Цените на горивата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Re: Евтини горива за празниците

Мнение от vvasilev1 » 12 Яну 2015, 18:36

Е.Димитров написа:То акциза е доста интересно, начислява се преди ДДС и после се облага и самият данък с...данък :banghead:

Трябва да бъдем шибани...заслужаваме го :mhihi:

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 12 Яну 2015, 19:20

vvasilev1 написа:
Е.Димитров написа:То акциза е доста интересно, начислява се преди ДДС и после се облага и самият данък с...данък :banghead:

Трябва да бъдем шибани...заслужаваме го :mhihi:

То това е за всичко.. Всяка стока където и да мине се облага с данък.. Горива, ток, вода, храна..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 Sedan 136 Hp
Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела

Мнение от bobi_81xx » 12 Яну 2015, 19:56

///M Power написа:
ръб написа:Той акциза не се купува/продава, за да поскъпне. Просто продължават да ни скубят като патки, щото така им е кеф...

Не поскъпва, просто става по-голям.

акциза е строго фиксиран,скубят от ДДС-то

Слави
Аватар

Мнение от © » 12 Яну 2015, 20:03

Това, че бензиноколнките могат да работят с въздух е много разпространено мнение. Няма как да го обориш :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 12 Яну 2015, 20:17

© написа:Това, че бензиноколнките могат да работят с въздух е много разпространено мнение. Няма как да го обориш :mhihi:

Лично съм се убедил,че могат :idea:Докато се усетиме с бензинджията колонката беше отчела към 50л,а реално дали бях сипал и 5л нещо като пяна.Зареждах на една бензиностанция зад гаража на градския транспорт в Дружба.
Видях какво се случва понеже гърловината на резервоара на камиона е широка.Оказа се,че нафтата е свършила и ми казаха да отида след няколко часа.

Другия варянт да ви "врътнат" става само по малките бензиностанциики,като не зануляват колонката и ти доливат върху сметката на предишния.На големите вериги мисля,че това няма как да се случи.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 12 Яну 2015, 20:26

който не си взема касовата бележка нека да му я трупат с предишния. Само, че тази колонка трябва да работи докато дойде следващия. А тя като работи на празен ход след определено време (някакви секунди) си изключва сама

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 12 Яну 2015, 20:35

Пък и мита че зимата газта е по-гъста и 25 литра стават на 30 си е чиста измама :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 12 Яну 2015, 21:51

Е.Димитров написа:Пък и мита че зимата газта е по-гъста и 25 литра стават на 30 си е чиста измама :mhihi:

ох, мами :lalala: :lalala: :lalala: ...на газчицата са винаги топ измамите :mhihi:
Хората гледат как да скатаят някоя пара карайки с газово разтройство, а те им набиват въздух :ok:

Слави
Аватар

Евтини горива за празниците

Мнение от © » 12 Яну 2015, 22:00

Зимата газта се свива и бензиностанциите губят. Лятото е обратно

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 12 Яну 2015, 23:24

© написа:и бензиностанциите губят.

Е тва е силна приказка :mrgreen:

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 13 Яну 2015, 0:08

То зимата с газа си е така, ама тряя да изчака лятото да е на далавера :mhihi:
Иначе и с бензина и нафтата пак я има разликата, за тва и бензиностанциите имат легално +/- 20мл на литър, кой как си настрои колонката....за да избегне разликата накрая.

Щото цистерната примерно пълни на + 15, а разтоварва на - 5 или +30 , има и изпарения и т.н....а бе заеби въздух, пяна....., тва че хляб, транспорт и т.н. не е мръднал, нема проблеми.

Слави
Аватар

Мнение от © » 13 Яну 2015, 8:41

BaDxBoY написа:
© написа:и бензиностанциите губят.

Е тва е силна приказка :mrgreen:

Разбирам, няма как да разбия мита за реките от пари, които текат към бензиностанциите. То за това още няма фалирали от тях :mhihi:
Там по подразбиране работят най-алчните и крадливи хора :D

Потребител
Аватар
Кара: E39 530D M sport
Мечтае да кара: много безавариини километри

Мнение от Методи_Методиев » 13 Яну 2015, 9:02

uricatoli написа:Да добавя и следното нещо.. Докато не се спре с това "аз сложих 20лв пък стрелката не ми изгасна" Няма да разберете колко ви горят колите.. Или по борда имало еди си колко после имало еди си колко.. Това са пълни идиотщини.. Оня ден с един се разправяхме.. не му се вдигнала стрелката от резервата пък сипал 30лв.. Щяхме да стигнем до полиция.. Добре, че сме до сервиз източихме и му измерихме колко има вътре.. Оня не знаеше къде да се скрие от срам.. Нивомерите ви не са точно.. Осъзнайте го.. Ако искате да е най-сигурно.. вземете си една метална Туба с нивомер да си виждате колко има и после си го сипвайте в колата.. Гарантирам че ще ви показва винаги вярно..
Не знам що си мислите, че бензинджиите имат някви скрити бутончета в бельото дето като ги натиснат вместо нафта или бензин ви пускат въздух от задн*ка си..

Интересно, на мен идиота с борда в Германия как веднъж не ми сипаха 8л. повече? Как всичко от студа се свива само резервоарите на българските идиоти се разширяват... или имаме тръби събиращи литри и литри.
И не ме бъркат 10те лева дето ще ме метнете.. дразни ме, че ни се подигравате в очите.

Преди 3 месеца даваха по Нова за такива дето направили дистанционни за колонките... че и от чужбина имало търсене.

Със здраве.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 13 Яну 2015, 11:25

Сондьора написа:... тва че хляб, транспорт и т.н. не е мръднал, нема проблеми.

Проблема го засегнахме още преди 10 дена и ето развитието от неска. Почна се с овъртането и ваденето на вода от 9 кладенеца :censored:

По-евтин бензин не означавало по-евтини стоки! :banghead:
http://www.dnes.bg/business/2015/01/13/ ... oki.251055

А какво означава тогава, бе мама ви мошенническа??? И защо тогава, питам аз, по-скъпия бензин автоматично означава по-скъпи стоки? :ranting:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 13 Яну 2015, 12:18

uricatoli - на тези едрови цени които купувате - 1.75 лв. дизел и 1.63 лв. 95 окт...колко тона минимум се купува?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата