Цените на горивата
Модератор: Общи модератори
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Re: Евтини горива за празниците
drago_pavlov написа:alpina-ma6inata написа:Ами аз не пълня за 20 лв, тогава споменах като си направих нарочно експеримент и тъй като както споменах - за по-достоверно чаках да светне лампата ми, защото теоритично трябва да е по-точна от стрелката. Но тя, стрелката, как на 2.60 стрелката не ме е излъгала един път, а сега на ниските цени почна да ме лъжа и ми се вдигна разхода с 2 л. не знам. И за колкото и да пълня - ами не мога да усетя някаква осезаема разлика. Защото разликата с 60 ст. надолу по принцип си е осезаема. А карам по едни и същи маршрути - не е да карам повече и затова да ми се стопява намалението. Има нещо, но съм далеч от мисълта, че е това което трябва да е.
Не ангажирам никой с мнението си просто споделям..
Лампата и стрелката предполагам, че взимат данни от един и същ нивомер.
А това с повишения разход може да е от по-некачествени горива, а не от по-малко заредено отколкото отчетено на колонката.
Възможно е да компенсират с качеството, не мога да кажа. Но със сигурност не компенсират с далавери в количеството.
Да, това имам предвид. По-вероятно е да ни цакат с качеството отколкото с количеството, макар че и за второто никога не може да се знае със сигурност.
В тази връзка - със сигурност зареждането на метан е на друг принцип, но по повод защитниците на бензиностанциите и това как стрелките лъгали да споделя една случка на последното OMV на Цариградско, това последното на Горубляне. Случката е от преди 10 дена някъде.
Въртях си със служебната баничарка Opel Combo 2007-2008, която е заводски на метан. Колата ползва уреда, който е на таблото и за метана и за бензина, според зависи на това което караш. Казвам го във връзка, че не е с някакви измислени 3-4 лампички, които изгасват. Имах около 2/3 пълен резервоар метан. Но някой път са страшни опашки, а този път минавах от там, имах време и имаше една кола и реших да спра да го допълня.
Обикновено от празно до пълно го пълня за 19 лв таван. И спирам очаквайки тотала да е 6-7-8 лв макс, защото имаше доста метан и не само по стрелка ами в действителност беше карана малко от предното зареждане (50 км градско макс). Тотала беше 14 и нещо. Айде кажете ми как ми напълниха 14 лв метан в до голяма степен пълния ми резервоар, като иначе от празен го пълня за 19 лв.

Пак казвам - не съм запознат сигурно там принципа е различен естествено, но тези колонки не минават ли и те тези проверки, които са толкова строги и т.н.

Мисълта ми е - шашми винаги има, моля ви се не ми казвайте, че пак в стрелката ми е проблема.

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
alpina-ma6inata написа:drago_pavlov написа:alpina-ma6inata написа:Ами аз не пълня за 20 лв, тогава споменах като си направих нарочно експеримент и тъй като както споменах - за по-достоверно чаках да светне лампата ми, защото теоритично трябва да е по-точна от стрелката. Но тя, стрелката, как на 2.60 стрелката не ме е излъгала един път, а сега на ниските цени почна да ме лъжа и ми се вдигна разхода с 2 л. не знам. И за колкото и да пълня - ами не мога да усетя някаква осезаема разлика. Защото разликата с 60 ст. надолу по принцип си е осезаема. А карам по едни и същи маршрути - не е да карам повече и затова да ми се стопява намалението. Има нещо, но съм далеч от мисълта, че е това което трябва да е.
Не ангажирам никой с мнението си просто споделям..
Лампата и стрелката предполагам, че взимат данни от един и същ нивомер.
А това с повишения разход може да е от по-некачествени горива, а не от по-малко заредено отколкото отчетено на колонката.
Възможно е да компенсират с качеството, не мога да кажа. Но със сигурност не компенсират с далавери в количеството.
Да, това имам предвид. По-вероятно е да ни цакат с качеството отколкото с количеството, макар че и за второто никога не може да се знае със сигурност.
В тази връзка - със сигурност зареждането на метан е на друг принцип, но по повод защитниците на бензиностанциите и това как стрелките лъгали да споделя една случка на последното OMV на Цариградско, това последното на Горубляне. Случката е от преди 10 дена някъде.
Въртях си със служебната баничарка Opel Combo 2007-2008, която е заводски на метан. Колата ползва уреда, който е на таблото и за метана и за бензина, според зависи на това което караш. Казвам го във връзка, че не е с някакви измислени 3-4 лампички, които изгасват. Имах около 2/3 пълен резервоар метан. Но някой път са страшни опашки, а този път минавах от там, имах време и имаше една кола и реших да спра да го допълня.
Обикновено от празно до пълно го пълня за 19 лв таван. И спирам очаквайки тотала да е 6-7-8 лв макс, защото имаше доста метан и не само по стрелка ами в действителност беше карана малко от предното зареждане (50 км градско макс). Тотала беше 14 и нещо. Айде кажете ми как ми напълниха 14 лв метан в до голяма степен пълния ми резервоар, като иначе от празен го пълня за 19 лв.![]()
Пак казвам - не съм запознат сигурно там принципа е различен естествено, но тези колонки не минават ли и те тези проверки, които са толкова строги и т.н.
Мисълта ми е - шашми винаги има, моля ви се не ми казвайте, че пак в стрелката ми е проблема.
Колега незнам явно само при теб е проблема,при мен вчера при поредния направен опит,при заредени 20лв гориво което са 10 литра,изминах 133км,със същите 20лв.Което прави разход от 7.5/100 градско на 320Cd 04`.Преди с 20лв сипвах точно 8 литра,и да подмина 100км на таблото си беше рекорд

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
Малко встрани от темата. Имам едни поне 200-250 кила нафта ама е купена на черно, бая по тънко от тираджия. Нафтата е от ОМВ. Сега като е тънка цената по бензиностанциите мисля да си наливам редовна. А тази в гаража дето е в туби от мин.вода от 10 литра, колко време може да стои?!? Има ли срок на годност?
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
ka4i написа:Малко встрани от темата. Имам едни поне 200-250 кила нафта ама е купена на черно, бая по тънко от тираджия. Нафтата е от ОМВ. Сега като е тънка цената по бензиностанциите мисля да си наливам редовна. А тази в гаража дето е в туби от мин.вода от 10 литра, колко време може да стои?!? Има ли срок на годност?
По-добре похарчи тази дето е в тубите защото след време качеството и се влошава,тенденцията за сега е да се задържат цените такива каквито са даже и още леко да паднат надолу.Няма смисъл да е държиш купената нафта в туби без да е използваш.
- super_mario
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ски и свири на цигулка
С тази закотвена на 1лв цена на пропан-бутан ,то ще излезе по добре да се кара на бенз ако падне още мааалко цената на бензина
п.с.-за тези,които са на бензин и газ де, ние печките нямаме друга алтернатива

БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
super_mario написа:С тази закотвена на 1лв цена на пропан-бутан ,то ще излезе по добре да се кара на бенз ако падне още мааалко цената на бензина

ATR-42/72
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Ох, какви сме дребни душици и за това, че са ни смъкнали горивото с 10 стотинки и се радваме ..... Казах го и пак ще го напиша- цена 0.76 лв/литър . Такава цена искам аз -както е в Русия например ....И не само това... Искам и аз за отопляема квадратура на ГАЗ от 256 кв.метра включително и гаража да плащам ...50 евро ! Колега обяснява ,че си бил сложил 300 литра нафта за да си ги пази ..Ами нали след един месец и те ще свършат или после няма да караш...Като почнете с тези дребнави сметки , пестяли 5 лв. пестяли 20 лв... дрън дрън ..Нищо не пестите , всичко е само илюзия и цирк. Държавата ни умира, производството ни умира, народа ни се топи, ние всички сме до толкова стресирани и смачкани от системата ,че започваме да вегетираме, точно така - не да живеем ами да вегетираме - мислим само за яденето и отоплението ,а къде останаха хубавите неща като екскурзиите до хубави дестинации, децата, жените ...?Нашите тъй наречени народни избранници продадоха земята, предприятията, сега и нас продават .....Ама така ни се пада като сме овце и такива си ги избираме..Я да се върнем на темата , колко от Вас ходиха на избори ? Николко и защо? Нямало за кого да гласувате...Ами следващият път пак недей да ходите и след това може да се казвате Хасанчо и Мюмюнчо ,а милата ни родина да бъде надупчена като швейцарско сирене от взимане на проби за шистов ГАЗ ! Мисля, че вече няма какво да се каже по темата и е време за катинарче в противен случай само се обременяваме психически като е четем .....
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
sineok_pi4_ написа:Ох, какви сме дребни душици и за това, че са ни смъкнали горивото с 10 стотинки и се радваме ..... Казах го и пак ще го напиша- цена 0.76 лв/литър . Такава цена искам аз -както е в Русия например ....И не само това... Искам и аз за отопляема квадратура на ГАЗ от 256 кв.метра включително и гаража да плащам ...50 евро ! Колега обяснява ,че си бил сложил 300 литра нафта за да си ги пази ..Ами нали след един месец и те ще свършат или после няма да караш...Като почнете с тези дребнави сметки , пестяли 5 лв. пестяли 20 лв... дрън дрън ..Нищо не пестите , всичко е само илюзия и цирк. Държавата ни умира, производството ни умира, народа ни се топи, ние всички сме до толкова стресирани и смачкани от системата ,че започваме да вегетираме, точно така - не да живеем ами да вегетираме - мислим само за яденето и отоплението ,а къде останаха хубавите неща като екскурзиите до хубави дестинации, децата, жените ...?Нашите тъй наречени народни избранници продадоха земята, предприятията, сега и нас продават .....Ама така ни се пада като сме овце и такива си ги избираме..Я да се върнем на темата , колко от Вас ходиха на избори ? Николко и защо? Нямало за кого да гласувате...Ами следващият път пак недей да ходите и след това може да се казвате Хасанчо и Мюмюнчо ,а милата ни родина да бъде надупчена като швейцарско сирене от взимане на проби за шистов ГАЗ ! Мисля, че вече няма какво да се каже по темата и е време за катинарче в противен случай само се обременяваме психически като е четем .....
Колега, нещо си кисел напоследък

бЕгай в Русия и забрави за тоя форум и за страната ни. И си живей прекрасния живот, изпълнен с ниски цени на горивата.
Отговори си на въпроса "защо Русия, САЩ, Венецуела, ОАЕ, Либия и т.н. са с толкова ниски цени на горивата" и после хули във форума, видиш ли, какъв тъп народ сме. И под "сме" говори за себе си, а не включвай всички под общ знаменател. Щото аз лично се обиждам като някой прави такива изказвания и се радвам, че нямам административни права, че щях да те забраня.
Айде със здраве и бъди щастлив.
Между другото във Венецуела горивото е 0.02лв/л и пак не искам да живея там 

..Bayerische Motoren Werke..

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Колегата е прав, започвайте да плачете че ни е смъкната цената на горивото. Даже дали да не направим един протест, искаме си високите цени на горивата
Това е несериозно. Човек е устроен да се радва на тези неща, особено в автомобилен форум. Дали в Русия няма да се зарадват ако горивото им стане 50 ст?

Това е несериозно. Човек е устроен да се радва на тези неща, особено в автомобилен форум. Дали в Русия няма да се зарадват ако горивото им стане 50 ст?

- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Момчета, повечето от Вас са начетени хора и Ви е ясно, че с акцизите и ДДС храним политици, цигани, бандити, нелегални емигранти(НЕ БЕЖАНЦИ - това не са нито турци, румънци, македонци, сърби или гърци) и други.
Не очаквайте чудеса, а като членове на ЕС нямаме шанс за промяна в законодателството.

Не очаквайте чудеса, а като членове на ЕС нямаме шанс за промяна в законодателството.

