от плафона до ТВ модула .Колкото до монтажа на самата камера на мястото на плафона , си има една идея преправяне , аз се справих с малка ножовка и макетен нож .......залепих я със сикафлекс защото не видях реален монтаж за крепеж само на крачетата на камерата . Прекараш ли кабелите до модула , от там на татък е лесно ще ти пусна схемата за монтиране с реле / изпробвано от мен 100% работи / .Много е важно всеки кабел да бъде запоен защото в противен случай има риск да трепти образа на камерата.
Поздрави - ето я и схемата
Поздрави - ето я и схемата
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
ЖЕНА и БМВ не ми ли въртят дупе не ми ги хвали !!!!
- ares2
- старши ентусиаст
-
даи една снимка да видим какво си направил
пак да питам че все това ме мъчи..
дали вече няма да имаш опция ТВ? или може да си се ползват и двете камера и тв?
пак да питам че все това ме мъчи..
дали вече няма да имаш опция ТВ? или може да си се ползват и двете камера и тв?
- niki87bg
- Потребител
-
Ползваш си и двете и камера и ТВ ей ся ще пусна снимки да видиш при мен как се е получило
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- jivakula
- кандидат ентусиаст
-
- Zlatko1986
- Потребител
-
Колега, ще сложиш ли няколко снимки как си прокарал кабелите и как си ги вързал, че и аз съм с комби и мисля да се пробвам. Мерси
- niki87bg
- Потребител
-
До като правех монтажа....... снимки не съм правил / беше си тъмно , все пак след работа го правя /
Но мога да ти обясня потробно от къде да ги прекараш най - безопасно и функционално .
1 - во се сбогуваш с оригиналното осветление на плафоните на номера / поне аз така направих / монтираш си от тез водоустохчивите ленти по - три от ляво и три от дясно , свети много приятно и равномерно на рег.номер
2 - ро монтираш камерата на мястото на левия плафон / по твой избор , но на мен ми се видя по хубав ъгъла на камерата /
3 - то демонтираш пластмасите на багажника / тези който са на лявата колкона на багажника / от там минава сноп с кабели към купето
4 - то с миши опашки захващаш захранването и видеото от камерата за снопа с кабели към маншона на пантата на вратата
5 - то щом си прекарал кабелите след пантата , сваляш решетката на лявата задна колонка на музиката , ще видиш гумен маншон , правиш лек разрез от страни на маншона и прекарваш кабелите на камерата , от там минават кабелите за музиката който отиват до радио модула ........ следваш ги тях и по страничната колонка на задната врата та право до тв модула
6 - то закрепяш релето близо до тв модула за да не си ослужняваш монтажа с 5 метра кабел , вземаш си маса някъде от купето / аз пробих дупка на самия корпус до модула / и от там монтажа е описан в схемата ми по - горе
Много е важно всички връзки да ги запоиш и да ги изолираш с термошлаух!!!!!!!!!
Искам само да вметна на тези който ще се изкажат прибързано че много сложно съм го направил , че при комбито монтажа на камерата е много по сложен в сравнение със седана
Колкото до колегата който изяви желание да му опиша аз как съм се справил , ако си някъде в близост до Бургас с удоволствие ще съдействам за монтажа
Поздрави
Ники Петков
Но мога да ти обясня потробно от къде да ги прекараш най - безопасно и функционално .
1 - во се сбогуваш с оригиналното осветление на плафоните на номера / поне аз така направих / монтираш си от тез водоустохчивите ленти по - три от ляво и три от дясно , свети много приятно и равномерно на рег.номер
2 - ро монтираш камерата на мястото на левия плафон / по твой избор , но на мен ми се видя по хубав ъгъла на камерата /
3 - то демонтираш пластмасите на багажника / тези който са на лявата колкона на багажника / от там минава сноп с кабели към купето
4 - то с миши опашки захващаш захранването и видеото от камерата за снопа с кабели към маншона на пантата на вратата
5 - то щом си прекарал кабелите след пантата , сваляш решетката на лявата задна колонка на музиката , ще видиш гумен маншон , правиш лек разрез от страни на маншона и прекарваш кабелите на камерата , от там минават кабелите за музиката който отиват до радио модула ........ следваш ги тях и по страничната колонка на задната врата та право до тв модула
6 - то закрепяш релето близо до тв модула за да не си ослужняваш монтажа с 5 метра кабел , вземаш си маса някъде от купето / аз пробих дупка на самия корпус до модула / и от там монтажа е описан в схемата ми по - горе
Много е важно всички връзки да ги запоиш и да ги изолираш с термошлаух!!!!!!!!!
Искам само да вметна на тези който ще се изкажат прибързано че много сложно съм го направил , че при комбито монтажа на камерата е много по сложен в сравнение със седана
Колкото до колегата който изяви желание да му опиша аз как съм се справил , ако си някъде в близост до Бургас с удоволствие ще съдействам за монтажа
Поздрави
Ники Петков
- ares2
- старши ентусиаст
-
днес пристигна моята камера
мердси за линка..
излезе ми 21 лв..
като монтирам ще пиша че ме затрупа сняг сега
мердси за линка..
излезе ми 21 лв..
като монтирам ще пиша че ме затрупа сняг сега
- jivakula
- кандидат ентусиаст
-
И моята седи в къщи и не съм я монтирал....да не забравите да сложите по едно реле да включва захранването на камерата!

- ares2
- старши ентусиаст
-
- niki87bg
- Потребител
-
Ами радвай се все пак спестяваш 5 лв за реле / а буксата с кабелите имаш ли я ? / връзвай релето по - горе описания начин и гледай зад теб какво се случва .Поздрави
Колеги пуснете по една снимка после да видим как изглежда на живо в действие тази камерка : )))
- ares2
- старши ентусиаст
-
аз ще го заместя с оригинал на бмв това реле за да си пасне на мястото
само трябва да му видя схемата
само трябва да му видя схемата