М50Б20 неравномерна работа - съскане
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- denises26
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 728
- Мечтае да кара: Алпина
М50Б20 неравномерна работа - съскане
Здравейте, колеги. От 2 дена съм собственик на едно купе с мотор М50Б20 с ванус и разбира се аномалиите започнаха. Започвам от началото. Когато взех, колата си вървеше ОК, докарах си я, за 300км нямаше проблеми с вървежа или странни звуци. Снощи обаче започна да набира зле и при освобождаване от скорост се чува звук подобен на блоу-оф
Направо си изсъсква, като подам газ рязко при двигателя чувам всмукване, но то предполагам си е нормално и е от към филтъра ( с нормален съм не със спортен ). Когато гася колата също прави изсъсква веднъж. Забелязах, че сутрин или докато стрелката не е стигнала пъвата чертичка след синьото всичко е нормално, може би една идея по-мудно набира. Поизправи ли се стрелката обаче се започва. Обороти малко над 500 и тресене на цялата кола, при форсиране също се усеща сякаш липсва някой цилиндър. Може ли да ми дадете някакви насоки, които да проверя сам. ? Ламбда сондите мога ли да ги изключа и да покарам без тях за да изолирам и тях, като евентуален виновник? Благодаря ви предварително за помощта 

- Hadjy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i
Re: М50Б20 неравномерна работа - съскане
Здравей колега.
Като начало погледни за скъсване така нареченото гофре (маркуча след дебитомера).
Поздрави и успех.
Като начало погледни за скъсване така нареченото гофре (маркуча след дебитомера).
Поздрави и успех.
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Клапана на картерните газове.
- denises26
- кандидат ентусиаст
-
M50 има ли я тази чудесия?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
denises26 написа:M50 има ли я тази чудесия?
Има два маркуча- може да са нацепени, може да не уплътняват добре, там където влизат...
По отношение на диагностика на ламбда сонда чрез изключването- двигателя влиза в някаква форма на авариен режим, което може да компенсира някакъв друг проблем и може да направиш една ненужна смяна.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
- denises26
- кандидат ентусиаст
-
Чакам да се постопли и да се освободя и ще поразглобя да разгледам. Иначе звука се чува, като освободя от скорост не знам защо, точно все едно имам блоу-офф 

7 мнения
• Страница 1 от 1