Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
koksimir написа:Здравейте, колеги какво ви е мнението за тази кола освен забележката на предната броня?
http://www.cars.bg/c994056
Онази жълта лампичка на таблото хич не е хубава май

..Bayerische Motoren Werke..

- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Двигателят не е запален, нормално е да свети на контакт 

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
Bexim написа:Двигателят не е запален, нормално е да свети на контакт
Моя грешка. Сторило ми се е, че е запален двигателя, да ме извини колегата.

..Bayerische Motoren Werke..

- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
M-coupe написа:koksimir написа:Здравейте, колеги какво ви е мнението за тази кола освен забележката на предната броня?
http://www.cars.bg/c994056
Онази жълта лампичка на таблото хич не е хубава майЯвно забележката не е само по предната броня
+конденз във фаровете и халогените!При контакт мисля светят всички лампи,а не една!Удивителният до км вероятно индикира някакъв проблем също!

gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- FE LIPE
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 320i 150 к.с. N46B20B
- Детайли за колата: arctic metallic
Удивителния знак е защото е влязла в резерва,жълтото двигателче е защото не е запалена,всички други чекове загасват само тя остава докато не се запали двигателя.Иначе кола с кусур не бих взел,да си я оправи и тогава да я продава.
- Night_Wolf
- младши ентусиаст
-
^ като не разбираш - не обърквай хората и не пиши мнения.
- FE LIPE
- младши ентусиаст
-
Без да натискаш съединителя натисни "старт-стоп" бутона и наблюдавай кой чек ще остане да свети 

- Shadowed
- младши ентусиаст
-
- Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.
FE LIPE написа:Удивителния знак е защото е влязла в резерва,жълтото двигателче е защото не е запалена,всички други чекове загасват само тя остава докато не се запали двигателя.Иначе кола с кусур не бих взел,да си я оправи и тогава да я продава.
FE LIPE, всички твой коли купени на старо са без нито един кусур, така ли? Я кажи от къде ги купуваш?
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
FE LIPE написа:Удивителния знак е защото е влязла в резерва,жълтото двигателче е защото не е запалена,всички други чекове загасват само тя остава докато не се запали двигателя.Иначе кола с кусур не бих взел,да си я оправи и тогава да я продава.
За каква резерва говориш?Показва 136км оставащ пробег и в такъв случай не трябва да има удивителна...
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- FE LIPE
- младши ентусиаст
-
Ами да, действително,аз кола с належащ неоправен проблем(поне такъв ,който се набива на очи) не бих взел,в последствие нещо да се развали и да го ремонтираш-да,но да купиш нещо ново за теб с идеята да го ремонтираш веднага след това не е добра идея,поне за мен.Пък и цената,пълно е с коли без проблеми на тази цена,защо точно тази с проблема,пък и малко по-скъпи да са,ама няма да имаш десет дена главоболия с майстори,ами ако не улучат цвета в случая?
По въпроса на колегата станката-ами моята малко преди втората чертичка(както е и на снимката) удря гонга и иска да се зарежда,това е примерно при 7л в резервоара(не знам колко е резервата),ако колата е карана извън градско и е със разход последните 30 км(май толкова бяха) примерно 5 на сто,борда може да показва и 150 км оставащи без проблем и пак да си е в резерва
Няма връзка м/у оставащите километри и определеното количество гориво определено за резерва при което светва удивителната за зареждане
.
По мнението на колегата нощен вълк-вкарваш ключа и натискаш старт бутона без да натискаш съединителя,светват всички чекове и остава да свети само чек енджин лампичката,точно както е направено преди снимката на таблото
По въпроса на колегата станката-ами моята малко преди втората чертичка(както е и на снимката) удря гонга и иска да се зарежда,това е примерно при 7л в резервоара(не знам колко е резервата),ако колата е карана извън градско и е със разход последните 30 км(май толкова бяха) примерно 5 на сто,борда може да показва и 150 км оставащи без проблем и пак да си е в резерва

По мнението на колегата нощен вълк-вкарваш ключа и натискаш старт бутона без да натискаш съединителя,светват всички чекове и остава да свети само чек енджин лампичката,точно както е направено преди снимката на таблото

Здравейте колеги, може ли мнение за този автомобил http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... ine&noec=1
Днес звъняхме и казаха, че e без забележка в перфектно състояние и няма да свали от цената изобщо. Понеделник ще я видим и ако е ок сигурно я взимам. Ще съм благодарен за някое друго мнение и какво ви е мнението и за цената
Днес звъняхме и казаха, че e без забележка в перфектно състояние и няма да свали от цената изобщо. Понеделник ще я видим и ако е ок сигурно я взимам. Ще съм благодарен за някое друго мнение и какво ви е мнението и за цената
- FE LIPE
- младши ентусиаст
-
Колега аз карам Е90 със същия двигател,но на 67 000 км от три месеца,знам,че мнението ми ще бъде може би многократно коментирано и оплювано(предполагам),но неми пука
,та ще ти кажа право куме в очи,много четох за N46 и братята му с повече цилиндри,лично мое мнение е,че BMW с такъв двигател не е за вземане,още на около 60 000 км започва да гори масло през гумичките на клапаните поради високата температура на работа на двигателя(около 125 градуса по Целзий) породена от екологичните изисквания към него,на около 100 000 разхода е вече драстичен,виж братята руснаци какво пишат за него,ето един линк-http://bmw-engines.ru/engines/seria-n46,подобно нещо наблюдавам май и при мен и много ме е яд
,ама много,изчел съм цялата тази тема и няма нищо намекнато за това,може би защото повечето карат дизели,ако имаше ,щях сериозно да се замисля,именно за което и пиша това мнение,да се знае и хората да го имат едно на ум.Та имай го в предвид,с тази точно кола може изобщо да не е така,но все пак,като колега съм длъжен да те предупредя за проблема.
Каквото и да решиш ти желая успех и късмет!

Каквото и да решиш ти желая успех и късмет!
- McClane
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
cvetan9 написа:Здравейте колеги, може ли мнение за този автомобил http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... ine&noec=1
Малко скъпичка ми се вижда...
Според мен трябва да ти свали поне едно 500е както отидеш на място, още повече че ТЮВа и изтича след 3месеца

Малко странно е че 04.2013 е била на 112000км и от тогава 2г не е влизала в сервиз...
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8l9wy5
Тези дни мисля да ходя да я гледам, нещо нередно забелязвате ли?
Тези дни мисля да ходя да я гледам, нещо нередно забелязвате ли?
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Салонът няма да ти хареса най-вероятно, но за толкова пари - толкова кола.
Never mistake motion for action...