Акумулатор?Колко ампера и какъв стартов ток?bmw e60 530d
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
Re: Акумулатор?Колко ампера и какъв стартов ток?bmw e60 530d
а какво стана с "караш Е60 а не Дачия, вземи си скъп"
в кръга на шегата разбира се, и аз си намерих български 100 амперов за 115лв и моя като се скапе ще взимам такъв... На баща ми същия изкара 4 години.
Във връзка с това, искам да питам като си седите в колата колко време може да слушате музика преди да изгасне I-Drive? При мен го засичах 40-45 минути и гасне. Питам, защото пряко е свързано с консумацията на ток и това, какво е състоянието на акумулатора.

Във връзка с това, искам да питам като си седите в колата колко време може да слушате музика преди да изгасне I-Drive? При мен го засичах 40-45 минути и гасне. Питам, защото пряко е свързано с консумацията на ток и това, какво е състоянието на акумулатора.
Последна промяна sawion на 19 Яну 2015, 19:37, променена общо 1 път
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
sawion написа:а какво стана с "караш Е60 а не Дачия, вземи си скъп"в кръга на шегата разбира се, и аз си намерих български 100 амперов за 115лв и моя като се скапе ще взимам такъв... На баща ми същия изкара 4 години.
Във връзка с това, искам да питам като си седите в колата колко време може да слушате музика преди да изгасне I-Drive? При мен го засичах 40-45 минути и гасне.
Хаха колега ти зададе егати въпроса. Чалга или не чалга

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
sawion написа:а какво стана с "караш Е60 а не Дачия, вземи си скъп"в кръга на шегата разбира се, и аз си намерих български 100 амперов за 115лв и моя като се скапе ще взимам такъв... На баща ми същия изкара 4 години.
Ами при мен това време е доста повече, някъде над 1 и 30мин., даже веджъж ми се случи да спре дисплея и музиката и ми се показа едно оранжево акумулаторче, ама запалих де, че бях на едно кофти място спрял

Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
Именно за това питах. Предполагам скоро ще трябва да се ориентирам и аз към покупка... Мерси колега 

Аз си взех AC Delco и съм много доволен,а и цената е доста по добра от на Bosch .
Днес си купих 100ah, махнах стария, който също беше 100ah, сложих новия и засега нито нещо е пискало, нито е искало да кодираме 

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
SDLS написа:Днес си купих 100ah, махнах стария, който също беше 100ah, сложих новия и засега нито нещо е пискало, нито е искало да кодираме
Ама то колега няма и да изпише... Трябва да му зададеш че е нов, за да не го презарежда...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
SDLS написа:Днес си купих 100ah, махнах стария, който също беше 100ah, сложих новия и засега нито нещо е пискало, нито е искало да кодираме
Премери си на колко зарежда. Почти съм сигурен че е над 15в
- nazis
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320D,150к.с /комби бегачка
Има промоция в МЕТРО - и макари да не взимам от там техника купих акумулатор ВАРТА Силвер 85АМПЧ 830 пусков ток на цена 220лв
колата пали като луда вече - не че стария и заводски акумулатор не въртеше 75ампч но се замисляше по студеното и явно си е бил вече за смяна
Вартата ми е втора -имал съм и Бош и са на кантар и най- здрави за парите си
Български акумулатор вече никога - на предното 525тдс имах такъв нов,сгъна на първия месец смениха ми го и като мина гаранцията пак сгъна тотално
колата пали като луда вече - не че стария и заводски акумулатор не въртеше 75ампч но се замисляше по студеното и явно си е бил вече за смяна
Вартата ми е втора -имал съм и Бош и са на кантар и най- здрави за парите си
Български акумулатор вече никога - на предното 525тдс имах такъв нов,сгъна на първия месец смениха ми го и като мина гаранцията пак сгъна тотално
Голямата цица разсейва добрият ебач !
netmurder написа:sawion написа:а какво стана с "караш Е60 а не Дачия, вземи си скъп"в кръга на шегата разбира се, и аз си намерих български 100 амперов за 115лв и моя като се скапе ще взимам такъв... На баща ми същия изкара 4 години.
Ами при мен това време е доста повече, някъде над 1 и 30мин., даже веджъж ми се случи да спре дисплея и музиката и ми се показа едно оранжево акумулаторче, ама запалих де, че бях на едно кофти място спрял![]()
Момчета, за хотелчета не сте ли чували, ще изгърбите момичетата в тия коли

adovet написа:SDLS написа:Днес си купих 100ah, махнах стария, който също беше 100ah, сложих новия и засега нито нещо е пискало, нито е искало да кодираме
Премери си на колко зарежда. Почти съм сигурен че е над 15в
Къде се мери

- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Колеги, как мога да разбера дали акумулатора ми е за смяна? Като не съм карал 2-3 дни и се кача в колата, при даване на контакт ми изписва High rate of battery discharge, но запалва без никакви проблеми. По принцип лятото карам рядко кола и в гаража ми си седи на зарядно непрестанно, но като съм някъде извън София ми се случва това. Ще ходя на почивка в Гърция за 2 седмици и се притеснявам да не ме изненада. От друга страна хич не ми се харчат 400-500 лв. ако не е нужно.
И моя оригиналния беше така преди да го сменя със нов защото не ми се рискуваше по същата причина.В един сервиз който се занимава с подобни истории ми го измериха по схемата с товар ,без товар колко пада и т.н и се оказа че има още живот 70% /след 7г./ но реших да не рискувам защото ако окъси ненадейно както ми се е случвало на друга кола няма мърдане.Май след шестата година тези оригиналните почват да издишат и капацитета не е същия а за такъв автомобил си трябва добър акумулатор по всяко време.
http://www.zxz-battery.eu/bg/index.php/ ... na-bateria
http://www.zxz-battery.eu/bg/index.php/ ... na-bateria
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI