Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !
Според мен може да коментираме отделни двигатели и проблемите им по принцип. Тука се задълбочаваме да търсим проблемите на отделни коли от снимки и обяви, а повечето не можем да ги усетим и след 5000км каране
Всичките на снимки изглеждат много кипри и нови
Реално всеки като купува такава кола трябва да има едни 2-3к заделени за първия/те месеци
Лично мнение
Аз лично смятам, че от човек е по-добре да се купува отколкото от автокъща. Друг е въпроса да уцелиш и на човек, който си я е гледал. Автокъщите хем продават на по-ниски цени от частните лица, хем имат едни 3-4к печалба. Значи ако една кола струва 22к от частно лице, а в къщата е 19к, значи е взета за максимум 15к. Еми сигурно няма да е читава като на човека, който си я продава за 22к
Реално ще дадете 2-3к по-малко, за да я купите, но всъщност колата, която сте купили струва 15, а не 19к, просто е пооправена визуално в някое гаражче 

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
SDLS написа:Според мен може да коментираме отделни двигатели и проблемите им по принцип. Тука се задълбочаваме да търсим проблемите на отделни коли от снимки и обяви, а повечето не можем да ги усетим и след 5000км каранеВсичките на снимки изглеждат много кипри и нови
Реално всеки като купува такава кола трябва да има едни 2-3к заделени за първия/те месеци
Лично мнение
Аз лично смятам, че от човек е по-добре да се купува отколкото от автокъща. Друг е въпроса да уцелиш и на човек, който си я е гледал. Автокъщите хем продават на по-ниски цени от частните лица, хем имат едни 3-4к печалба. Значи ако една кола струва 22к от частно лице, а в къщата е 19к, значи е взета за максимум 15к. Еми сигурно няма да е читава като на човека, който си я продава за 22к
Реално ще дадете 2-3к по-малко, за да я купите, но всъщност колата, която сте купили струва 15, а не 19к, просто е пооправена визуално в някое гаражче
Много правилно колега

Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- todorSTY
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530 XD
- Мечтае да кара: BMW M5 E60
Leon написа:Само за справка на кандидат купувачите, ето какви дизелови коли идват в България на 11-12 000 лв. Иначе на вид и състояние не е никак лоша...
Да, моята на километраж дойде на 141 000

- todorSTY
- младши ентусиаст
-
Leon написа:Само за справка на кандидат купувачите, ето какви дизелови коли идват в България на 11-12 000 лв. Иначе на вид и състояние не е никак лоша...
Забравих да добавя и започващите леки проблеми със скоростната кутия........

- todorSTY
- младши ентусиаст
-
Alexius написа:Здравейте от мен.
Насочил съм се към покупка на BMW 535 Е60 2005 г. Колата е на 168 000 км, автоматик.
Колата е на мой познат, така че мога да я пробвам и тествам колкото искам. Поддържана в Мирафиори. Преди 3000 км. е сменена скоростна кутия, след 1 500 км предстои смяна на масло.
Колата отвън е без нито една забележка, след цялостно пребоядисване след градушка е, отвътре също е много запазена. С малката навигация е, има чисто нови зимни и на 1 сезон летни гуми, с регистрация и каско до февруари месец е.
Цената на колата е 13 000 лв.
Събота и неделя мисля да я покарам извънградско, та да видя как върви тази кола. Посъветвайте ме какво да гледам и на какво да обръщам внимание.
Благодаря предварително
За възможните проблеми няма какво д аговорим, много са, я станат, я не, но поддръжката е почти като за м-ка, твоя приятел много добре да си прецени бюджета, защото иначе ще рони кървави сълзи.
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
Викаш колата ти е бонбонче, ама трябва да смениш 300 неща

- todorSTY
- младши ентусиаст
-
Нещо такова

Днес взех колата за да я пробвам уйкенда. Първи впечатления - колата много върви, вози стегнато. Струва ми се, че леко пуши, но маслото е за смяна и може да е от него.
Друго, което забелязах е, че когато въртя волана чувам някакво търкане като гума в гума, чува се горе ори самия вола, до ръцете ми е почти.
Утре ще я закарам да я попрегледат. Относно цената, такава е защото продавача ми е познат, а и ми я остави да се повозя и да си реша това ли е моята кола
Друго, което забелязах е, че когато въртя волана чувам някакво търкане като гума в гума, чува се горе ори самия вола, до ръцете ми е почти.
Утре ще я закарам да я попрегледат. Относно цената, такава е защото продавача ми е познат, а и ми я остави да се повозя и да си реша това ли е моята кола