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Някаква причина нещастниците от ФукОйл да държат 1.99 лв/л 95 ?!
Да не са вдигнали петрола с 50 стинки ?!
Да не са вдигнали петрола с 50 стинки ?!

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- lancerpor
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320dA
- Мечтае да кара: e46 M3
- Детайли за колата: touring facelift 04'
Моята кола и тази на баща ми са дизел и вече свикнах да си зареждам на под 2лв, с картата за отстъпка, но днес се наложи да ползвам на майка ми колата, която е бензин и заредих на 1,88
Аз съм доволен от ниската цена пък за другите не знам 

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
sineok_pi4_ написа:Ох, какви сме дребни душици и за това, че са ни смъкнали горивото с 10 стотинки и се радваме ..... Казах го и пак ще го напиша- цена 0.76 лв/литър . Такава цена искам аз -както е в Русия например ....И не само това... Искам и аз за отопляема квадратура на ГАЗ от 256 кв.метра включително и гаража да плащам ...50 евро ! Колега обяснява ,че си бил сложил 300 литра нафта за да си ги пази ..Ами нали след един месец и те ще свършат или после няма да караш...Като почнете с тези дребнави сметки , пестяли 5 лв. пестяли 20 лв... дрън дрън ..Нищо не пестите , всичко е само илюзия и цирк. Държавата ни умира, производството ни умира, народа ни се топи, ние всички сме до толкова стресирани и смачкани от системата ,че започваме да вегетираме, точно така - не да живеем ами да вегетираме - мислим само за яденето и отоплението ,а къде останаха хубавите неща като екскурзиите до хубави дестинации, децата, жените ...?Нашите тъй наречени народни избранници продадоха земята, предприятията, сега и нас продават .....Ама така ни се пада като сме овце и такива си ги избираме..Я да се върнем на темата , колко от Вас ходиха на избори ? Николко и защо? Нямало за кого да гласувате...Ами следващият път пак недей да ходите и след това може да се казвате Хасанчо и Мюмюнчо ,а милата ни родина да бъде надупчена като швейцарско сирене от взимане на проби за шистов ГАЗ ! Мисля, че вече няма какво да се каже по темата и е време за катинарче в противен случай само се обременяваме психически като е четем .....
Айде стига с тия клишета за бедстващия народ. Да бе, постоянно прескачам трупове на умрели от глад и измръзнали хора. От беднотия даже Фадромата на общината не може да сипе нафта и да ги погребе в общ гроб. По тротоарите гледам хилави дечица, дето са им се сгънали коремите и треперят от глад. Трагедия. Между другото едва си намерих място за два дни СПА в Хсаря, като по-скъпите хотели бяха заети почти до края на следващия месец. Пред хотела ни имаше почти толкова топ коли колкото пред хотела ни в Монако. Ресторантите естествено бяха пълни. Не знам си колко хиляди карали Коледа и Нова година в чужбина, ръст на продажбите на нови автомобили, Технополиса го бяха опоскали като пирани преди Коледа, в магазините за телефони само някакви Нокии за 60 кинта имаше, всичко скъпо се беше изчерпало. На паркингите на Метро, Кауфланд и другите шитни не можеше да се паркира, в моловете лудница... И половината бедни още не са си взели следващата заплата и вече са на СПА. И за капак заклевам се, че поне половината форум имат повече от една кола. Айфоните изобщо не ги броя, като в България не ги дават промоционално както в Щатите. Абе какво съм взел да се обяснявам, като вече Тисото в България се приема за нисък клас часовник(той си е такъв, но все пак). Не сме цъфнали, но някак си се справяме. Даже семейство учители това лято ходиха на море в чужбина. И последно, ако не бяхме такива мърлячи, крадци и мурдари, щяхме да сме си оправили и държавата и улиците и градинките и щяхме да правим качествени пътища и инфраструктура и щяхме да сме истински европейци. А при този евтин бензин не ми се мисли лятото как ще минавам по митниците, като всиките бедстващи ще се юрнат с колите си по чужбина.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Направо ми изписа мислите по празниците 

Never mistake motion for action...