ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Здравейте, колеги! Притежавам БМВ е36 компакт 94'. Взех го наскоро и сега работя по него, за да го приведа във вида, в който трябва да е. Имам един въпрос, който за много от вас може да се стори глупав, но аз предпочитам да питам хора, които вече са правили подобно нещо, вместо на сляпо да се тръгвам сам да решавам проблема. Не ми светят врътките за парното, което е без климатик, т.е. само трите врътки. На 99.9% съм убеден, че е изгоряла крушка. Въпросът ми е как да махна кората, за да мога да сменя крушката. Ясно е, че минава през музиката и шейната и, но оттам накъде? Благодаря предварително!
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Небесния написа:Здравейте, колеги! Притежавам БМВ е36 компакт 94'. Взех го наскоро и сега работя по него, за да го приведа във вида, в който трябва да е. Имам един въпрос, който за много от вас може да се стори глупав, но аз предпочитам да питам хора, които вече са правили подобно нещо, вместо на сляпо да се тръгвам сам да решавам проблема. Не ми светят врътките за парното, което е без климатик, т.е. само трите врътки. На 99.9% съм убеден, че е изгоряла крушка. Въпросът ми е как да махна кората, за да мога да сменя крушката. Ясно е, че минава през музиката и шейната и, но оттам накъде? Благодаря предварително!

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
Мерси много. Ще го пробвам. А такава крушка откъде мога да взема?
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Небесния написа:Мерси много. Ще го пробвам. А такава крушка откъде мога да взема?
Тя се вади от гнездото и

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Небесния написа:Мерси много. Ще го пробвам. А такава крушка откъде мога да взема?
От всеки БМВ дилър.
Номенклатурен номер : 61138353797
Описание : КРУШКА С ФАСУНГА
Ед.цена (с ДДС) : 25.58 BGN
ПП. Не знаех, че се вади от гнездото. Мислих, че са от онея п*дерастките дето са в пепелниците на е36

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
ogata написа:Небесния написа:Мерси много. Ще го пробвам. А такава крушка откъде мога да взема?
От всеки БМВ дилър.
Номенклатурен номер : 61138353797
Описание : КРУШКА С ФАСУНГА
Ед.цена (с ДДС) : 25.58 BGN
ПП. Не знаех, че се вади от гнездото. Мислих, че са от онея п*дерастките дето са в пепелниците на е36
Мисля,че бяха 2,но съм забравил,че и при мен ги сменях там,та май бяха 2.Вади се,не е като на ключовете на таблото

- petiopetrow87
- Потребител
-
- Кара: E36 M40 B18
- Детайли за колата: Преди да я закупя беше по хубава........
Здравейте вчера си харесах една 318 с М40 мотор. Въпроса ми е следния: Мотора доста потропва и работи доста шумно и се чудя колко ще ми излезе ревизиране на мотора ориентировъчно. Досега никога не съм имал BMW и не знам как стоят нещата с цените.
- HowDouWantit
- младши ентусиаст
-
Като бивш притежател на М40 бих се насочил към кола с друг мотор 

Здравейте,
имам едно питане:
когато при работещ двигател, изключа климатроника, след което загася колата,
когато пак я запаля климатроника ми се пуска автоматично.
Има ли вариант щом при работеща кола съм го изключил, като я запаля наново, да си е изключен, а не да се пуска сам?
Въпрос на настроики ли е (ако е така, ще се радвам да ми пообясните) или просто така си е зададено ?
Благодаря Ви !
имам едно питане:
Има ли вариант щом при работеща кола съм го изключил, като я запаля наново, да си е изключен, а не да се пуска сам?
Въпрос на настроики ли е (ако е така, ще се радвам да ми пообясните) или просто така си е зададено ?
Благодаря Ви !
durtaka написа:Здравейте,
имам едно питане:
Благодаря Ви !
Аз до колко знам и съм виждал на всички коли с климатроник е така, не само при бмв

petiopetrow87 написа:Здравейте вчера си харесах една 318 с М40 мотор. Въпроса ми е следния: Мотора доста потропва и работи доста шумно и се чудя колко ще ми излезе ревизиране на мотора ориентировъчно. Досега никога не съм имал BMW и не знам как стоят нещата с цените.
М40 с потропващ мотор

..Bayerische Motoren Werke..

- petiopetrow87
- Потребител
-
- Кара: E36 M40 B18
- Детайли за колата: Преди да я закупя беше по хубава........
petiopetrow87 написа:Здравейте вчера си харесах една 318 с М40 мотор. Въпроса ми е следния: Мотора доста потропва и работи доста шумно и се чудя колко ще ми излезе ревизиране на мотора ориентировъчно. Досега никога не съм имал BMW и не знам как стоят нещата с цените.
М40 с потропващ мотор

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
durtaka написа:Здравейте,
имам едно питане:
Благодаря Ви !
Това може да се препрограмира, но да знаеш, че не е задължително компресорът да работи, нищо, че свети звездичката. Просто това е напълно автоматичния режим, упралвнието само си решава дали му трябва студено от компресор или топло от парно за температурата, която си задал.
Never mistake motion for action...
- konteinerovoz
- Потребител
-
Здравейте, от скоро имам е36 316i 102 коня и вече започнаха проблемите. Първия ми въпрос е може ли да се смени термостата, без да се сваля радиатора и перката? Вторият ми въпрос е свързан с една тръбичка която е пластмасова и мисля че е за парното. Тази тръбичка се е спукала и пръска антифриз като фонтан докато работи колата. За да стигна до нея обаче трябва да мина през въздужния колектор който на този мотор е от две части. Махнах горната и всички болтове и гайки от долната, но не мога да изкарам долната част от втулките на блока. Помръдва и почти излиза, но сякъш още нещо я държи. Има ли нещо, което да не се вижда, а да трябва да се откачи/отвие?
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
konteinerovoz написа:Здравейте, от скоро имам е36 316i 102 коня и вече започнаха проблемите. Първия ми въпрос е може ли да се смени термостата, без да се сваля радиатора и перката? Вторият ми въпрос е свързан с една тръбичка която е пластмасова и мисля че е за парното. Тази тръбичка се е спукала и пръска антифриз като фонтан докато работи колата. За да стигна до нея обаче трябва да мина през въздужния колектор който на този мотор е от две части. Махнах горната и всички болтове и гайки от долната, но не мога да изкарам долната част от втулките на блока. Помръдва и почти излиза, но сякъш още нещо я държи. Има ли нещо, което да не се вижда, а да трябва да се откачи/отвие?
Термостата е на видно и лесно място за смяна