ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
raptorxbg написа:да вържа по едно реле за време и да примигват аварийните само тогава.

M-coupe написа:Би трябвало и моята да е вързана към комфорт модула, защото като заключа от дистанционното и прозорците се вдигат (ако са смъкнати)
Моята не успях да го излъжа това с вдигането на прозорците, защото не знам дали като са вдигнати прозорците до горе колата знае това. Ако е така едно реле пак за време за заключването но към прозорците за няколко секунди (колкото отнема от долу до горе) и готово

Колеги някой знае ли как се работи с програмата на Ловато, че си взех и кабел, но не ми е ясно например как да я "удуша" малко или да и по отпусна пък повече. 

- denises26
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 728
- Мечтае да кара: Алпина
Предни колани от седан/комби стават ли на купе? Моите не се прибират и мисля да си ги взема от комбито, но дали на купето не е по-дълъг?
denises26 написа:Предни колани от седан/комби стават ли на купе? Моите не се прибират и мисля да си ги взема от комбито, но дали на купето не е по-дълъг?
И моите на купето не се прибират.

Manuel написа:Колеги някой знае ли как се работи с програмата на Ловато, че си взех и кабел, но не ми е ясно например как да я "удуша" малко или да и по отпусна пък повече.
?
- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Compact M43B16
- Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16
Два бързи въпроса за BMW Compact M43B16, 94-ти набор:
1. Къде се намира температурният датчик, от който компютърът взима информация и колко ома трябва да му е съпротивлението при различни температури и дали ако датчикът не дава коректни данни може да бъде засечен с диагностика.
2. Задължително ли е колата да има борд компютър или има варианти без такъв и как може да се разбере дали конкретният автомобил има такъв.
Благодаря предварително за отговорите и се извинявам ако въпросите не са от най-умните.
1. Къде се намира температурният датчик, от който компютърът взима информация и колко ома трябва да му е съпротивлението при различни температури и дали ако датчикът не дава коректни данни може да бъде засечен с диагностика.
2. Задължително ли е колата да има борд компютър или има варианти без такъв и как може да се разбере дали конкретният автомобил има такъв.
Благодаря предварително за отговорите и се извинявам ако въпросите не са от най-умните.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Дайте доверен сервиз в Хасково, ще се ползва за оглед на автомобил... Не се очакват нереални неща от сервиза, да изчетем компа на колата, да се провери ходовата част, да се хвърли едно око за криви рогове, амове... Общо взето тва е.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Vasko_G написа:Два бързи въпроса за BMW Compact M43B16, 94-ти набор:
1.Teмпературния датчик се намира на главата под смукателните колектори.
2.Нямаш борд компютър

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Compact M43B16
- Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16
vladi_a_i написа:Vasko_G написа:1.Teмпературния датчик се намира на главата под смукателните колектори.
2.Нямаш борд компютър
Благодаря за бързия отговор. А какво трябва да е съпротивлението на датчика и може ли да се хване при диагностика ако не работи както трябва. Иначе липсата на борд компютър не е задължително нещо лошо.
- denises26
- кандидат ентусиаст
-
denises26 написа:Предни колани от седан/комби стават ли на купе? Моите не се прибират и мисля да си ги взема от комбито, но дали на купето не е по-дълъг?
Не стават, колеги да знаете

- _RESPECT_
- Потребител
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: 750
Колеги интересува ме дали външните дръжки на е36 купе 95 година са същите като на другите години , примерно 92 година , и мога ли да взема дръжки от седан примерно ?

Над смълчаните полета дрифтят черни БеЕмВета, Гуми, прекъсвачи чуват... Куки не кротуват. ...Турботата Бууст надуват, съединители боксуват.. Гумите, ще свършат вече, асфалта се опееече ..... Вчера , вчера опел астра , размазахме го като паста . Трябва , трябва да се гони фара , двигателя му пааада .Бордовете , ще се палят , собствениците ругаят. Зимата настъп вече , борда на далееееече .
denises26 написа:denises26 написа:Предни колани от седан/комби стават ли на купе? Моите не се прибират и мисля да си ги взема от комбито, но дали на купето не е по-дълъг?
Не стават, колеги да знаете
Защо при положение че сте разглабяли не се си оправили свойте , става елементарно просто огледайте къде и в какво "търка" колана (затова не се прибира) и го фиксирайте , сега говоря на изуст малко но помня че си правих едни планки които навих на едното болтче под кората и сега заспа всичко. Ако хептен се предадете ще разглобя и снимам мойте..
Понякога просто механизмът е амортизиран и не прибира достатъчно бързо.
- denises26
- кандидат ентусиаст
-
При мен проблема беше точно такъв. Амортизирана е явно машинката. Иначе разглобих с идеята да видя дали нещо не пречи и да почистя. 

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
_RESPECT_ написа:Колеги интересува ме дали външните дръжки на е36 купе 95 година са същите като на другите години , примерно 92 година , и мога ли да взема дръжки от седан примерно ?
Абсолютно еднакви са

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