Колеги извинявайте, ако темата не е за тука, но на приятел днеска изкочи следния надпис на неговата 60ка, а не ми се иска да отварям нова тема за нещо толкова маловажно.
Проблема е, че изкара надпис за Brake Fluid обаче на сервизното меню изкарва, че всичко е наред. Утре ще се погледне нивото на течността на спирачките, но защо не изкарва като грешка в сервизното меню след като това което изкара е пряко свързано със спирачките?
Прилагам и снимки
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/ ... bdbb3ee7ec
https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hph ... e=5521AFE3
Благодаря предварително и се надявам това да е от полза на други бъдещи собственици и да не се шашкат
че тоя гонг като избипка и изтръпваме да не видим някое колело
междудругото може ли да се нагласи gonga на какво да бипка?
п.с - грешката си стои за brake fluida обаче в менюто изкарва, че всичко е наред. Спирачките си спират нормално..Ако се окаже, че е от течността, която утре ще се провери каква трябва да се налее?
на таблото свети ((!)) и не изгасва след запалване. Предни и задни дискове са чисто нови с нови накладки и нови сензори. Не е от тях, но момчето не се е сетило да провери течността.
Проблема е, че изкара надпис за Brake Fluid обаче на сервизното меню изкарва, че всичко е наред. Утре ще се погледне нивото на течността на спирачките, но защо не изкарва като грешка в сервизното меню след като това което изкара е пряко свързано със спирачките?
Прилагам и снимки
Благодаря предварително и се надявам това да е от полза на други бъдещи собственици и да не се шашкат

п.с - грешката си стои за brake fluida обаче в менюто изкарва, че всичко е наред. Спирачките си спират нормално..Ако се окаже, че е от течността, която утре ще се провери каква трябва да се налее?

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Сигурно е паднало нивото.Другото дето е ок на и- драйва е за интервала на смяна.Предполагам.Вида на течността по спецификация.
- todorSTY
- младши ентусиаст
-
Alexius написа:Днес взех колата за да я пробвам уйкенда. Първи впечатления - колата много върви, вози стегнато. Струва ми се, че леко пуши, но маслото е за смяна и може да е от него.
Този звук от търкане, който чуваш е от износена лента /не помня как се казваше/, в самия волан имаш нещо като лента, която го опасва и е с датчици, тя отговаря за това, кога да се изключат мигачите /при изправяне на волана/, за включването и общо взето за тези неща, за ръчките и уредите разположени по волана. Не е нищо сериозно, моята също го прави, но няма никакви проблеми от това. Сменя се, когато и ако здаде напълно багажа, около 300 лв. е със смяната.
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
todorSTY написа:За възможните проблеми няма какво д аговорим, много са, я станат, я не, но поддръжката е почти като за м-ка, твоя приятел много добре да си прецени бюджета, защото иначе ще рони кървави сълзи.
Малко неподготвен се изказваш. Поддръжката на 535д едва ли се различава много от поддръжката на 530д. Има една турбина повече и малко по-големи спирачни дискове и грубо казано там свършват разликите.

- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
doomy525 написа:Колеги извинявайте, ако темата не е за тука, но на приятел днеска изкочи следния надпис на неговата 60ка, а не ми се иска да отварям нова тема за нещо толкова маловажно.
Прилагам и снимки
Благодаря предварително и се надявам това да е от полза на други бъдещи собственици и да не се шашкат![]()
че тоя гонг като избипка и изтръпваме да не видим някое колело
междудругото може ли да се нагласи gonga на какво да бипка?
п.с - грешката си стои за brake fluida обаче в менюто изкарва, че всичко е наред. Спирачките си спират нормално..Ако се окаже, че е от течността, която утре ще се провери каква трябва да се налее?на таблото свети ((!)) и не изгасва след запалване. Предни и задни дискове са чисто нови с нови накладки и нови сензори. Не е от тях, но момчето не се е сетило да провери течността.
Нивото на спирачната течност е, втората снимка е за интервала за смяна на спирачната течност, който е 2 години и не се следи от никакви сензори.

Благодаря
А каква течност препоръчвате да се сложи?

А каква течност препоръчвате да се сложи?
enjoy life and drink cold beer

- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
В Автобавария иди,там имат.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.