Цените на горивата
Модератор: Общи модератори
Re: Евтини горива за празниците
ineedmoney написа:Сондьора написа:... тва че хляб, транспорт и т.н. не е мръднал, нема проблеми.
Проблема го засегнахме още преди 10 дена и ето развитието от неска. Почна се с овъртането и ваденето на вода от 9 кладенеца![]()
По-евтин бензин не означавало по-евтини стоки!![]()
http://www.dnes.bg/business/2015/01/13/ ... oki.251055
А какво означава тогава, бе мама ви мошенническа??? И защо тогава, питам аз, по-скъпия бензин автоматично означава по-скъпи стоки?
Иначе като вдигат горивото приказките са от сорта: Горивото е покачва, няма как да не вдигнем цените

..Bayerische Motoren Werke..

Първият пасаж от тази статия трябва да завърши: ".....измисли той"! Така по правилно идват изчисленията 

Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
колкото неговата дадена дума.
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
Демирев написа:uricatoli - на тези едрови цени които купувате - 1.75 лв. дизел и 1.63 лв. 95 окт...колко тона минимум се купува?
А95 - около 20 кубика месечно
Б6 - 90 кубика месечно..
Методи_Методиев написа:uricatoli написа:Да добавя и следното нещо.. Докато не се спре с това "аз сложих 20лв пък стрелката не ми изгасна" Няма да разберете колко ви горят колите.. Или по борда имало еди си колко после имало еди си колко.. Това са пълни идиотщини.. Оня ден с един се разправяхме.. не му се вдигнала стрелката от резервата пък сипал 30лв.. Щяхме да стигнем до полиция.. Добре, че сме до сервиз източихме и му измерихме колко има вътре.. Оня не знаеше къде да се скрие от срам.. Нивомерите ви не са точно.. Осъзнайте го.. Ако искате да е най-сигурно.. вземете си една метална Туба с нивомер да си виждате колко има и после си го сипвайте в колата.. Гарантирам че ще ви показва винаги вярно..
Не знам що си мислите, че бензинджиите имат някви скрити бутончета в бельото дето като ги натиснат вместо нафта или бензин ви пускат въздух от задн*ка си..
Интересно, на мен идиота с борда в Германия как веднъж не ми сипаха 8л. повече? Как всичко от студа се свива само резервоарите на българските идиоти се разширяват... или имаме тръби събиращи литри и литри.
И не ме бъркат 10те лева дето ще ме метнете.. дразни ме, че ни се подигравате в очите.
Преди 3 месеца даваха по Нова за такива дето направили дистанционни за колонките... че и от чужбина имало търсене.
Със здраве.
Ти май четеш през редовете.. Господарите добре обясниха за това как в БГ се тъпче като кажеш догоре.. Щото пистолета си спира не като ти прелее, Ама разбираш ли Българина вика Давай до гърловината щот ще кажеш че ще пътува 1000км без бензиностанция и после като тръгне под колата поне литър дето му е текло от някъде по резевоара.. Я за пример.. Сам видя в клипа колко литра побраха в дачията.. От цялото им разследване само това за пяната беше голяма недомислица..
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
Добре де.. значи стигнах до извода.. От гледна точка на потребител.. Бензинджиите ви мамят.. Без да се замислите, че всеки литър минава през нивомерна система с директно отчитане в НАП.. Без да се замислите, че ако се получи разлика какво сме докарали и какво сме продали няма да му направи на никой впечатление и може би най-вече щото играем с НАП 

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
uricatoli написа:Демирев написа:uricatoli - на тези едрови цени които купувате - 1.75 лв. дизел и 1.63 лв. 95 окт...колко тона минимум се купува?
Б6 - 90 кубика месечно..
Защо в кубици - а не литри?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Демирев написа:uricatoli написа:Демирев написа:uricatoli - на тези едрови цени които купувате - 1.75 лв. дизел и 1.63 лв. 95 окт...колко тона минимум се купува?
Б6 - 90 кубика месечно..
Кубик, литър, няма значение, все тая е... 1 кубик = 1000 литра независимо от време, пространство, рептили, масони и т.н. И двете са мерки за обем.
Доколкото знам горивата се пазаруват на тегло от бензиностанциите, не на обем.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Вчера, в Стара Загора, А95 на 1.86 и с карта 10ст - 1.76. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
uricatoli написа:Добре де.. значи стигнах до извода.. От гледна точка на потребител.. Бензинджиите ви мамят.. Без да се замислите, че всеки литър минава през нивомерна система с директно отчитане в НАП.. Без да се замислите, че ако се получи разлика какво сме докарали и какво сме продали няма да му направи на никой впечатление и може би най-вече щото играем с НАП
Колега, като цяло се говори за големите вериги бензиностанции, които си правят каквото искат и с НАП МАП ФАП и квот друго се сетиш. Ясно ми е че за частните бензиностанции работата не е точно така. Ама Лукойл ОМВ Газпром и т.н си правят каквото искат

..Bayerische Motoren Werke..

- Методи_Методиев
- Потребител
-
- Кара: E39 530D M sport
- Мечтае да кара: много безавариини километри
Ти май четеш през редовете.. Господарите добре обясниха за това как в БГ се тъпче като кажеш догоре.. Щото пистолета си спира не като ти прелее, Ама разбираш ли Българина вика Давай до гърловината щот ще кажеш че ще пътува 1000км без бензиностанция и после като тръгне под колата поне литър дето му е текло от някъде по резевоара.. Я за пример.. Сам видя в клипа колко литра побраха в дачията.. От цялото им разследване само това за пяната беше голяма недомислица..
Аз лично си зареждам сам когато мога, когато немога им казвам да зареждат докато спре пистолета... винаги пълня до горе (не до капачката). Абсолютно съм съгласен, че нивомерите не са точни, но те имат една и съща грешка. От тук идва и въпроса... защо всеки път отклонението е различно?
И защо това за пяната да е недомислица... за мен беше недомислица да изпробват няква дачия и да я обявят за меродавна.
И последно... аз не твърдя, че вие на вашата си бензиностанция лъжете... това мога да го твърдя само за тези бензиностанции, на които съм зареждал.
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
drago_pavlov написа:Демирев написа:uricatoli написа:Демирев написа:uricatoli - на тези едрови цени които купувате - 1.75 лв. дизел и 1.63 лв. 95 окт...колко тона минимум се купува?
Б6 - 90 кубика месечно..
Кубик, литър, няма значение, все тая е... 1 кубик = 1000 литра независимо от време, пространство, рептили, масони и т.н. И двете са мерки за обем.
Доколкото знам горивата се пазаруват на тегло от бензиностанциите, не на обем.
да ама не точно.. пазарува се в литри, изчислени при температура 15 градуса
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
След като се пълни при +15 градуса цистерната. Значи все пак има шашми с напълненото гориво в колите?
Какво става като се зарежда от колонката на минусови температури?
Аз напълних 21 л. А95 от Лукойл на минус 2 градуса. Колко реално съм напълнил - 19 л.?
Аз напълних 21 л. А95 от Лукойл на минус 2 градуса. Колко реално съм напълнил - 19 л.?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
За теб няма проблем, резервара е под земята, има за бензиностанцията - разликата пред НАП.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Колонките имат нагреватели.
Даже наскоро се шумя по този въпрос по телевизията.
Даже наскоро се шумя по този въпрос по телевизията.
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
Демирев написа:След като се пълни при +15 градуса цистерната. Значи все пак има шашми с напълненото гориво в колите?
Първо.. в резервоара температурата е съвсем друга.. Системата която отчита и тази която е в самия нивомер смятат количеството в реална стойност и в стойност при 15 градуса.. Само ти давам за пример.. В резервоара е температура 9 градуса.. Нивомерната система показва стойност при 9те градуса и при 15 градуса. За 24 000л разликата е 100л.. Прави сметката колко може да се разшири или свие това гориво.. Отделно Нивомерната система и отчитащата на колонката са различни.. Колонката отчита преминаването на горивото при температура от резервоара.. а не да ти ги смята при тези 15 градуса.. А и ти надали ще усетиш разликата в свиването на горивата..
А това с промяната на температурата и затоплянето на систерните е отново от митовете.. Първо щото не знам дали сте виждали 30 000л бойлер и се замислете колко му трябва енергия за да се подгрява на 15 градуса постоянно.. Второ.. Никой няма сметка от това за някакви мижави литри да хаби ненормални пари за ток.. То затова са си и закопани систерните в земята..
Не знам как е при колегите.. Ние си гледаме собствената паничка и никому не правим конкуренция или някакви луди отстъпки надолу за да подкопаем пазара.. Сметнали сме си разходите за тази цена..
Има и една психологическа идиотщина..
Направихме промоция за да повишим клиентите.. 15 стотинки надолу.. Спира човека и пита.. Що ви е толкова скъп дизела ( ние сме изравнили цените с лукойл) И му обяснявам.. Имаме един месец промоция, ще има отстъпка от 15ст на литър..
На другата седмица нещата с тая промоция не тръгнаха и променихме с 10ст по ниска цена и 10ст карта за отстъпка за редовни клиенти.. Спира човека и пита.. "Нафтата да не ви е боклук, че толкова евтина?" Е?

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Ама ти на хората ли тръгна да угаждаш ?!
Недей ...
Аз общо взето не рева от количеството, защото ми писна на емблемата с таз газ и си перкам на бенЦ - качеството обаче ни е под всякаква критика ...

Недей ...
Аз общо взето не рева от количеството, защото ми писна на емблемата с таз газ и си перкам на бенЦ - качеството обаче ни е под всякаква критика ...
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o